Home page

Haber Menüsü


Milan, Fatih Terim’le yollarını ayırdı  
  İtalya Seri A’da son iki haftada alınan başarısız sonuçların ardından Milan Kulübü dün akşam yaptığı bir açıklamayla Teknik Direktör Fatih Terim’in görevine son verdi.
Milan takımında sadece 9 hafta görevde kalan Terim, ligde 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.
Roma
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
   6 Kasım —  Kırmızı-siyahlı takımın yaptığı yazılı açıklamada Fatih Terim’in yerine Carlo Ancelotti getirildi. Bir konferansa katılmak üzere geldiği İstanbul’da görevden alındığı haberini alan Terim, “Futbolda her şey mümkün” demekle yetindi. 

   
 
       
    MSNBC News Galliani: Milan Milanlıların elinde
MSNBC News İtalya'dan Terim yorumları
MSNBC News Terim: Ne ateşlerden gelip geçtik
MSNBC News İtalya: Terim'den sistem hatası
MSNBC News AC Milan, Torino'ya takıldı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
  Perde Arkası
Terim'in bir konferansa katılmak üzere İstanbul'a gelmesini fırsat bilen Milan'lı yöneticiler, Ancelotti ile masaya oturdu. Ayrıntıları okumak için tıklayın...
Geçen sezon Fiorentina ile anlaşıp Çizme’de görev yapan ilk Türk teknik adam olan Fatih Terim, İtalya Başbakanı Berlusconi’nin sahibi olduğu AC Milan ile bu yılın haziran ayında 2 yıllık sözleşme yapmıştı. Ancak göreve geldiği günden bu yana, İtalyan basını tarafından yoğun şekilde eleştirilen Fatih Terim’in görevine, Milan Kulübü tarafından dün son verildi.
       
GALLİANİ: TÜM SORUMLULUK BENİM
       
  Terim'in ilginç rekoru
AC Milan’ın tarihinde, görevine en erken son verilen teknik direktör Fatih Terim oldu.
Kırmızı-siyah renkli İtalyan kulübünde, Terim’den önce görevine en erken son verilen teknik adam, 1996’da görevden alınan Capares olmuştu.
Öte yandan, İtalyan 1. Ligi’nde, Fatih Terim ile bugüne kadar görevine son verilen teknik direktör sayısı 4’e çıktı. Daha önce Lazio’dan Dino Zoff, Venezia’dan Prandelli ve Parma’dan Renzo Ulivieri’nin görevlerine son verilmişti.
Milan’ın resmi televizyon kanalı Milan Channel’a dün akşam telefonla açıklamalarda bulunan AC Milan Kulübü 2. Başkanı Adriano Galliani, Terim’in görevine son verilmesi kararının önceki akşam alındığını belirterek, “Tüm sorumluluk benim” dedi. “Herhangi bir polemik yaratmak istemiyorum. Terim ile iyi bir ilişkimiz vardı. Ayrılık polemikli olmadı. Söyleyecek çok az şey var” diye konuşan Galliani, kulüp başkanı ve İtalya Başbakanı Berlusconi ile yaptıkları telefon konuşmasının ardından Terim’in görevden alınmasına kendisinin karar verdiğini söyledi.
       
“BERLUSCONİ, KARARIMI PAYLAŞIYOR”
Terim'in görevini devrettiği Carlo Ancelotti, geçen sezon Juventus'un başındaydı...
       Galliani, “Tüm gece uyuyamadım. Başkanımız Berlusconi ile de sabah konuştum ve zaten Başbakanlık görevinden dolayı Milan’ın yönetimini bana bıraktığından, kararı ben aldım. O da kararımı paylaştığını söyledi” dedi. Ligde geçen haftaya kadar 2. sırada olduklarını ve UEFA’da da yollarına devam ettiklerini dile getiren Galliani, bu kararın Milan için iyi olacağını düşündüklerini savundu.
       
TERİM’E BU YIL İTALYA KAPISI KAPANDI
       Milan’ın yeni teknik direktörü, takımın eski futbolcularından Carlo Ancelotti olacak. Kulüp tarafından yapılan resmi açıklamada, Ancelotti ile 30 Haziran 2004 tarihine kadar geçerli kontrat imzalandığı bildirildi. Geçen sezon Juventus’u çalıştıran Ancoletti, bugün saat 12.00’de kulüp binasında basına tanıtılacak. Bu arada İtalyan Futbol Federasyonu’nun kuralları gereği, Terim bu yıl İtalya’da başka takım çalıştıramayacak.
       
HABERİ İSTANBUL’DA ALDI

       Torino yenilgisinin ardından dün AC Milan’daki teknik direktörlük görevinden alınan Fatih Terim, büyük şaşkınlık yaşadı. Swissotel’de düzenlenen “Takımdaşlık konferansı”na katılan Terim, akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısının ardından, görevine son verildiğini öğrendi. Bir süre otelde telefon görüşmeleri yapan Fatih Terim, daha sonra basın mensuplarının bu konudaki ısrarlı sorularına yanıt vermeden otelden çıkarken, “Futbolda her şey mümkün” demekle yetindi.
       
INZAGHİ: TERİM’LE İYİ İLİŞKİMİZ VARDI

       Bu arada Milanın yıldız futbolcusu İnzaghi, “Terim ile iyi bir ilşkimiz vardı” diyerek üzüntüsünü aktardı. İnzaghi, basına verdiği demeçte, “Daha fazla üzüntü duyamazdım. O kahrolası penaltıyı kaçırarak, biliyorum ki taraftarlarımı hayal kırıklığına uğrattım. Benim suçum” dedi. İnzaghi, Terim’in görevine son verilmesiyle ilgili olarak da “Maalesef herkes biliyor ki bu durumlar böyle. Tüm takımı değiştirmek yerine, teknik direktörün görevine son veriyorlar” diye konuştu.
  Terim’in özgeçmişi
Fatih Terim’in Adana’dan başlayıp İtalya’ya kadar uzanan futbol macerasının satırbaşları şöyle:
14 Eylül 1953 Adana'da doğan Fatih Terim, futbola Adana Demirspor'da başladı.
14 yıl Galatasaray formasını, 52 kez de A Milli Takım formasını giyen Terim, jübilesinin ardından teknik adamlığa soyundu.
Ankaragücü ve Göztepe takımlarını çalıştıran Terim, 1990-1993 yıllarında Türk Milli Takımı’nın patronu Piontek'in yardımcılığı ile Ümit Milli Takım Teknik Direktörlüğü'nü yaptı.
Terim’in başında bulunduğu Ümit Milli Takım, Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu'nu kazandı.
Milli takım kariyerinin ardından Galatasaray’ın başına geçen Fatih Terim, sarı-kırmızılı ekip ile 4 lig, 2 federasyon, 2 cumhurbaşkanlığı, 3 TSYD ve 1 UEFA Kupası kazandı.
Türkiye'yi ilk defa Avrupa Şampiyonası finallerine taşıyan isim olarak tarihe geçen Terim, bu başarılarının ardından Türkiye’deki kariyerini tamamlayarak geçen sene İtalya’nın Fiorentina takımının başına geçti.
“İmparator” lakaplı teknik adam, Kulüp Başkanı Cecchi Gori ile anlaşamayınca Fiorentina’daki görevinden istifa etti.
Bu sezon Milan’ın teknik patronluğuna getirilen Terim, sadece 9 haftalık görev süresinde 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alınca, kulüp yönetimi tarafından görevinden uzaklaştırıldı.
Reuters

SÖYLENTİ OLARAK ÇIKMIŞTI
       İtalyan basını son iki haftada sadece 1 puan alabilen Fatih Terim’in yerine Carlo Angelotti’nin geçeceğini, geçen salı gününden itibaren göreve başlayacağını yazmıştı. Fatih Terim ise her yenilgiden sonra bu tip haberler çıktığını ama böyle bir ortamda çalışmanın zor olduğunu söylemişti.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları