Home page
Haber Menüsü


Erdoğan: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK-P) Kurucu üyesi Recep Tayyip Erdoğan, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi. Erdoğan, “AK Parti bir ilkler ve ilkeler partisi olmaya adaydır” dedi.
Ankara
AA
    14 Ağustos—  Erdoğan, Bilkent Otel’de düzenlenen toplantıda, partinin temel ilkeleri hakkında bilgi verdi. İnsanların yaşamındaki, “Hayat arkadaşlarıyla tanışma, evlenme, çocuk sahibi olma” gibi önemli dönüm noktaları üzerinde duran Erdoğan, bugünün de hayatının gurur ve mutluluk veren sayfalarından olduğunu söyledi. Erdoğan, bu sayfanın Türkiye Cumhuriyeti’nin yepyeni ve güçlü bir umut kazandığı bir gün olduğunu kaydetti.  

   
 
       
    MSNBC News 'Yenilikçi'ler partileşti
MSNBC News AK Parti, Meclis'te oda bulamıyor
MSNBC News Gül: Devlet dinde tarafsız olmalı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bugün zorlu bir yola çıktıklarını anlatan Tayyip Erdoğan, bu yola çıkmayı kendilerinin istediğini belirterek, yeni partide lider oligarşisinin olmayacağını ifade etti. Bugünün, tarihe kolektif aklın temsil edildiği bir anlayışın yerleştiği bir gün olarak geçeceğini savunan Erdoğan, Türkiye’ye hizmete sevdalı insanların canla başla çalışacağını “Türkiye’de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını” söyledi.
       
“TÜRKİYE BİZİZ”
        Yurt gezilerinde halkın kendilerine “Ne bekliyorsunuz” diye sorduğunu, kendilerinin de “Ama bizi içine sindiremeyenler, taşralı diyenler var” dediklerini anlatan Erdoğan, “Başlattığımız yürüyüşü engellemeye çalışanlar var. Onlara ne diyeceksiniz diye sordum. Onlarda bana ne dediler biliyor musunuz? ‘Türkiye biziz’ dediler” diye konuştu.
        Erdoğan, halkın kendisine ifade ettiklerini, münasip bir dille kamuoyuna açıklamasını talep ettiklerini anlatan Erdoğan, AK partinin kurulmasıyla bir çığlığın Ankara’nın ortasına düştüğünü kaydetti.
        Türk siyasi parti hayatında çok az bir partiye nasip bir teveccühün gösterildiğini kaydeden Erdoğan, kimseyi mahcup etmeyeceklerini ve bu teveccühü yönetime taşımak için çalışacaklarını söyledi. Partilerinin kişi ve kişilikleri hedef alan polemiklerin karşısında olacağını ifade eden Erdoğan, Voltaire’in, “Sizin görüşlerinize katılmıyorum, ancak bu görüşlerimizi rahatça ifade etmeniz için canımı feda etmeye hazırım” sözünü anımsattı.
       
İLKLER VE İLKELER PARTİSİ
       Erdoğan, partilerinin ilkler ve ilkeler partisi olmaya aday olduğunu belirterek, “Partide asla bir lider diktatöryası oluşmayacaktır” dedi. Lider dahil milletvekili, belediye başkanı, il, ilçe başkanının görev sürelerinin parti tüzüğünün belirlediği sınırlara göre tespit edileceğini kaydeden Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Bill Clinton ve İngiltere Başbakanı Tony Blair’in bir sonraki seçimde aday olmadığını, kendi getirdikleri anlayışla bu prensibin Türkiye’de de yerleşeceğini ifade etti.
       
HER MEVKİYE SEÇİMLE GELİNECEK
        Erdoğan, parti üst yönetimi dahil etkin olan herkesin mal bildirimi kapsamını genişlettiklerini dile getirerek, kendilerine yöneltilen “Sizin nereniz yeni” eleştirilerini hatırlattı. Bu eleştirileri yapanların parti program ve tüzüklerini gördükçe üzüleceklerini iddia eden Erdoğan, partide hiçbir göreve seçimsiz gelinemeyeceğini belirtti. Ülkeyi hiç kimsenin “Muz Cumhuriyetine” dönüştürmeye hakkının olmadığını kaydeden Erdoğan, ülkenin patinaj yaptığını, yalnızca ülke içi konularda değil global konularda da rasyonel davranacaklarını bildirdi. Erdoğan, AB üyeliğine evet dediklerini dile getirerek, medyada bazı çevrelerin kendisine ve ekip arkadaşlarına bazı sorular yönelttiğini anımsattı. Bu kesimlerin partilerin ilke ve felsefelerini uzun uzun anlatmaya davet ettiğini anımsatan Erdoğan, eski bir tartışmaya çekilmek istendiklerini öne sürdü.
        Hiç kimsenin yönlendirmesiyle hareket etmeyeceklerini, her şeyin bir zamanı olduğunu anlatan Erdoğan, “Tayyip Erdoğan ve arkadaşları dilsiz değildir. Kamuoyuna söyleyecekleri çok şey vardır. Her siyasi kurum kendi değerlerini kendisi belirler” dedi. Erdoğan, sözlerini “Uzun soluklu bir yola çıkıyoruz. AK-P’nin her ferdi toprak kokacak, bilgi kokacak. Anadolu, Trakya kokacak. Hayırlı olsun diyerek” tamamladı.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları