Home page
Haber Menüsü



 
 
Endeks Ocak’ta 1.18 centi görebilir  
Endekste ters omuz baş formasyonu oluşurken, Ocak ayında talebin sürmesiyle 1.18 cent düzeyine çıkılması sözkonusu olabilir.  
   
Murat Raşit Arslanoğlu/Garanti Yatirim
 
    29 Aralık—  Endeksin 1 Ağustos - 13 Kasım tarihleri arasında (grafik üzerinde okla belirtilen noktalar arasında), bir “ters omuz-baş formasyonu” gerçekleştirmiş olduğunu ve bu “formasyonun” 0.68 cent seviyesinden geçmekte olan “boyun çizgisini”, 14 Kasım günü yukarı yönde kırarak, 0.92 cent seviyesinde bulunan “formasyon hedefine” doğru bir atak gerçekleştirdiğini, önceki raporlarımızda ayrıntıları ile açıklamıştık.  

   
 
       
   
MSNBC News Borsa 2001 yılını rekorla kapattı
MSNBC News İMKB'nin afet merkezi Ankara'da
MSNBC News 2001'in getiri şampiyonu Ceylan Giyim
Internet Sites Seans içinde yükselen ve düşen hisse senetleri
Internet Sites Şirket profilleri ve İMKB verileri
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  13 Aralık günü 0.92 cent seviyesine ulaştıktan sonra endeksin, TERS yönde bir akım içine girebileceği doğrultusunda yoğun bir tedirginliğimiz bulunmaktaydı. Gerçekten de endeks 0.92 cent seviyesi sonrası ilk etapta 0.83 cent seviyesine kadar geriledi. Ancak 20 Aralıkta 0.83 cent seviyesinden itibaren başlayan alımlar, endeksin dün itibariyle 0.92 cent seviyesini artan bir hacimle aşmasını sağlamıştır.
       Alıcıların bu istekli ve yoğun alışları, 0.92 cent seviyesinin aşılmasını sağladığı gibi, endeksin çok daha büyük bir “ters omuz-baş” veya “ters omuz- baş -omuz” formasyonu oluşturma gayreti içinde olduğu konusunda, bizi umutlandırmaktadır.
       
FORMASYON OCAK’TA DA SÜRECEK
       Grafik üzerinde görülebilen, öncekine göre çok daha büyük çaplı, oluşması muhtemel böylesi bir formasyonun, Ocak 2002 ve ilerisi için oldukça yüksek hedeflere işaret ettiği görülmektedir.
       Şöyle ki : Endeksin 10 Nisan günü gerçekleşen 0.63 cent dip seviyesinden 22 Mayıs günü 1.18 cent seviyesine kadar olan çıkış hareketini (ki bu yükseliş artan hacim desteğinde gerçekleşmişti) bir “OMUZ” olarak görürsek ve bu noktadan “boyun çizgisinin” geçtiğini varsayarsak, ardından gelen 0.44 cent seviyesine kadar olan düşüşü bir “BAŞ” olarak kabul edebiliriz. Böyle bir muhtemel durumun geçerlilik kazanması ise, ancak endeksin Ocak 2002 içinde artan taleple 1.18 cent seviyesine ulaşması halinde mümkün olabilecektir.
       Böyle muhtemel bir senaryoya göre ise endeksin, Ocak 2002 hedefinin 1.18 cent seviyesi olması ve aynı zamanda bunun gerçekleşmesi ve bu direncin kırılması sonrasında ise endeksin, 2002 yılı içinde (veya son aylarında) hedefinin, 1.92 cent seviyesi olması mümkün olabilecektir.
       Kuşkusuz bu olumlu senaryonun gerçekleşmesi, ekonomik alanda 2001 yılının son günlerinde sağlanan olumlu havanın yeni ve somut adımlarla desteklenmesi ve özelikle siyasi istikrarın devamının sağlanması ile mümkün olabileceği, göz önünde bulundurulmalıdır.
       
13.200 KIRILMADIKÇA YÜKSELİŞ SÜRECEK
       Teknik olarak ortaya konan bu olumlu senaryoya rağmen, özelikle yataydan gelen direnç seviyelerinin (söz konusu dirençler grafik üzerinde ayrıntıları ile görülmektedir) ve bu noktalarda piyasada oluşacak olan alıcı - satıcı dengelerinin, yakından ve dikkatle takip edilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.
       Bilindiği gibi oldukça kırılgan olan endeksin, orta ve uzun vadede görülen bu olumlu hedeflerine ulaşma potansiyelini koruması için belirli bir trend çizgisi üzerinde hareket etmesi zorunludur. Söz konusu yükseliş trendinin kırılıp kırılmadığı teknik olarak günlük bazda incelenmeli ve takip edilmelidir.
       Bu anlamda yılın bu son günü için endeksin desteğinin, 13200 puan seviyesinde bulunduğunu ve bu destek kırılmadıkça ilk etapta 14300-14500 puan bandına doğru yükselişini sürdürme gayreti içinde olduğunu söyleyebiliriz.
       2002 yılının tüm yatırımcılarımıza hayırlı olmasını ve bol kazançlar sağlamasını dileriz.
       
   
MSNBC News İMKB'DEN ŞİRKET HABERLERİ
TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları