Home page
Haber Menüsü


 
Bekle - gör…
 
Bu hafta İMKB ye bakış açımız orta vadeli hisse senedi taşıyan yatırımcılar için bekle- gör olmalıdır. Kısa vadeli düşünenler ise stop-loss noktalarını 11300 ‘e çekerek dalgalı piyasada risklerini sınırlandırmalıdırlar.
 
Murat Turgut
NTV-MSNBC
 
1 Aralık—  Yine çok hareketli bir haftayı geride bıraktık. Hatırlarsanız iki hafta önce bu sayfada sizlere büyük bir ana trend başlangıcından bahsederek bu ana trendin içerisinde bir takım kısa ve orta vadeli trend kırılmalarının yaşanabileceğini belirtmiştim. Nihayet geçen haftaki yazımızda da kısa vade piyasanın yaşadığı yükselişi sindirmeye çalışabileceğini bahsederek Kasım ayının son haftasının bir çeşit düzeltme olarak geçebileceğini irdelemiştim.

   
 
       
   
MSNBC News Murat Turgut: Trend en iyi arkadaştır
MSNBC News Murat Turgut: Şeytanın bacağını kırdık...
MSNBC News Murat Turgut: Şimdilik buraya kadar
MSNBC News Murat Turgut: Ceterus paribus
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Özetle geçtiğimiz hafta banka hisselerindeki agresif işlemlerin piyasayı tahminler ötesinde yukarı götürebileceği gibi abartı bir şekilde aşağıya da sarkıtabileceğini gördük ve hafta kısa vadeli yükselişin sonlanması ve piyasanın rahatlamaya çalışması olarak geçti. Her ne kadar destek seviyelerinden aşağıya doğru sarkmış olsa da kapanışın haftalık bazda hemen hemen aynı olması ana trendin devamı açısından yeterli bir şarttı ve gerçekleşti.
       İşin gerçeği piyasanın genelinde çoğu hisseye satış gelmezken sadece endekse etkin olan birkaç banka hissesinin satışlarıyla bu düzeltmeyi yaşamış olmamız da kanımca olumludur.
       
BU HAFTA NELER OLABİLİR ?
       Cuma günkü S&P desteği ile gelen alımlara bakarak borsanın çok hızlı bir yukarı harekete girişmesini beklemek gerçekçi olmaz. Neticede İMKB yaptığı hareketle teknik anlamda rahatlamış olsa da geçen ay boyunca yaşadığımız yükselişin sindirilmesi biraz daha sure alabilir. Kanımca bu hafta da maksimum noktamız 12300 - 12500 seviyeleri olmalıdır.
       Esasen 12100 seviyesinin üzerinde yapılacak günlük bir kapanış yeni alıcıları piyasaya çekebileceğinden özellikle kısa vade düşünen yatırımcıların bu seviye kırılmadan mal almalarını anlamlı bulmuyorum. 12100 seviyesinin üzerinde bir hacimli kapanış analizlerimizi değiştirerek daha yukarı bir hareketi beklentilerimiz dahiline sokar.
       Hemen yeri gelmişken şunu da belirtmeliyim. Özellikle küçük yatırımcı geçen hafta da belirttiğim gibi günlük işlemlerden ve fiyat değişimlerinden kendisini mümkün olduğunca soyutlamalıdır düşüncesindeyim. Teknik olarak piyasayı takip etmek düşüncesinde olanlar ise haftalık ve orta vadeli stop-loss seviyelerini takip etseler daha yararlı olur. Geçen hafta da izlediğimiz gibi her düşüşte mal satan her yükselişte mal alan ancak sermayeyi eritir. Trend en iyi arkadaştır kuralımıza uygun olarak ana trendi beklemesini bilmeliyiz.
       Piyasanın minimumu olarak ise 10800 seviyesini öngörmekteyim. Ancak banka sektöründe beklenmedik bir satış gelmediği sürece bu rakamı 11100 seviyesine çekebiliriz. Bu durumda hareket bandımızın 11000 ile 12300 seviyesi arasında olması ve haftalık kapanışın artı olacağını öngörmek sanırım mantıklı olur. Yine hisse bazı hareketlerin ağırlıkta olacağı bir haftayı görebiliriz.
       
NE YAPMALI ?
       Geçtiğimiz hafta olabilecek gevşemelerin belki de orta vadeli alım konusunda son fırsatlar olabileceğini belirtmiştim. Bu fikrimize bu hafta da aynen sağdığız. Endeksdeki 1000 puanlık dalgalanmalara bakarak nispi olarak daha ucuza mal alma çabası içerisinde olmak ya da satarak %3-5 marjlar için aşağı beklemek orta vadeli yatırımcılar için anlamlı olmaz.
       Piyasanın birkaç haftalık beklemelerini çok büyük bir valor kaybı saymıyorsak hisse senedi pozisyonlarımızı artırmalıyız. Neticede endeksin ve onu oluşturan şirketlerin piyasa değerlerinin halen çok komik seviyelerde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Olası krizlerin verebileceği zararlar hariç geçtiğimiz hafta yaşanan spekülatif hareketlerin orta vadeli portföylerin bozulması için yeterli sebep olmadığını düşünüyorum.
       Kısa vade düşünenler ise haftanın son günü kapanışa bakarak hızlı alım yoluna gitmemelidirler. Malum zaten disket piyasasından hızlı ve hacimsiz yükselen piyasa tradelere geniş bir marj bırakmayabilir. Kısa vadecilerin unutmaması gereken bir başka konu da geçen haftadan piyasanın düşük maliyetle mallandığı gerçeğidir.
       Özetle bu hafta İMKB ye bakış açımız orta vadeli hisse senedi taşıyan yatırımcılar için bekle-gör olmalıdır. Kısa vadeli düşünenler ise stop-loss noktalarını 11300 ‘e çekerek dalgalı piyasada risklerini sınırlandırmalıdırlar. Endeksin bir süre 11000 - 12500 bandında sıkışabileceğini düşünerek fiyatların oturmasını ve özellikle dışarıdan oluşan gündemlerin netlik kazanmasını beklemek en akılcı hareket olacaktır.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları