Home page
Haber Menüsü


İMKB’nin afet merkezi Ankara’da
İMKB Başkanı Birsen, herhangi bir doğal afet yaşanması halinde, işlmelerin devam etmesi için Ankara’da bina aldıklarını söyledi.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
28 Aralık— İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Osman Birsen, özellikle deprem gibi önemli tabii afetler sonrasında bilgilerin korunması ve işletim sistemlerinin belli seviyede devamlı kılınmasını sağlayacak yatırımlar için Ankara’da bir bina satın aldıklarını açıkladı. Osman Birsen, 2001 yılının kurumsal altyapılarını teknoloji açısından yeniledikleri bir yıl olduğunu belirterek, “O açıdan 2001’e verimli bir yıl olarak bakıyoruz” dedi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Birsen, tüm aracı kurumlara uzaktan eriştikleri gibi onların yazılımı aracılığıyla kendi sistemlerinde elektronik olarak konuşup işlemleri yapılabilir hale getirmiş olmaktan da memnuniyet duyduklarını söyledi. Uzaktan erişim sisteminin önemli ve büyük bir yatırım olduğunu, ancak bunu zaman içinde ve en ucuz maliyetlerle gerçekleştirebilen bir borsa olduklarını belirten Birsen, o nedenle Borsa’nın mali yapısını çok ciddi ölçüde etkileyecek bir mali portresi bulunmadığını kaydetti.
       Birsen, “Uzaktan erişim sistemi insan emeğinin en az kullanılması suretiyle emirlerin toplanmasını sağlayan, bu servislerde bilgisayarın yüzde 100’e yakın tarzda kullanılabilmesine imkan veren sistemi oluşturuyor. Bu özellikle aracı kurumların işletim maliyetlerini ucuzlatan bir sistem” dedi.
       Osman Birsen, bunun işlem hacminin artmasıyla ilgili olumlu etkisi olabileceğini ifade etti.
       
BORSA DİRENÇLİ
       2001 yılının Borsa açısından bir diğer önemli hususunun İMKB’nin kurumsal kimliğinin ve profilinin iyi bir noktaya gelmesiyle ilgili gelişmeler olduğuna değinen Birsen, şunları kaydetti:
       “Hem yurtdışı kabulleri açısından hem de yurtiçinde çok ciddi bir krizi nisbi olarak daha az bir sarsıntı ile geçirmiş olmanın bize getireceği önümüzdeki dönemde avantajlar var. Zannediyorum ki 2002 ve bunu takip eden diğer yıllarda bu kriz zamanındaki ciddi kriz şartlarına olan mukavemetinin yararlarını göreceğiz. Bu açıdan bakılınca bizim yatırımcılarımızın da bir şekliyle gelişen şartlara ve borsanın geldiği yeni seviyelere göre eski kayıplarından ve bir noktada eski üzüntülerinden uzaklaşmış olmalarını beklemek çok aşırı bir iyimserlik olmaması lazım gelir. Geçmişteki 16 yıllık tecrübe bize gösteriyor ki kriz dönemlerinin getirdiği zaafiyet dönemleri özellikle endeks bazında daha kısa vadeli olmuş, belli bir şekilde zaman içinde borsamız bu zayıf anlarını daha güçlü dönemlerde telafi edebilmiş.”
       
AFETLERE HAZIRLIK
       Osman Birsen, 2002 projelerine ilişkin olarak da mevcut teknolojinin devamlı çok yüksek kalitede servisinin sağlanması gerektiğine işaret ederek, bu konuda bazı yatırımları bulunduğunu söyledi.
       Ankara’da bir bina satın aldıklarını bildiren Birsen, bunun özellikle deprem gibi önemli tabii afetler sonrasında bilgilerin korunması ve işletim sistemlerinin belli seviyede devamlı kılınmasını sağlayacak yatırımlar olduğunu vurguladı.
       İMKB Başkanı Birsen, gözetim sisteminin elektronik bazda ve SPK’nın da katılımıyla gerçekleştirilmesi projeleri olduğunu kaydetti.
       Birsen, ayrıca kamuya duyurulacak hususların her türlü hizmetin gene elektronik bazda ve SPK ile birlikte ortak bir proje içinde elektronik platforma kavuşturulması projeleri bulunduğunu anlattı.
       Bunun 2000’li yılların, milenyumun getirdiği zorunluluk olduğuna değinen Birsen, “Bu projelerle biz yeni milenyumun şartlarına kendimizi uyduruyoruz” dedi.
       
TAHTASI KAPALI ŞİRKETLER
       2002’nin kriz şartlarının ortadan kalkacağı bir yıl olarak tarif edildiğini vurgulayan Birsen, “Pek tabiidir ki halka arzları göreceğimizi biz tahmin ediyoruz. Nitekim bazı hazırlıklarla ilgili bilgi sahibiyiz” dedi.
       İşlem yasaklıların sayısının artmasının da geçmişten gelen bir birikimin bir şekilde eritilmesi ihtiyacından kaynaklandığını dile getiren Birsen, bu konunun daha çok SPK’nın konusu olduğunu, fazla yorum yapmak istemediğini söyledi.
       Birsen tahtası kapalı şirketlerle ilgili olarak da, “Nedeni bilgi eksikliğinden. Bilgi eksikliğini yaratan olaylar da kriz şartları, kriz şartlarının getirdiği sorunlardır. Borsamızın kendi isteğiyle birceza mahiyetinde alınmış kararlar değildir. Biz bir an önce bunların tekrar borsaya kazandırılmasıyla ilgili çalışmaları yapıyoruz” dedi.
       
   
MSNBC News İMKB'DEN ŞİRKET HABERLERİ
TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları