Home page

Haber Menüsü


Ağustos: Galatasaray, Süper Kupa’nın galibi  
Galatasaray, Süper Kupa'yı kazandı.   Galatasaray, UEFA Kupası’ndan sonra Süper Kupa’nın da sahibi olmayı başardı.
UEFA Kupası şampiyonu Galatasaray, Real Madrid'i, Jardel'in altın golu ile yenerek Süper Kupa'yı da kazandı.
Ankara
AA
 
   19 Aralık—  Teniste Türkiye şampiyonluğunu, İzmir Kültürpark kazandı. Galatasaray futbol takımı UEFA Kupası’ndan sonra Süper Kupa’nın da sahibi olmayı başardı. Türkiye Atletizm Şampiyonluklarını erkeklerde Enkaspor, bayanlarda Fenerbahçe kazandı. 

   
 
       
    MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ocak)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Şubat)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Mart)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Nisan)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Mayıs)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Haziran)
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Galatasaray Futbol Takımı’nın, UEFA Kupası’ndan sonra Süper Kupa’nın da sahibi olmayı başardığı Ağustos ayının önemli olayları da satırbaşlarıyla şöyle:
       

BEŞİKTAŞ 2. ÖN ELEME TURUNU GEÇTİ
       26 ve 2:
Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Beşiktaş, Bulgaristan’ın PFC Levski Sofya takımını 1-0 ve 1-1’lik skorlarla eledi.
       1-3: İstanbul’daki Avrupa Gençler Tenis Takım Şampiyonası (Helvetia Kupası) Eleme Grubu’nda Türkiye, 2 maçını da yitirerek sonuncu oldu ve elendi.
       28-6: Slovakya’nın Bardejov ve Ruzomberok kentlerindeki 1. Avrupa Ümit Bayanlar Basketbol Şampiyonası’nda, finalde Çek Cumhuriyeti’ni 84-57 yenen Rusya şampiyon, Türkiye’yi uzatmada 58-55 yenen Romanya da 3. oldu. Türkiye, şampiyonayı 2 galibiyet ve 6 yenilgiyle kapadı.
       Makedonya’nın Ohrid kentindeki 5. Avrupa Ümit Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda, finalde İsrail’i 66-65 yenen Slovenya, ilk kez şampiyon, Hırvatistan’ı 82-77 yenen İspanya 3., Türkiye’yi 78-58 yenen Yugoslavya da 5. oldu. Türkiye ise 6. sırayı aldı.
       
İZMİR KÜLTÜRPARK, TENİSTE ŞAMPİYON
       9-11: Türkiye Deplasmanlı Tenis Ligi’nin 15. sezonunda, İzmir’deki finalde İstanbul TED Kulübü’nü 4-3 yenen İzmir Kültürpark, şampiyonluğu kazandı.
       11-12: İstanbul’daki 14. Uluslararası Boğaziçi Artistik Cimnastik Turnuvası’nda Rusya, 5 birincilik, 3 ikincilik ve 1 de üçüncülük ile en başarılı ülke olurken, Türkiye, İbrahim Bulut ve İsmail Göktekin ile 2 ikincilik aldı.
       5-13: İsviçre’nin Bienne ve Neuchatel kentlerindeki Avrupa Genç Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nda milli takım 3 galibiyet ve 4 yenilgi alarak 8. olurken, finalde İtalya’yı 3-2 yenen Çek Cumhuriyeti şampiyonluğu, Rusya’yı 3-2 yenen Polonya da üçüncülüğü elde etti.
       8-13: Yunanistan’ın Kastorya kentindeki Balkan (B) Gençler Futbol Şampiyonası’nda, finalde ev sahibi Yunanistan’ı 5-2 yenen Türkiye şampiyon oldu.
       13: Profesyonel boksta WBA (Dünya Boks Birliği) dünya ağır sıklet şampiyonluğu unvan maçında, ABD’li Evander Holyfield, yurttaşı John Ruiz’i sayıyla yenerek unvanı aldı. (Las Vegas-ABD)
       
(A) MİLLİ BASKETBOL TAKIMI 3. OLDU
       12-14: (A) Milli Basketbol Takımı İtalya’da katıldığı Uluslararası Bormio Turnuvası’nda, 1 galibiyet ve 2 yenilgi alarak üçüncülüğü elde eti.
       16: (A) Milli Futbol Takımı, başkent Saraybosna’daki özel maçta, Bosna-Hersek’e 2-0 yenildi. Ümit Milli Takım da İzmit’te Danimarka’yı 2-0 yendi.
       18-20: İstanbul’daki Uluslararası İspolo Büyükler Sutopu Turnuvası’nda Türkiye, 2 galibiyet ve 1 beraberlikle 1. olurken, Romanya ikinciliği, Belarus da üçüncülüğü aldı.
       İstanbul’daki Balkan Trap-Skeet ve Double Trap Atıcılık Şampiyonası’nda Türkiye 9 altın, 7 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak en başarılı ülke oldu.
       Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesindeki 14. Avrupa Yıldız Bayanlar Basketbol Şampiyonası Eleme Grubu’nda Türkiye 2 galibiyet ve 1 yenilgi alarak, 5 puan ve averajla 2. oldu ve yarı final grubuna yükseldi.
       20: Türkiye Kulüplerarası Atletizm Ligi’nde 2000 yılı şampiyonluklarını, erkeklerde ENKA Spor ve bayanlarda Fenerbahçe kazandı.
       22-23: (A) Milli Basketbol Takımı, İspanya’nın Huelva kentinde katıldığı uluslararası 4’lü turnuvada, Litvanya’yı tarihinde ilk kez yendi, finalde ise İspanya’ya yenilerek 2. oldu.
       
TÜRK TAKIMLARININ AVRUPA BAŞARISI
       9-10 ve 23-24: Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, Galatasaray İsviçre’nin FC Saint Gallen takımını 2-1 ve 2-2, Beşiktaş da Rusya’nın Lokomotiv Moskova takımını 3-0 ve 3-1’lik skorlarla eledi. Türk takımları böylece ilk kez bir Rus takımını elemiş oldu.
       UEFA Kupası ön eleme turunda ise Antalyaspor, Azeri rakibi FC Kapaz Ganja’ya 2-0 ve 5-0’lık skorlarla üstünlük sağladı.
       20-25: Bulgaristan’ın Gabrovo kentindeki Balkan (C) Gençler Futbol Şampiyonası’nda, finalde ev sahibi Bulgaristan’a 3-1 yenilen Türkiye, 2. olurken, Yugoslavya da üçüncülüğü aldı.
       
SÜPER KUPA GALATASARAY’IN
       25: Futbolda 26. Avrupa Süper Kupası’nı, Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu İspanyol Real Madrid CF’yi Monaco’da uzatma dakikalarında 2-1 yenen UEFA Kupası Şampiyonu Galatasaray ilk kez kazanarak, Türk Futbol Tarihi’nde bir ilk’e daha imza attı.
       25-26: (A) Milli Basketbol Takımı, İspanya’nın Valladolid kentindeki uluslararası 4’lü turnuvada, Litvanya’ya yenildi, Yunanistan’ı yenerek 3. oldu.
       Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’daki Balkan Gençler Judo Şampiyonası’nda Türkiye, 2’şer gümüş ve bronz madalya aldı.
       24-27: Slovakya’nın Kösice kentindeki Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonası’nda Türkiye 46 kiloda Mete Binay ile 3 altın, ayrıca 7 gümüş ve 6 bronz madalya kazanırken, takım halinde de 598 puanla ilk kez birinciliği elde etti.
       27: Voleybolda 8. Dünya Bayanlar Grand Prix müsabakalarında Küba, 18 puanla ve 2. kez şampiyonluğu kazandı.
       29 ve 31: (C) Genç Milli Futbol Takımı, Rusya ile başkent Moskova’da yaptığı özel maçlarda 3-1 ve 1-0 yenildi.
       
 
       
    MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Temmuz)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Eylül)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ekim)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Kasım)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Aralık)
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları