Home page

Haber Menüsü


İtalya’dan Terim yorumları
 
Corriere dello Sport Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Italo Cucci de Salı günkü yazısında, “Milan’ın inanılmaz düşüncesizliği” başlıklı yazısında, AC Milan Kulübü yönetimini aldığı karardan dolayı eleştirdi.  

 
Şenhan Bolelli/Roma
AA
6 Kasım—  Teknik direktör Fatih Terim’in AC Milan’daki görevine son verilmesi İtalyan gazetelerinde manşetlere çıkartılırken, “Beklenmeyen sonuç, şimşek karar” yorumunda bulunuldu. Corriere dello Sport Gazetesi, “Milan: Ancelotti” başlığı altında verdiği haberinde, “Kırmızı-siyahlıların kulübesinde beklenmeyen sonuç. Galliani, Parma’ya gidecek olan Ancelotti’yi çağırıyor. Berlusconi onay verdi” denildi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  “Terim’in kötü alın yazısı. İmparatorluk yalnızca 140 gün sürdü” ifadesi kullanılan haberlerde, kulüp ikinci başkanı Adriano Galliani’nin, “Hiç kimsede olmadığı kadar güçlü bir kadromuz var. Ama sahada bu süper kaliteyi asla görmedim. Ancelotti, Parma ile anlaşma imzalamak üzereydi. Onu evinde, 1 bardak şarap ve birkaç dilim salam eşliğinde ikna ettim. Ancelotti’ye 1992’de futbolu bırakıp antrenör olunca, bir gün Milan’a geleceği konusundaki sözlü anlaşmayı hatırlattım” sözleri ön plana çıkarıldı.
Terim: Ne ateşlerden geldik geçtik
30 Haziran 2004 tarihine dek AC Milan ile sözleşme imzalayan Carlo Ancelotti’nin, sezon başına 5 milyar İtalyan Lireti (yaklaşık 3.6 trilyon lira) alacağı bildirildi.
       
       “Ümit gidiyor, Kovaçeviç geliyor”
       Gazetede, “En kısa zamanda Ümit Davala’nın AC Milan’dan yollanacağı ve SS Lazio’da oynayan Ancelotti’nin FC Juventus’taki zamanlarından tanıdığı Darko Kovaçeviç’in alınacağı” iddia edildi.
       
       Terim: Bunu bekliyordum
       İtalyan gazeteci Alessandro Rialti (Fiorentina’dan yakın tanıdığı biri), Terim ile telefonda kısa bir görüşme yaptığını ve Türk teknik adamın, “Derinlerde bunu bekliyordum. Perşembe günü dönmem gerekiyordu. Bana çok büyük endişeler varmış gibi gelmiyordu. Ama göreceksin herşey yolunda gidecek, rahat ol” dediğini yazdı.
       
       La Gazzetta dello Sport
       La Gazzetta dello Sport Gazetesi’nde, “Terim yollandı! Milan Ancelotti’ye” ifadesini menşetine taşıyarak, “Juventus’un rızasıyla şimşek karar. Galliani’den atak, Ancelotti Milan’da” denildi.

       “Terim’in anlamsız ateşlerinden sonra istikrar ve somutluk” başlıklı yorumda, “Daha ilk günden beri Terim kulüp olan ilişkleri, taktik ve futbolcu seçimiyle eleştiriliyordu. Milan’da uzun süre kalması çok zordu. İmparatorun tutulması için bir seri olumlu sonuçlar gerekiyordu. Perugia ve Torino’nun evlerinde kaybetmek ve Venezia ile kendi sahasında berabere kalmak affedilemez suçlardı ve ipi çekildi” ifadeleri kullanıldı.
       AC Milan Kulübü başkanı ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin ise Pazartesi günü öğleden sonra Carlo Ancelotti’yi arayarak kutladığı belirtildi.
       
       Tutto Sport
       Tutto Sport Gazetesi, “Ancelotti Milan’da!” başlığı

       altında “Torino yenilgisi sonrası beklenmeyen sonuç. Terim kovuldu, Berlusconi’nin gözbebeğiyle şimşek anlaşması. Yankılar uyandıracak devrim” denildi. Gazetede Terim’in görevine son verilmesinin FC Inter-AC Milan derbisi öncesinde alın yazısı olarak yazıldığı öne sürüldü.
       
       İtalya’da diğer gazeteler de Fatih Terim’in görevine son verilmesi haberini ilk sayfalarından verdi.
       La Repubblica, “Milan, Ancelotti’nin zorluklardan sonraki başarısı. Milan, birşeyler kazanabilir. Ancelotti hiç olmazsa aileden, özellikle de Berlusconi’nin beğendiği biri. Takımdan da büyük kısmından iyi karşılanacak”, “Terim aniden işinden alındı Milan’ı Ancelotti yönetecek. Parma ile sözleşmesi son anda elinden atan Ancelotti, Galliani’ye ‘evet’ dedi”, “Terim’den noel çöreğine veda”


       
       Corriere della Sera, “Parma’nın yüzünden Terim, Milan’dan gitti”
       La Stampa, “Türk teknik adamın ikinci kez reddedilişi”
       Il Giornale, “İmparator emaneti erken teslim etti. Milan Ancelotti’ye geçiyor” ifadelerini kullandılar.
       AC Parma’ya gitmesi beklenen Ancelotti ise AC Milan’a gelmesini, “Parma için üzgünüm ama yüreğimi dinleyen bir seçim yaptım” diye yorumladı.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları