Home page
Haber Menüsü


Patronlar kötümser değil
Sanayiciler, 2002 Bütçesi’ni değerlendirmek üzere biraraya geldi. TİSK Başkanı Baydur, bütçenin gerçekçi olmadığını, ancak yine de iyimserliklerini koruduklarını söyledi. Toplantı sonrası ‘Açıklama yapılmamasına karar verilmiştir’ denildi.
İstanbul
NTV
19 Ekim— 2002 Bütçesi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilmesinin ardından, Türkiye’nin önde gelen işadamları biraraya geldi. Patronlar, 3 saatlik toplantı sonrası açıklama yapmadı. Toplantıdan erken ayrılan TİSK Başkanı Refik Baydur ise 2002 bütçesindeki rakamların gerçekleri yansıtmadığını belirterek, yine de iyimserliklerini koruduklarını söyledi. Baydur, “Kötümser olmak gibi bir lüksümüz yok” dedi.

   
 
       
   
MSNBC News 2002'de vergi gelirlerinde yüzde 50 artış hedefleniyor
MSNBC News Oral: Memura %10 zam geliyor
MSNBC News 2002'de zorunluluk dışında proje yok
MSNBC News Bütçede çiftçiye destek azaldı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İş Çevresi Grubu, Doğan Holding’in Altunizade’deki binasında altıncı kez biraraya geldi. Toplantıya işadamları Rahmi Koç, Sakıp Sabancı, Mehmet Emin Karamehmet, Ferit Şahenk, Bülent Eczacıbaşı, Hüsamettin Kavi, Tuğrul Kudatgobilik, Refik Baydur, Ömer Sabancı, Ali Sabancı, Mehmet Ali Yalçındağ ve TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan katıldı. Mazeretleri nedeniyle Rifat Hısarcıklıoğlu, Ersin Özince ve Mustafa Koç toplantıya katılamadı.
       Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından, TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan tarafından basın mensupların dağıtılan açıklamada, “bu aşamada hiç bir açıklama yapılmamasına karar verilmiştir” denildi. Özilhan, gazetecilerin soruları üzerine de “söyleyecek birşeyleri olmadığını” kaydetti.
       
BAYDUR: İÇİNİZE SİNMEYEN ŞEYLERLE DEVLET YÜRÜTÜLMEZ
       TİSK Başkanı Refik Baydur da, Baydur, Maliye Bakanı Sümer Oral’ın 2002 Bütçesi için söylediği “İçime sindiremiyorum” sözlerine de atıfta bulunarak, “İçinize sinmeyen şeylerle devlet yürütülmez” diye konuştu.
       2002 bütçesindeki rakamların gerçekleri yansıtmadığını da dile getiren TİSK Başkanı, devletin bu yıl 2002 bütçesinde öngörülen vergi miktarını toplayamayacağını savundu.
       
KÖTÜMSER OLMA LÜKSÜMÜZ YOK
       Baydur, “Ekonomik kriz nedeniyle birçok işletme ve firma kapanmak zorunda kaldı. Bu nedenle geçen yıl toplanan verginin bu yıl toplanması mümkün değil. Yine iyimseriz. kötümser olmak gibi bir lüksümüz yok” diye konuştu.
       Sadece bütçeyi görüşmediklerini belirten Baydur, bir basın mensubunun “Toplantıdan ne sonuçlar çıkar?” şeklindeki sorusu üzerine de şunları söyledi:
       “Bana göre iki önemli sonuç çıkabilir. Bunlardan biri, Türkiye’deki yatırım ve istihdamın gelmekte olduğu tehlikeli yerin tesbit edilmesi çıkabilir. İkincisi de üzerinde durulan ve çalışılan yasalarda herkesin keyfi davranışları yerine Türkiye’nin geleceğine sahip olma eğilimi çıkabilir.”
       Baydur, “İçerideki hava iyimser mi?” sorusuna ise, “Hepimizin hedefi evvela iyimser olmaktır. Türkiye, Türk insanı böyle bir dünya içinde kötümser olma lüksüne sahip değil” karşılığını verdi.
       
BÜTÇEYE, ORAL GİBİ BAKIYORUZ
       İş çevrelerinin bütçeye nasıl baktığı yönündeki bir soru üzerine de TİSK Başkanı Baydur, bütçeye Maliye Bakanı Sümer Oral gibi baktıklarını ifade ederek, “Bizim de içimize sinmiyor ama Bakan, içine sinmediği bütçeyi hiç getirmeseydi daha iyiydi” dedi. Toplantıda seçim sistemi konusunun görüşülmediğini belirten Baydur, “Bir erken seçim gündeminiz de mi?” şeklindeki soru üzerine, kendi gündeminde bulunmadığını söyledi.
       Refik Baydur, “Türkiye’nin mayası ve hamuru bundan ibaret olduğuna göre, 30 kere seçime gittik, neyi getireceğiz Meclis’e? Ben şuna inanıyorum, çok güçlü bir gençlik yetişiyor arkamızda. Bu gençlere verilecek olanaklar, Türkiye’nin geleceğini tespit edecek” diye konuştu.
       Kendilerini “İş Çevresi Grubu” olarak tanımlayan işadamları, daha önce de Mehmet Emin Karamehmet, Rahmi Koç, Bülent Eczacıbaşı, Ersin Özince ve Sakıp Sabancı’nın ev sahipliğinde biraraya gelmişti.
       
       
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları