| | | Bu projeler içinde doğalgaz yer altı depolama etüdü, Türkiye-Yunanistan Doğalgaz Boru Hattı etüdü gibi projeler yer alıyor.
BU YIL BİTECEK OLAN PROJELER
Bu yıl bitecek projelere 103 trilyon 820 milyar liralık kaynak ayrılırken, bunlar için 33 trilyon 608 milyar liralık dış kredi kullanımı öngörülüyor. Öte yandan, bu yıl tamamlanacak projelere şimdiye dek harcanan para 2 katrilyon 76 trilyon lira olarak hesaplanırken, söz konusu projeler için 878 trilyon lira tutarında dış kredi kullanıldı.
2002 yılında, Bursa ve Eskişehir doğalgaz dağıtım şebekesi tamamlanacak. Doğu Anadolu Doğal Gaz Ana İletim Hattı projesi çerçevesinde Doğubeyazıt-Erzurum, Erzurum-Sivas, Sivas-Kayseri, Kayseri-Ankara ve Kayseri-Konya-Seydişehir Doğalgaz boru hatları gerçekleştirilecek.
Botaşın bu yıl sona ermesini planladığı projeler içinde, Samsun-Ankara Doğalgaz İletim Hattı, Karacabey-İzmir Doğalgaz İletim Hattı, Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı telekom ve scada sistemi gibi projeleri yer alıyor.
BU YILDAN SONRAYA KALANLAR
Botaşın 2002 yılından sonra bitirebileceği projelere ayrılan kaynak miktarı ise 415 trilyon 762 milyar lira olarak hesaplandı. Toplam 2 katrilyon 862 trilyon lira tutarındaki bu projelere şimdiye kadar 849.1 trilyon lira harcandı.
Bu projeler içinde 2003 yılında bitirilmesi planlanan Marmara Ereğlide kurulan LNG İthal Terminali ve Güney Doğalgaz İletim Hattı gibi projeleri bulunuyor.
Türkmenistan, Azerbaycan-Türkiye doğalgaz boru hattı projesi için de 28.4 trilyon lira tutarında kaynak ayrıldı. Botaşın, yeni projeleri için de 24 trilyon 889 milyar lira ödenek konuldu. | |