Home page
Haber Menüsü


Partinin amlemi ampul olarak benimsendi.
‘Yenilikçi’ler ‘resmen’ partileşti
FP’nin kapatılmasının ardından yeni bir siyasi oluşum başlatan “Yenilikçiler”, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni kurdular.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    15 Ağustos—  Yenilikçiler, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluş dilekçesini dün İçişleri Bakanlığı’na verdiler. 54 milletvekiliyle grup kuracak olan yeni partinin kurucuları arasında Recep Tayyip Erdoğan da bulunuyor. Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye’nin 39’uncu partisi oldu. Partinin amblemi olarak ampül figürü benimsendi.  

   
 
       
    MSNBC News AK Parti, Meclis'te oda bulamıyor
MSNBC News Gökçek: AK Parti, FP'nin versiyonu
MSNBC News AK'ya ilk katılım
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki yeni oluşumcular, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adıyla partilerini kurdular. Erdoğan’ın da Kurucular Kurulu’nda yer aldığı AK Parti, Türkiye’nin 39. partisi oldu.


        Eski diplomat Yaşar Yakış başkanlığında, Nur Doğan Topaloğlu, Yasemin Kumral, Mihrimah Belma Satır, Yusuf Bozkurt Özal’ın oğlu İbrahim Özal’dan oluşan 5 kişilik heyet, parti avukatı Hayati Yazıcı ile İçişleri Bakanlığı’na gelerek, kuruluş dilekçesini Genel Sekreter Hüseyin Aksoy’a sundular.
       
“KAMUOYU YENİ ARAYIŞ İÇİNDE”
        Aksoy, partinin kuruluş evraklarını inceledikten sonra, “Alındı Belgesi”ni “hayırlı olsun” dileğiyle Yaşar Yakış’a verdi. Yakış, burada yaptığı açıklamada, AK Parti’nin kuruluş dilekçesini sunmak üzere görevlendirildiklerini söyledi. Heyeti tanıtan Yakış, Türk kamuoyunda siyasetin yeni simalar aradığı, söylemlerin eskidiği bir dönemden geçildiğini kaydetti. Kamuoyunun yeni bir arayış içinde olduğunu, bu beklentiye cevap vermek için harekete geçtiklerini ifade etti.
AK Parti’nin programı
Yakış, şöyle devam etti: “Bu hareket, bir parti kurmakla sonuçlanmış bulunuyor. Bu partiyi, geçmişteki ve halen faaliyette bulunan hiçbir parti ile özdeşleştirmeye çalışmanın bence gereği yok. Bu parti tamamen kendi inisiyatifi ile oluşmuş ve çok geniş bir yelpazeye dayanan, açılan, açık duran bir partidir. Kısa bir süre sonra Bilkent Oteli’nde esasen partinin yöneticileri ve liderleri tarafından açıklama yapılacak ve üyeleri kamuoyuna tanıtılacaktır.”
       
ERDOĞAN 73 KURUCU ARASINDA
        Öte yandan Tayyip Erdoğan’ın da aralarında yer aldığı, 13’ünün kadın olduğu toplam 74 üyeden oluşan Kurucular Kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:
        “Ahmet Aktaş, Alaaddin Büyükkaya, Ali Babacan, Ali İhsan Arslan, Ali Aydın Dumanoğlu, Ali Yüksel Kavuşdu, Ayşe Böhürler, Ayşenur Kurtoğlu, Binali Yıldırım, Burhan Kuzu, Bülent Gedikli, Cemal Kamacı, Erdal Öner, Erol Oral, Fatih Recep Saraçoğlu, Fatma Ünsal, Güldal Akşit, Gürsoy Erol, Habibe Güler, Halil Caner Doğaneli, Halil Ürün, Halil İpek, Hasan Cüneyt Zapsu, Hasan Murat Mercan, Hayati Yazıcı, Hüseyin Tuğcu, Mete Doğruer, İbrahim Çağlar, İbrahim Özal, İdris Şahin, İlhan Albayrak, İsmail Safi, İsmail Tatlıoğlu, İsmet Uçman, Lokman Ayva, Mehmet Ali Bulut, Mehmet Deniz Olgun, Mehmet Gazioğlu, Hilmi Güler, Mehmet Nail Berzek, Mehmet Özdilek, Mehmet Tekelioğlu, Mehmet Yaşar Öztürk, Belma Satır, Muammer Kakı, Mevlüt Çavuşoğlu, Muharrem Karslı, Muharrem Tozçöken, Murat Yalçıntaş, Mustafa Öztürk, Mustafa Ünal, Nazif Gürdoğan, Nazım Ekrem, Nimet Çubuklu, Nur Doğan Topaloğlu, Nuray Oral, Nurettin Canikli, Osman Nuri Filiz, Raşit Küçük, Reha Dönemeç, Remziye Öztoprak, Sami Güçlü, Sema Karabıyık, Sema Ramazanoğlu, Serap Yahşi Yaşar, Süleyman Gündüz, Şaban Dişli, Tamer Özyiğitoğlu, Tayyar Altıkulaç, Yasemin Şimşek, Yaşar Yakış, Yusuf Özertürk, Ziyaettin Yağcı, Recep Tayyip Erdoğan.”
Kutan: Bizden ayrılanlar dönecekler

KUMRAL: DÜŞÜNCELERİMLE ÖRTÜŞÜYOR
        Yasemin Kumral da gazetecilerin, “Neden bu partiyi tercih ettiniz?” sorusu üzerine, “Mevlana yeni bir şeyler söylemek lazım der ya... Artık yeni birşeyler söylemek gerektiğine inanıyorum. Güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Düşüncelerimle örtüşüyor” yanıtını verdi.

       “Sizin ‘Aşkın Gözü Kördür’ adlı bir şarkınız vardı. Burada da böyle birşey var mı?” sorusu üzerine Kumral, “Vatan aşkının gözü kördür. Hayatımda vatan aşkının yeri bambaşka. İnşallah güzel şeyler yapacağız” dedi.
       
AMBLEM: AMPUL
       Yeni parti için Ankara Bilkent Otel’de de bir tanıtım toplantısı düzenleniyor. Toplantıda partinin kurucuları, ilkeleri ve ışık saçan bir ampülden oluşan amblemi kamuoyuna tanıtılıyor.
       Yeni partinin, perşembe günü genel başkanı ve yönetimi belirlenecek, cuma günü de ilk grup toplantısı yapılacak.
Erdoğan: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
Kurucular arasında yer alamayan milletvekilleri, doğal üye kabul ediliyor. Yarın da milletvekillerinin partiye katılım töreni yapılacak. Şu anda bağımsız 54 milletvekilinin partiye katılması bekleniyor. Perşembe günü kurucular ve milletvekilleri toplanarak 50 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulunu seçecekler. Genel başkan da bu toplantıda belirlenecek.
       
GÖREV DAĞILIMI NETLEŞMEDİ
       Cuma günü ise grup toplantısı yapılacak ve grup başkanı, grup başkanvekilleri, Meclis Başkanlık Divanı üyeleri seçilecek. Tayyip Erdoğan’ın grup başkanı olarak, Abdullah Gül’ü; milletvekillerinin ise Bülent Arınç’ı görmek istediği konuşuluyor. Eğer Arınç grup başkanı olursa bu durumda Abdullah Gül’ün genel başkan yardımcısı olacağı belirtiliyor. Grup başkanvekilleri olarak da Salih Kapusuz ve İsmail Kahraman’ın düşünüldüğü öğrenildi. Abdullatif Şener’in de teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı olabileceği söyleniyor.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları