Home page

Haber Menüsü


Haziran: Terim, Fiorentina’ya geçti
 
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, İtalya’nın AC Fiorentina takımıyla anlaşarak, bu ülkeye transfer olan ilk Türk teknik adam oldu..  

 
Ankara
AA
19 Aralık—  Terim, İtalya’ya giden ilk teknik direktör oldu. Özel Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye 16’sı altın olmak üzere toplam 35 madalya kazandı. Hentbolde Türkiye Kupası, Askispor’un oldu. Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda Erkek ve Bayan Milli Takımları altın madalyaya imza attı.

   
 
       
    MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ocak)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Şubat)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Mart)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Nisan)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Mayıs)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Temmuz)
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Haziran ayının önemli spor olayları da şöyle:
       

TERİM VE HAKAN İTALYA’DA
       1:
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, İtalya’nın AC Fiorentina takımıyla anlaşarak, bu ülkeye transfer olan ilk Türk teknik adam oldu. Fatih Terim ile birlikte Galatasaraylı Hakan Şükür de bu ülkeden FC Internazionale Milan takımına geçti.
       27-3: Hollanda’nın Groningen kentindeki Özel Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye, 16 altın, 11 gümüş ve 8 bronz madalya kazandı. Türk cimnastikçi Ramazan Kocabaş ise 4 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya elde etti.
       1-3: İstanbul’daki 5. Avrupa Gençler Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Türkiye 2 altın, 5 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak, takım halinde Rusya’nın ardından 2. oldu.
       27-4: Slovakya’nın başkenti Bratislava’daki Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası’nda Türkiye, gruptaki 3 maçını da yitirerek sonuncu oldu. Finalde Çek Cumhuriyeti’ni 2-1 yenen İtalya şampiyonluğu elde ederken, ev sahibi Slovakya’yı 1-0 yenen İspanya da 3.lüğü kazandı.
       
CİMNASTİKTE RUSYA BİRİNCİ
       1-4: İspanya’nın Zaragoza kentindeki Avrupa Ritmik Cimnastik Şampiyonası’nda Rusya 6 altın ve 4 bronz madalyayla 1. olurken, bu ülkeden Alina Kabaeva 4 altın ve 1 bronz madalya kazandı.
       2-4: Almanya’nın Bad Hersfeld kentindeki 3. Avrupa Genç Bayanlar Hentbol Şampiyonası Eleme Grubu’nda Türkiye 2 galibiyet, 1 yenilgiyle 4 puan topladı ve 2. olarak finallere kalamadı.
       Aksaray’daki 3. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası Güreş Turnuvası’nda Türkiye toplam 14 birincilik, 12 ikincilik ve 18 de üçüncülük elde ederek, her iki kategoride de 1. oldu.
       
HENTBOLDA TÜRKİYE KUPASI ASKİ’NİN
       4: Hentbolda Erkekler Türkiye Kupası’nı, İzmir’deki finalde, lig 2.si Çankaya Belediyesi’ni 25-21 yenen ASKİ Spor kazandı.
       Bayanlar Futbol Ligi’nin 7. sezonunda şampiyonluğu, İstanbul Marshallspor 3. kez üst üste kazandı.
       4-6: İstanbul’daki 10. Avrupa Büyükler Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Türkiye 11’er altın ve gümüşün yanı sıra 10 bronz madalya kazanarak, takım halinde 356 puanlı Rusya’nın ardından 144 puanla 2. oldu. Gürcistan da 118 puanla 3.lüğü aldı.
       
HALUK ULUSOY YENİDEN BAŞKAN
       7: Futbol Federasyonu’nun Ankara’daki olağan genel kurulunda başkanlığa Haluk Ulusoy yeniden seçildi.
       29-11: Sezonun 2. “Grand Slam” mücadelesi olan 93. Fransa (Roland Garros) Açık Tenis Turnuvası’nda şampiyonlukları, tek bayanlarda Fransız Mary Pierce ilk kez, tek erkeklerde de Brezilyalı Gustavo Kuerten, 2. kez kazandılar.
       6-11: Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki 15. Avrupa Gençler Serbest ve Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda Türkiye serbestte 4 gümüş madalyayla takım halinde 56 puanla 4. sırayı alırken, 5 altın, 2 gümüş madalya alıp 91 puan elde eden Rusya, birinciliği kazandı. Türkiye grekoromen ve bayanlarda madalya alamazken, bu kategorilerde 18. ve 10. sıralarda kaldı.
       
MUSTAFA AZKARA ŞAMPİYON
       İstanbul’daki Uluslararası TED Erkekler Satellite Tenis Turnuvası’nda Mustafa Azkara, şampiyon olarak bir uluslararası turnuvada şampiyonluğu alan ilk Türk raket unvanını elde etti.
       10-11: Avusturya’nın Linz kentindeki Dünya Ümitler ve Gençler Kürek Kupası müsabakalarında Türkiye 6 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.
       13-17: Antalya’daki 17. Avrupa ve Akdeniz Okçuluk Şampiyonası’nda Türkiye, tarihinde ilk kez erkek ve bayan takımın yanı sıra Natalia Nasaridze ile 3 altın madalya kazandı ve en başarılı ülke oldu. Şampiyonada Hollanda da 2 altın ve 1 gümüş madalya elde etti.
       15-17: Türkiye Deplasmanlı Tenis Bayanlar Ligi’nin 15. sezonunda şampiyonluğu, İzmir’deki finalde ENKA Spor’u 6-1 yenen İstanbul TED Kulübü 3. kez üst üste kazandı.
       17-18: İsrail’in Tel Aviv kentindeki Avrupa Kulüplerarası Karate Şampiyonası’nda, Bakırköy Belediyesi 4. olurken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2. turda elendi.
       18: Voleybolda Avrupa 1. Ligi’nde Türkiye, 1999-2000 sezonu maçlarını, erkekler ve bayanlarda gruplarında averajla 3. sırada tamamladı.
       
LOS ANGELES LAKERS NBA ŞAMPİYONU
       20: ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA)’in 54. sezonunda şampiyonluğu, finalde Indiana Pacers’a 4-2 üstünlük sağlayan Los Angeles Lakers 11. kez kazandı.
       23: Fenerbahçeli milli basketbolcu İbrahim Kutluay, Yunan AEK Atina takımına imza atarak, Avrupa’ya transfer olan ilk Türk basketbolcu, Yunanistan’a transfer olan da ilk Türk sporcu unvanını aldı.
       24: İstanbul’daki 55. Uluslararası Cezmi Or Atletizm Yarışmaları’nda, Türk atletler 3 Türkiye Rekoru kırarken, en başarılı ülke 6 birincilikle Ukrayna oldu.
       
KOCAELİSPOR İNTERTOTO’DAN ELENDİ
       18 ve 25: Futbolda UEFA Intertoto Kupası 1. turunda Kocaelispor, Litvanya’nın FK Atlantas takımına 1-0 ve 0-1 (4-5) penaltı atışları sonucu elendi.
       23-25: İzmir’deki 9. Uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvası’nda Türkiye 3’er birincilik ve ikincilik ile 5 de üçüncülük kazanarak en başarılı ülke oldu.
       İstanbul’daki Uluslararası Gençler İspolo Sutopu Turnuvası’nda Türkiye, averajla Rusya’nın ardından 2. oldu. Romanya da üçüncülüğü aldı.
       İstanbul’daki Akdeniz Ülkeleri Yüzme Kupası Yarışmaları’nda Türkiye 105 puanla altıncılığı alırken, İtalya 377 puanla birinci, Fransa 290 puanla ikinci ve İspanya da 188 puanla üçüncü oldu.
       24-25: Macaristan’ın Györ kentindeki Ümitler Dünya Judo Kupası müsabakalarında Türkiye 3 2.lik, 1 de üçüncülük aldı.
       25: At yarışlarında 74. Gazi Kupası Koşusu’nu, “Caprice” isimli tay, jokeyi Sadettin Boyraz ile kazandı. (İstanbul)
       
MİLLİ TAKIM ŞENOL GÜNEŞ’E EMANET
       28: Futbolda Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü görevine, 4 yıl süreyle Şenol Güneş getirildi.
       29: Efes Pilsenli milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, NBA Ligi takımlarından Sacramento Kings tarafından 1. tur 16. sırada seçilerek, bu lige Türkiye’den giden 2. oyuncu oldu.
       27-30: Güney Kore’nin Chuncon kentindeki Uluslararası Kore Tekvando Turnuvası’nda Türkiye, 6 birincilik ve 4 de 3.lük kazanarak takım halinde 3. oldu.
       
 
       
    MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ağustos)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Eylül)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ekim)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Kasım)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Aralık)
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları