Home page
Haber Menüsü


Çiftçinin borçlarına formül aranıyor
Devlet Bakanı Gaydalı, “Çiftçinin kredi borçlarının geri ödemesi, faizin bir kısmından indirim yapılarak ve taksit takviminin uzatılması ile olabilir” dedi.
Kars
AA
24 Haziran— Devlet Bakanı Edip Safter Gaydalı, çiftçi kredilerinde yaşanan sorunlarla ilgili olarak da kredi borçlarının affedile affedile bu noktaya gelindiğine dikkat çekerek, şu durumda ana faizin bir kısmında indirim yaparak taksit takviminin de uzatılması ile geri ödemelerin yapılabileceğini söyledi. Gaydalı, bu konuda Hazine Müsteşarlığı ile önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelip görüşeceklerini bildirdi.

   
 
       
   
MSNBC News Çiftçi kredi borcunu ödeyemiyor
MSNBC News TMO'nun görev zararı 450 milyon $
MSNBC News Hükümet, tarımın sorunlarını görüştü
MSNBC News Mirzaoğlu: Çiftçi borçları ertelensin
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Devlet Bakanları Yılmaz Karakoyunlu ile Edip Safter Gaydalı incelemelerde bulunmak üzere geldikleri Kars’ta Valiliği, Belediye ve Anap İl Merkezi’ni ziyaret ettiler.
       Devlet Bakanı Edip Safter Gaydalı, halkın su sorunu bulunduğunu bildiğini bu konuda çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, 2001 yılı programında ilk sondajları Kars’ta başlattıklarını kaydetti.
       Gaydalı buradaki en büyük sıkıntılarının MTA’nın elindeki makinaların eskiliği olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
       “Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yeraltı ve yerüstü suları çekilmekte. Halefoğlu’nda yaptığımız sondajda 100-150 metrede su bulmamız gerekirken 208 metrede bulduk. Makinaların eskiliğinden sondaj üç ayda bitirilebildi. Bu hem uzun hem masraflı bir süre. Ancak şu an iki yeni makina alımı için ihale yaptık. Tamamlandı ve makinalar şu anda Avrupa’da montajlanıyor. Sanıyorum önümüzdeki Mart-Nisan aylarında makinalar gelecek. Bu makinaların birini bu bölgeye ayıracağım. Yeni makina bir haftada kuyuyu açabilecek. Yani üç ayda 20 köyde kuyu açma aşamasına geleceğiz.”
       
“KARS ET KOMBİNASI KAPATILMAYACAK”
       Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, Kars Et Kombinası’nın kapatılmasının söz konusu olmadığını belirterek, “Bu konuda Et Balık Genel Müdürlüğü’ne gerekli talimatı verdim” dedi.
        Ziyaret sırasında halkın şikayetlerini ve sorunlarını Kars Vali Vekili Hasan Kürklü ile Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’ndan dinleyen Bakan Karakoyunlu, Kars Et Kombinası’nın kapatılmamasına ilişkin talepleri yanıtlarken, Et Balık Kurumu Genel Müdürlüğü’ne Kars kombinasından fason hizmet alımı konusunda talimat verdiğini ve şikayetlerin kısa sürede sona erdirileceğini bildirdi.
       Karakoyunlu, belediyedeki temaslarında da aldığı birifingde 12 Temmuz’da meydana gelen sel felaketinde yörenin 8 trilyonluk maddi kayba uğradığını öğrendiğini, ancak buna karşılık yapılan yardımın 70 milyar lira civarında kaldığını belirterek, Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz’ın bu konuda teşebbüse geçtiğini, zararın temini için çalışmaların hızlandırılmasını istediğini bildirdi.
       İlin bir başka sorunu olan Aktaş Kapısı ve Doğu Kapı gümrük kapılarının biran önce açılması için ilgili Bakan’a konuyu ileteceğini de belirten Karakoyunlu, ayrıca Türkmen Doğalgazı’nın Kars’a verilmesi konusunda da edindiği bilgileri enerji Bakanı Zeki Çakan’a ileteceğini kaydetti.
       Karakoyunlu, THY’nin İstanbul-Kars seferi düzenlemesi talepleri üzerine de “Türk Hava Yollarına bununla ilgili talimatı verdim. Meseleyi incelettiriyorum. Çare üretip buradaki yatırımların artmasını teşkil edeceğiz” dedi.
       Karakoyunlu, çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden aldıkları krediyi geri ödemede sorun yaşandığı şikayetleri üzerine ise şunları kaydetti:
       “Kredilerle ilgili konuyu Bakanlar Kurulu’nda eski Tarım Bakanı ve yeni Turizm Bakanı Mustafa Taşar gündeme getirdi. Bunun önemli olduğunu anlattı. Çare bulunması gerektiğini anlattı ve önümüzdeki Bakanlar Kurulu toplantısına kadar bu konuda çalışmalar yapılması konusunda ricada bulundu.
       Karakoyunlu Sümer Holding’de çalışanların maaşlarını alamadıklarını söylemeleri üzerine de Kars’da tüm sorunların çözümünde ellerinden gelen bütün fırsatları kullanacaklarını kaydetti. Karakoyunlu, “Sümer Holding için arkadaşları zaten görevlendirdik” dedi.
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları