Home page

Haber Menüsü


 
Aralık: Davis Kupası, İspanya’nın
Teniste 89. Davis Kupası’nın İspanya’nın Barcelona kentinde gerçekleştirilen finalinde, ev sahibi İspanya, Avustralya’yı 3-1 yenerek ilk kez şampiyonluğu kazandı.
Ankara
AA
 
    19 Aralık—  Yılın son ayında yapılan Avrupa Kros Şampiyonası’nda Türkiye, genç bayanlar kategorisinde bir kez daha güldü. Takım halinde gümüş madalya alan Türkiye, Elvan Can ile de tarihinde ilk kez bronz madalya elde etti.  

   
 
       
    MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ocak)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Şubat)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Mart)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Nisan)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Mayıs)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Haziran)
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Sporda 2000 yılının son ayı olan Aralık’ta yaşanan önemli etkinlikler de şöyle:
       2: 15. Dünya Bayanlar Hentbol Şampiyonası ön eleme turunda (A) Milli Takım, Bulgaristan’a 2 maçta da yenilerek elendi. Edirne’deki 1. Balkan Sportif Aerobik Cimnastik Şampiyonası’nda Türkiye 2 bronz madalya alırken, Romanya 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz, Bulgaristan da 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya elde etti.
       
İSPANYA SALON KRALI
       1-3: Guatemala’daki 4. Dünya Salon Futbol Şampiyonası’nda, finalde Brezilya’yı 4-3 yenen İspanya, ilk kez şampiyon, Portekiz de Rusya’yı 4-2 yenerek 3. oldu.
       1-3: İstanbul’daki Avrupa Erkekler Tenis Takım Şampiyonası 1. Küme müsabakalarında Türkiye, 1’er galibiyet ve yenilgiyle grupta averajla 3. olup elendi.
       1-4: Çek Cumhuriyeti’nin Brno kentindeki Dünya Genç Bayanlar ve Masterler Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası’nda, Türk sporcuları dereceye giremezken, Rusya 2’şer altın ve gümüşün yanı sıra 1 bronz madalyayla en başarılı ülke oldu.
       3-7: Antalya’daki 17. Avrupa (A) Gençler Futbol Şampiyonası Eleme Grubu’nda Türkiye, 2 galibiyet ve 1 yenilgiyle grup ikincisi olup elendi.
       
NAİM IWF’E ASBAŞKAN OLDU
       8: Uluslararası Halter Federasyonu’nun (IWF), Yunanistan’ın başkenti Atina’daki kongresinde, ilk kez bir sporcu olarak Naim Süleymanoğlu asbaşkanlığa seçildi.
       8-10: Teniste 89. Davis Kupası’nın İspanya’nın Barcelona kentinde gerçekleştirilen finalinde, ev sahibi İspanya, Avustralya’yı 3-1 yenerek ilk kez şampiyonluğu kazandı.
       9-10: Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki 25. Uluslararası Peter Tullit Artistik Cimnastik Turnuvası’nda Türkiye 3 birincilik, 2’şer de ikincilik ve üçüncülük aldı.
       10: İsveç’in Malmö kentindeki 7. Avrupa Kros Şampiyonası’nda Türkiye, genç bayanlar takımda gümüş, aynı kategoride Elvan Can ile tarihinde ilk kez bronz madalya kazandı. Şampiyonanın en başarılı ülkesi ise 3 altın, 1’er de gümüş ve bronz madalyayla Portekiz oldu.
       
YÜZYILIN FUTBOLCULARI BELİRLENDİ
       11: Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Brezilyalı Pele ve Arjantinli Diego Armando Maradona’yı, “yüzyılın futbolcusu”, İspanyol Real Madrid’i de “yüzyılın takımı” olarak seçerken, Fransız yıldız Zinedine Zidane, yine “yılın futbolcusu” ödülüne layık görüldü.
       16: Hentbolda Erkekler Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne, ön eleme turunda İsviçre temsilcisini eleyerek ilk kez katılan ASKİ Spor, grubunda 1 galibiyet, 5 yenilgi, 2 puan ve averajla 3. olarak elendi.
       9-17: Romanya’nın Valcea ve Bükreş kentlerindeki 4. Avrupa Bayanlar Hentbol Şampiyonası’nda, finalde Ukrayna’yı uzatmada 32-30 yenen Macaristan, ilk kez şampiyon, ev sahibi Romanya’yı 21-16 yenen Rusya da 3. oldu.
       14-17: İspanya’nın Valencia kentindeki 4. Avrupa Kısa Parkur Yüzme Şampiyonası’nda İsveç 10 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalyayla birinci, İtalya 7 altın, 1’er de gümüş ve bronz madalyayla ikinci ve Almanya da 5’er altın ve gümüşün yanı sıra 2 bronz madalyayla üçüncü oldu.
       17: Hentbolda Erkekler Avrupa Çalenç Kupası 4. turunda, Trabzon Belediyesi Rumen rakibine 2 maçta da yenilerek elendi.
 
       
    MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Temmuz)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ağustos)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Eylül)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ekim)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Kasım)
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları