Home page
Haber Menüsü


Devlet Bakanı Kemal Derviş
Derviş: Hazırlıkların tamamlanmasında iyimserim
Devlet Bakanı Kemal Derviş, Cumhurbaşkanı Sezer’in üç maddesini iade ettiği bankacılık yasasıyla ilgili düzenlemelerin, IMF İcra Kurulu’nun 4 Şubat’taki toplantısına dek yapılacağını söyledi. Derviş, “Hazırlıkların tamamlanması konusunda iyimserim” dedi.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    28 Ocak—  Devlet Bakanı Kemal Derviş, Uluslararası Para Fonu İcra Kurulu’nun 4 Şubat’taki toplantısına kadar gereken yasal düzenlemelerin yapılacağını söylerken, “Hazırlıkların tamamlanması konusunda çok iyimserim” dedi. Devlet Bakanı Derviş, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan’la Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 3 maddesi bir kez daha görüşülmek üzere TBMM’ye iade edilen bankacılıkla ilgili yasanın ele alındığı toplantı ardından açıklamalarda bulundu.  

   
 
       
   
MSNBC News Sezer'den bankacılık yasasına kısmi veto
MSNBC News Derviş: Maliye politikasından sapma olmamalı
MSNBC News Sezer yargı muafiyetinden rahatsız
MSNBC News Bahçeli banka yasasını övdü
MSNBC News FT: Bankacılık Yasası, kritik dönemeç
MSNBC News Derviş: Düzenleme büyümeyi hızlandıracak
MSNBC News BBDK kaynak aktarımını izleyecek
MSNBC News IMF: Bankalara destek olumlu
MSNBC News IMF 4 Şubat'ta toplanıyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Derviş, “Artık 4 Şubat da çok fazla bir gecikme sayılmaz. 4 Şubat’ta bunun gerçekten olması Türkiye’nin ekonomisi açısından çok önemli. Gecikmeler zarar veriyor gerçekten” dedi.
Uyum ve bankacılık zirvesi

       
ÖNÜMÜZDE BİR HAFTA VAR
       Türkiye’nin önünde daha bir hafta olduğunu söyleyen Derviş, “Bu hafta içinde gereken hazırlıkların tamamlanması konusunda çok iyimserim” şeklinde konuştu.
       Derviş, gazetecilerin sorularını yanıtlarken de, “4 Şubat’a dek birkaç günümüz daha var. TBMM’nin de gayretiyle bir çözüm bulunacaktır” dedi.
       
LİDERLER KARAR VERECEK
       Deviş, bankacılıkla ilgili yasa konusunun, bugün toplanacak liderler toplantısında ele alınacağını vurgularken, “bir çözüm şekline onlar karar verecekler” dedi.
       Bakan Derviş, “önümüzdeki günlerde bir olumsuzluk olmadan, dış kaynak da sağlayacak yasalara ve Anayasaya uygun bir çözüm bulunacağı konusunda kuşkum yok” dedi.
       
TBMM OLAĞANÜSTÜ GAYRETLİ
       2002 yılına çok daha iyi girildiğini, programın yasal altyapısının oluşturulması açısından TBMM’nin olağanüstü gayretleri bulunduğunu belirten Derviş, şöyle devam etti:
       “TBMM son aylarda, özellikle Ocak ayındaki çalışma hızıyla programın başarısı için ve Türkiye’nin daha iyi bir ekonomik ortama girmesi için son derece önemli olmuştur. Bu gayretler önümüzdeki haftalarda sürecektir. Biliyorsunuz, Borçlanma Kanunu Şubat ayında öngörülmüştü. Bu altyapının hazırlanması, 2002 yılının büyümesi için ekonomik programın sonuçlarının halkımıza ulaşması açısından devam etmeli. Bu çok önemli dış kaynak. Bu program için önemli. Bizi içeride biraz rahatlatacak, yatırımları hızlandıracak. İstihdamı artırmak için önemli.”
       IMF İcra kurulunun 4 Şubat tarihinde toplanacağını hatırlatan Derviş, toplantıda gecikme olduğunu, aslında toplantının Ocak ayı sonunda yapılmasını beklediklerini anlatırken, şöyle dedi:
       “Ama artık 4 Şubat da çok büyük bir gecikme sayılmaz. 4 Şubat bunun gerçekleşmesi, Türkiye ekonomisi açısından, büyüme açısından önemli. Gecikmeler zarar veriyor. Önümüzdeki bir hafta için de çok iyimserim. TBMM geçmişteki gayretini tekrar gösterecektir.”
       
PROGRAMA GÜÇLÜ ŞEKİLDE GİRECEĞİZ
       Derviş, Türkiye’ye gelen çok önemli yatırım talepleri bulunduğunu anlatırken de, şunları kaydetti: “Çok iyi bir hava yakalamış bulunuyoruz. Hafta sonra yapılacak Dünya Ekonomik Forumu toplantıları söz konusu. Türkiye’de yatırım yapmak isteyen dünyada çok güçlü şirketler var. Bütün bunların bir an önce hayata geçmesi lazım. Bu konularda çok fazla tereddütüm yok. Daha birkaç gün var. Bu programa güçlü bir şekilde gireceğimizi inanıyorum.”
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları