Home page
Haber Menüsü


 
Gülümseyin trend’desiniz…
 
Heyecan dolu bir haftayı daha geride bıraktık. Piyasaların kışın bu yağmurlu günlerinde erken gelen bir bahar havası yaşaması özellikle borsaya yatırım yapanların içini ısıttı.
 
Murat Turgut
NTV-MSNBC
 
9 Aralık—  Geçtiğimiz hafta hareket bandımızın 11.000 ile 12.500 arasında belirlemiş ve haftalık olarak artı kapatmamızın trend anlamında yeterli olacağını söylemiştim. Nitekim haftanın ilk iki gününü düzeltme hareketi biçiminde geçiren piyasa ardından Irak’daki olası savaş ihtimalinin ve Kıbrıs sorununun gündemden kısa vadede olumlu olarak kalkması ve bunlara ek olarak beklenenden olumlu gelen enflasyon datalarının etkisiyle Çarşamba gününden itibaren yabancı yatırımcıların da katılımıyla hızlı bir yükseliş hareketi yaşadı.

   
 
       
   
MSNBC News Murat Turgut: Trend en iyi arkadaştır
MSNBC News Murat Turgut: Şeytanın bacağını kırdık...
MSNBC News Murat Turgut: Şimdilik buraya kadar
MSNBC News Murat Turgut: Ceterus paribus
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İki hafta once “trend en iyi arkadaştır” başlıklı yazımda bu tip ana trendlerde pozisyon taşımanın fazla işlem yapmadan ve piyasadaki 1.000 puanlık marjları bile önemsemeden mal tutmanın küçük yatırımcı açısından en mantıklı hareket olacağını, geçtiğimiz hafta da 12.000 seviyesinden yaşanacak geri çekilmelerin özellikle orta vade düşünen yatırımcılar için belki de son alım fırsatı olabileceğini sizlere belirtmiştim.
       Bu yorumların sahibi olarak aldığım moralle sizlere elimden geldiği kadar gördüklerimi aktarmaya devam edeceğim.
       
BU HAFTA NELER OLABİLİR?
       Önümüzdeki haftaya girerken elimizdeki en önemli gösterge artık orta vadeli yukarı trendin büyük bir netlik kazandığıdır. Diğer şartlar eşit olmak üzere piyasanın daha dengeli ve kendine güven sağlamış şekilde hareket edeceğini söyleyebiliriz. Tabiki yukarı trend başka birşey ralli bambaşka birşeydir.
       Bunu bir ralli olarak nitelendirmek kanımca pek mümkün değil. Daha çok teknik bir hareketin gelen olumlu haberlerle desteklenmesi sonucunda zaten aşırı ucuz olan hisse senetlerine talebin artması biçiminde yorumlamak daha sağlıklı olacaktır.
       Yukarı trendin netlike kazanması özellikle satışların daha kolay karşılanabileceği açısından da önemli. Artık kimse mevcut şartlarda mal satma konusunda aceleci davranmayacaktır. Zaten talep yüksek piyasa da bu demektir.
       Bu haftanın özeline inersek piyasanın tekrar gelebilecek banka sektörü alımlarıyla 13.200 denemesi gündeme gelebilir. Aslında daha once de belirttiğim gibi İMKB-100 endeksinin hesaplanmasındaki anlamsızlık sebebiyle sade birkaç hisse hareketiyle endeksin daha yukarı noktaları görmesi de mümkün.
       Ama bütün bunları bir yana bırakarak bizim küçük yatırımcı olarak yapmamız gereken hisse senedi pozisyonlarımızın artırılması ve endeksten çok kendi hisselerimizin trendlerinin takip edilmesi olmalıdır.
       Aslında bu haftayı 11.800 seviyesinin üzerinde artı kapatan bir hafta olarak geçirebilsek trendin devamı anlamında yeterli olur. Bu durumda haftalık hareketimizi 11.800’e kadar sarkabilecek ve artı kapatacak bir piyasa olmasını beklediğimi notlarıma ekliyorum.
       
NE YAPMALI?
       Aslında bütün yazdıklarımın ana teması tektir. O da orta vade düşünen yatırımcıların piyasadaki çalkalanmalara kulak asmadan pozisyonlarını beklemeleri ve bu tip trend hareketlerinde bekleyenlerin kümülatif olarak daha çok kazanacaklarını bilmeleridir.
       Piyasanın geneline baktığımızda hisse senetlerinin kısa vadede biraz prim yapmış gibi görünse de orta vadede hala çok ucuz olduğunu unutmamakta fayda var. Orta vadeli pozisyon tutan yatırımcılarla ilgili herhangi bir trend dönüşümü görmeden işlem yapmayı tavsiye etmiyor ve anlamlı bulmuyorum.
       Acizane öngörülerime gore piyasanın önümüzdeki 3 ay içerisinde 15.000-16.000 seviyelerine kadar bir yükseliş potansiyeli taşıdığını belirtmeliyim.
        Kısa vade işlem yapanlar için haftanın son günü özellikle iki büyük banka hissesine gelen alımların daha yukarı hareket için bir sebep olabileceği düşünülse de kanımca mal almak için en azından 12.300 seviyelerine kadar olabilecek bir düzeltme hareketi beklenmelidir.
       Kısa vadeli stop-loss umuzu 11.800’e orta vadede ise ihtimal vermesek de 11.300’e çekerek altındaki hacimli kapanışlarda piyasayı seyretmek üzere çıkmakta fayda olabilir.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları