Home page
Haber Menüsü


Yılmaz: Koordinasyon sorunu var
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, ekonomi yönetiminde koordinasyon sorunu olduğunu söyledi. Yılmaz, işadamlarına zordaki şirketlerin hepsinin kurtarılmayacağının da mesajını verdi.
Ahmet Erhan Çelik/Antalya
NTV
20 Ekim— Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yöneticileri, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mesut Yılmaz’a “Hükümet ekonomide neden rehavet içinde?” diye sordu. Yılmaz’ın yanıtı “Ekonomi yönetiminde koordinasyon sorunu var” şeklinde oldu. Yılmaz, işadamlarına “Zordaki şirketlerin hepsini kurtarmamızı beklemeyin” mesajı da verdi.

   
 
       
   
MSNBC News Oral: Memura %10 zam geliyor
MSNBC News Bütçe maratonu 25 Ekim'de başlıyor
MSNBC News 2002'de zorunluluk dışında proje yok
MSNBC News Kamu yatırımları % 42.8 artacak
MSNBC News Bütçede çiftçiye destek azaldı
MSNBC News KİT'lere yeni personel alınmayacak
MSNBC News 2002 Bütçesi Meclis'e sunuldu
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Antalya’daki Turizm Zirvesi’ne katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yöneticileriyle basına kapalı bir toplantı yaptı. Odalar Birliği yetkililerinden edinilen bilgilere göre; ‘Hükümet, ekonomide rehavet içerisinde’ eleştirilerine Yılmaz, “Koordinasyon sorunu var” şeklinde yanıt verdi.
       Yılmaz, “Ekonomi yönetiminde koordinasyon sorunu var. Bizim elimizde sadece Maliye Bakanlığı var. Bundan sonra daha aktif ve kararlı olacağız” dedi.
       Yılmaz, krizden olumsuz etkilenen şirketlerin nasıl kurtarılacağı sorularını ise IMF politikalarına işaret ederek yanıtladı. Yılmaz, “IMF bize destek için bütçede faiz dışı fazla şartı getiriyor. Biz de aynı şeyi şirketlerden istiyoruz. Faiz artı kar sağlayan şirketlere destek vereceğiz. Her şirketi kurtarmamızı beklemeyin” dedi.
       
TURİZMDE ÇITA YÜKSEĞE KONULMALI
Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz
Mesut Yılmaz        Yılmaz, Turizm Zirvesi’ndeki konuşmasında da, turizmde çıtanın daha yükseklere konulması gerektiğini belirterek, “Bana göre, 2020 yılında 50 milyar dolar turizm geliri hedeflenmeli” dedi. Türkiye’nin 1970’li yıllardaki 250 milyon dolar turizm gelirinden 8,5 milyar dolarlık turizm gelirine ulaştığını anlatan Yılmaz, ileriye dönük hedeflerde çıtanın yükseğe koluyması gerektiğini kaydetti.
       Yılmaz, “Hedefimiz öyle 15 milyon turist, 15 milyar dolar turizm geliri olmamalı. Fransa’nın yıllık turizm geliri 75 milyar dolar. Bizim turizm gelirimizin neredeyse 10 katı. Biz Fransa’dan daha küçük turizm potansiyeline sahip değiliz ki. Sahillerimiz Akdeniz’in en gözde, en temiz ve en uzun sahilleri. Hedeflerimizi yüksek belirlemeliyiz. Bana göre, 2020 yılında 50 milyar dolar turizm gelirini hedeflemeliyiz. Bu hedef doğrultusunda da gereken planlamayı şimdiden yapmalıyız” dedi.
       
TOBB: Turizmde yeni alternatifler denenmeli

       Turizm sektöründe KDV oranlarının bazı rakip ülkelere göre 2, bazılarına göre de 3 kat fazla olduğundan yakınan Mesut Yılmaz, “KDV oranlarını mutlaka indirmemiz lazım. KDV oranlarının indirilmesiyle ilgili Turizm Bakanı’mızla birlikte Maliye Bakanı’mızı sıkıştıracağız. Başka çaremiz yok” diye konuştu.
       Mesut Yılmaz, turistik tesis inşa edilen Hazine arazilerinin işletme sahiplerine satılmasının planlandığını da hatırlatarak, bu sayede borsaya kote olamayan turizm şirketlerinin halka açılabileceklerini, güçlenerek yeni yatırımlara girişebileceklerini belirtti.
       Devletin turizm sektörüne yönelik teşviklerinin artırılacağını da kaydeden Yılmaz, “Teşviklerin artırılarak ve teşvik politikasının güçlendirilerek yürütülmesi konusunda hiçbir tereddütümüz yoktur” dedi.
       
BAKANLIĞIN BÜTÇESİ
       Turizm Bakanlığı’nın bütçesine de değinen Yılmaz, “Turizm Bakanlığı’nın 2002 yılı bütçesi, Türkiye’yi bizim arzuladığımız gelişme trendine sokacak bir bütçe değildir. Bakanlığa ayrılan ödenek, bizim bu sektördeki hedeflerimizin çok gerisindedir. Ama bu sınırlı imkanlar içerisinde, diğer bakanlıklara göre, bütçede en fazla artış, yüzde 130 ile Turizm Bakanlığı bütçesinde olmuştur” dedi.
       Yılmaz, 2002 yılında bütçeden tanıtıma ayrılan payın, bugüne kadar ayrılan en yüksek miktar olduğunu kaydetti. Sektörün Türk ekonomisi için önemini ve sorunlarını bildiklerini anlatan Yılmaz, turizm sektörünün atılım gösterebilmesi için, altyapı, tanıtım, bütçe ve mevzuat konusunda da desteklenmesi gerektiğini kaydetti.
       “Turisti getirmek yetmiyor, turiste en iyi hizmeti vermek durumundayız” diyen Yılmaz, bu nedenle altyapının güçlendirilmesi gerektiğini, sektörde yeni bir altyapı hamlesinin şart olduğunu söyledi.
       
ADIYAMAN’DAN KUMARHANE ÖNERİSİ
       Odalar Birliği yöneticilerinden Mesut Yılmaz’a iletilen en ilginç önerinin sahibi ise Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy’un önerisi oldu. Kumarhanelerin serbest bırakılmasını isteyen Ersoy, uygulama bölgesi olarak da Adıyaman’ın belirlenmesini istedi.
       
       
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları