Home page
Haber Menüsü


 
Nicole Kidman zirveyi bırakmıyor
“Moulin Rouge”un fettan güzeli rolüyle sinemalara gelen Nicole Kidman, çocukluktan beri sinemayla iç içe.
NTV-MSNBC
 
    14 Kasım—  Yıllardır adı Tom Crusise ile birlikte anılan Kidman, boşandıktan sonra kendi ayakları üzerinde de durabileceğini kanıtlamak için var gücüyle çalışıyor.  

   
 
       
    MSNBC News Eleştiri: Moulin Rouge
MSNBC News Bu gençte iş var: Ewan McGregor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Yıllar öncesinden Nicole Kidman
       Yapımcı ve oyuncu Nicole Kidman 20 Haziran 1967 Honolulu, Hawaii doğumlu. Herkesin Avustralya doğumlu sandığı güzel, biyokimyacı babasının işi nedeniyle Hawai’de doğmuş. Ama dört yaşından itibaren çocukluğunun Sydney’de geçtiği doğru. Nicole’un hemşire olan annesi Janelle aynı zamanda feminist ilkeleri benimseyen, mücadeleci bir kadındı. Onun da büyük etkisiyle Nicole ve kızkardeşi Antonia, genç yaşlardan itibaren sosyal ve politik aktvitiler içinde bulundular.
       
ÖDÜLLER ERKEN GELDİ
       Küçük Nicole, üç yaşından itibaren bale dersleri almaya başladı, sonradan bu derslere dans, tiyatro ve mim de katıldı. Avustralya’ya döndükten sonra kırmızı saçları, beyaz teni, mavi gözleri ile bir hayli ilgi çeken küçük kız, sahnelerde boy göstermeye başladı.
       İlk ödülünü de genç yaşta, 14’ündeyken Sydney Tiyatro Eleştirmenleri’nden aldı. Nicole Kidman’ın gençlik halini merak edenler, hemen her yıl Noel öncesi Avustralya TV’sinde oynayan “Bush Christmas” (1983) adlı filmi izleyebilirler. Bundan sonra Nicole Kidman tabir yerindeyse setten sette koştu. Hemen hepsi Avustralya TV’leri için çekilen bir çok filmde rol aldı. Five -Mile Creek, Prince and the Great Race, Matthew and Son, Willis and Burke, Room to Move, Windrider, Night Master, The Bit Part, Emerald City gibi filmler sayılabilir.
       Bu kadar koşturmaca karşılıksız kalamazdı. 17 yaşındayken Avustralya Film Enstitüsü Kidman’ı TV için çekilen mini dizi Vietnam’daki rolünden dolayı yılın oyuncusu seçti.
       Aynı yıl anne Janelle Kidman göğüs kanserine yakalanınca evin büyük kızı Nicole, hem ailesiyle daha yakından ilgilenmek, hem de kariyerini sürdürmek zorunda kaldı.
       
ABD YOLCUSU

       Artık Avustralya’nın en popüler yıldızı olmuştu ve dışa açılmanın zamanı gelmişti. 1989’da Amerikan yapımı “Dead Calm” filminde rol aldı. Avustralya’yı Hollywood’da temsil eden Sam Neill kadar ünlüydü. Ertesi yıl (1990) genç yıldız, hayatını tamamen değiştirecek “Days of Thunder” filminde Tom Cruise’un karşısına geçti. Cruise, 1986 yapımı “Top Gun” ile büyük bir şöhrete ulaşmıştı. İkili aynı yıl evlendiler.
       Nicole’un annesinin etkisi burada kendini gösterdi. Kidman hiç bir zaman yıldız bir oyuncunun gölgesinde kalmadı. “Mrs. Tom Cruise” tanımlamasının dışına çıkmak için var gücüyle çalıştı. Eşinden ayrı yapımlarda rol almaya özen gösterdi denilebilir. Emerald City (1990), Far and Away (1992), Flirting, My Life (1993), Malice ve Batman Forever (1995) oynadığı bazı filmlerdi.
       
AYAKLARI ÜZERİNDE DURUYOR
       Ancak en büyük etkiyi Gus van Sant’ın yönettiği “To Die For” filmiyle elde etti. Bir başka aksiyon filminde (Peacemaker) George Clooney ile baş rolü paylaştı. Bu çalışmalardan sonra ‘bir zamanların gelecek vaadeden genç kızı’ ya da ‘Tom Cruise’un karısı’ sıfatlarından kurtulup, gerçekten iyi bir oyuncu olduğunu kanıtlamıştı.
       Tom Cruise ve Nicole Kidman, yıllar sonra bir kez daha kamera karşısına geçtiler. Yıl 1999’du ve kamera arkasında Stanley Kubrick vardı. “Eyes Wide Shut - Gözleri Tamamen Kapalı”da birbirlerinden bıkmış ama bunu itiraf edemeyen, çıkış yolu aramayan bir çifti canlandırıyorlardı. Sadece iki yıl sonra film gerçek oldu ve ikili herkesi şaşırtan bir kararla ayrıldılar. 10 yıl süren evlilikleri Hollywood’da hep örnek olarak gösterilen çiftin evlat edindikleri 2 çocukları bulunuyor.

       Kidman, ayrıldıktan sonra Cruise’dan daha geç toparlandı. Ama çocukları, kariyeri genç kadını kamçılamış olmalı ki, peş peşe iddialı filmlerde oynamaya başladı. “Moulin Rouge”, “The Others” bir hayli ses getirdi. Şu günlerde ise yeni bir macera filminde oynamak üzere hazırlıklara başladı. Çocuk kaçırma olaylarını araştıran bir kadın ve bir erkeğin maceralarını anlatacak olan “The Forgotten”ı kimin yöneteceği ise henüz belli değil.
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları