Home page

Haber Menüsü


beşiktaş-galatasaray
Kasım: Atatürk Kupası, Kartal’ın
Atatürk Kupası’nı, başkentte yapılan maçta Galatasaray’ı yenen, Beşiktaş kazandı.
Ankara
AA
    19 Aralık—  Futbolda ikinci kez düzenlenen Atatürk Kupası’nı, başkentte yapılan maçta Galatasaray’ı yenen, Beşiktaş kazandı. Türkiye, Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stilde şampiyon oldu. 34. Dünya Satranç Olimpiyatları İstanbul’da yapıldı. Güreşte ilk kez düzenlenen Avrupa Cela Kupası’nda Türk Takımlar iki sıklette de şampiyonluğu elde etti.  

   
 
       
    MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ocak)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Şubat)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Mart)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Nisan)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Mayıs)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Haziran)
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Sporda Kasım ayında yaşanan önemli etkinlikleri de satır başlarıyla şöyle:
       

ATATÜRK KUPASI BEŞİKTAŞ’IN
       1: Futbolda 2. Atatürk Kupası’nı, sezonun lig ve kupa şampiyonu Galatasaray’ı 2-1 yenen lig 2.si Beşiktaş kazandı. (Ankara)
       (A) Genç Milli Futbol Takımı, özel maçta Isparta’da İsviçre’yi 2-0 yendi.
       1-5: Antalya’nın Kemer ilçesindeki Avrupa Gençler Eskrim Şampiyonası’nda, Türk sporcuları başarısız kalırken, Rusya, 3 altın, 2 gümüş ve 5 bronz, Almanya da 2’şer altın, gümüş ve bronz madalyayla en başarılı ülkeler oldular.
       3-8: Japonya’nın başkenti Tokyo’daki 4. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nda Türkiye, serbestte 2 altın, 1’er de gümüş ve bronz madalya ve 58 puanla takım halinde ABD’nin ardından 2., grekoromende ise 2 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya ve 62 puanla takım halinde şampiyon oldu.
       
BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE VEDA ETTİ
       8: Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş, grubunda 1’er galibiyet ve beraberliğin yanı sıra 4 de yenilgi alarak 4 puanla 4. ve sonuncu oldu ve elendi.
       7 - 9: (B) Genç Milli Futbol Takımı, Rusya ile yaptığı özel maçlarda, rakibini Bilecik ve Bozöyük’te aynı skorla 1-0 yendi.
       
SATRANÇ OLİMPİYATLARI İSTANBUL’DA
       28 Ekim-12 Kasım: İstanbul’daki 34. Dünya Satranç Olimpiyatları’nda, erkeklerde Rusya 38, bayanlarda da Çin Halk Cumhuriyeti, 32 puanla birincilikleri kazandılar. Türkiye ise erkeklerde 28.5 puanla 64., bayanlarda da 19.5 puanla 63. olabildi.
       5-12: Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki 11. Dünya Gençler Boks Şampiyonası’nda Türkiye, 67 kiloda Serdar Üstüner ile 1 altın, 57 kiloda Selçuk Aydın ve 71 kiloda İhsan Kösen ile de 2 bronz madalya kazanarak madalya klasmanında 7. sırada yer aldı. Şampiyonada Rusya, 3’er altın, gümüş ve bronz madalyayla 1.liği, Küba da 3 altın ve 2 gümüş madalyayla 2.liği elde etti.
       11-12: Antalya’daki 4. Uluslararası Mevlana Kupası Yıldızlar Judo Turnuvası’nda Türkiye, 7 birincilik, 8 2.lik ve 24 de 3.lük elde ederek en başarılı ülke oldu.
       İstanbul’daki Balkan Minikler ve Yıldızlar Karate Şampiyonası’nda Türkiye, erkeklerde 6 altın, 4 gümüş ve 7 bronz, bayanlarda da 1 altın ve 7 bronz madalyayla en başarılı ülke oldu.
       
LEWİS ÜNVANLARINI KORUDU
       12: Profesyonel boksta dünya ağır sıklet şampiyonluğu unvan maçında, İngiliz Lennox Lewis, Yeni Zelandalı David Tua’yı sayıyla yenerek Dünya Boks Konseyi (WBC) ve Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) unvanlarını korudu.
       Meksika’nın Cancun kentindeki 9. Dünya Yarı Maraton Şampiyonası’nda, erkeklerde Kenyalı Paul Tergat 2. kez üst üste, bayanlarda da İngiliz Paula Radcliff, ilk kez şampiyon olurken, takım şampiyonluklarını ise erkeklerde Kenya, bayanlarda Romanya elde etti.
       
A MİLLİ TAKIM FRANSA’DAN FARK YEDİ
       15: (A) Milli Futbol Takımı, İstanbul’daki özel maçta, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Fransa’ya 4-0 yenildi.
       Ümit Milli Futbol Takımı, İstanbul’daki özel maçta, İsviçre’yi 3-2 yendi.
       Ordu Milli Futbol Takımı, Dünya Ordulararası Futbol Şampiyonası Eleme Grubu’nda, Fransa ve İtalya’yı yenip, Almanya’ya yenildi ve 6 puanla grubu 2. sırada tamamladı.
       14 - 16: (A) Genç Milli Futbol Takımı, İstanbul’daki özel maçlarda Bulgaristan’ı 3-1 yendi ve 2-2 berabere kaldı.
       15-16: İtalya’nın Arezzo kentindeki Erkekler Avrupa Süper Kupası voleybol maçlarında, finalde Avrupa Şampiyon Kulüpler Ligi Şampiyonu İtalyan Sisley Treviso’yu 3-2 yenen Avrupa Kupa Galipleri Ligi Şampiyonu Fransız Paris Volley 1. oldu.
       15-18: İrlanda Cumhuriyeti’nin Killarney kentindeki 3. Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye, bayanlarda 3’er gümüş ve bronz madalyayla takım halinde Güney Kore ve Tayvan’ın ardından 3. olurken, erkeklerde ise 1 bronz madalyayla yetindi.
       18: Hentbolda Erkekler EHF Kupası’nda Beşiktaş, 2. turda Yunan rakibini elemesine karşın, 3. turda Macar rakibine 2 maçta da yenilerek elendi.
       
GÜREŞTE ŞAMPİYONLUKLAR
       Bu yıl güreşte ilk kez düzenlenen Avrupa Güreş Federasyonları Birliği (CELA) Kupası’nda, serbestte Gebze Belediyesi, grekoromende de İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 4’er maçlarını da kazanarak şampiyonluğu elde ettiler.
       Hentbolda Erkekler Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda Çankaya Belediyesi, 3. turda İspanyol rakibine 2 maçta da yenilerek elendi.
       17-19: Malezya’nın Malacca kentindeki 54. Dünya Büyük Erkekler Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda, artı 90 kiloda Hamdullah Aykutluğ, altın madalya kazandı.
       18-22: İrlanda Cumhuriyeti’nin başkenti Dublin’deki 4. Avrupa Genç Bayanlar Futbol Şampiyonası Yarı Final Eleme Grubu’nda Türkiye, 3 maçını da farklı skorlarla yitirerek 4. oldu ve elendi.
       
ÇEK ATLET EMİL ZAPOTEK ÖLDÜ
       22: Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu ve dünya rekortmeni ünlü Çek atlet Emil Zatopek, 68 yaşında başkent Prag’da öldü.
       25-26: Teniste 38. Bayanlar Federasyon Kupası’nın ABD’nin Las Vegas kentindeki finalinde, ev sahibi ABD, İspanya’yı 5-0 yenerek 17. şampiyonluğunu kazandı.
       26: 22. Dünya Ralli Şampiyonası’nda, Finli sürücü Marcus Gronhölm, Peugeot 206 marka otomobili ve 65 puanla ilk kez şampiyonluğu kazanıp ülkesine 6. şampiyonluğu getirirken, markalarda da 111 puanla Peugeot, ilk sırada yer aldı.
       Voleybolda Avrupa Konfederasyon Kupası 2. tur eleme gruplarında, erkeklerde Galatasaray, İstanbul’da 2 galibiyet ve 1 yenilgiyle 2. olarak, bayanlarda da Göztepe, İspanya’nın Burgos kentinde 2 yenilgiyle 3. olarak elendiler.
       
BOCA JUNİORS 2. KEZ ŞAMPİYON
       28: Futbolda 39. Kıtalararası Kulüpler Dünya Şampiyonluğu’nu, Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu İspanyol Real Madrid CF’yi 2-1 yenen Güney Amerika Şampiyonu Arjantin’den Boca Juniors, 2. kez kazandı. (Tokyo-Japonya)
       29: (A) Genç Milli Futbol Takımı, Danimarka ile Ikast kentinde yaptığı özel maçta, rakibine 3-2 yenildi.
       28. Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası Yarı Final Eleme Grubu’nda Türkiye, 2 galibiyet ve 4 yenilgiyle 8 puan topladı ve grupta 4. ve sonuncu olarak finallere kalamadı.
       
 
       
    MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Temmuz)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ağustos)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Eylül)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ekim)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Aralık)
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları