Home page
Haber Menüsü


Yılmaz: Partiler barajı geçemiyor
ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Yılmaz Türkiye’de bugün pek çok siyasi parti olduğunu, ancak hiçbirinin şu anda tek başına barajı geçecek güçte gözükmediğini söyledi. Yılmaz, sorunlarını çözmek için tek başına iktidar olmaları gerektiğini belirtti.
Rize
AA
23 Haziran— Yılmaz, ANAP Rize 7. Olağan İl Kongresi’ne katılarak bir konuşma yaptı. Yılmaz, Rize’ye yapılması gereken her hizmetin kendisinin “boynunun borcu” olduğunu söyledi.

   
 
       
    MSNBC News Bahçeli tranfere kapı araladı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
“Türkiye’de bugün pek çok siyasi parti var. Hiçbir parti şu anda, tek başına barajı geçecek güçte gözükmüyor. Peki o zaman sorarlar, (Bu Türkiye siyasi istikrarı nasıl koruyacak). Yani bir yandan bu ekonomik krizi halledip, bir yandan AB’ye üyeliği nasıl yakalayacağız. Türkiye’nin bekleyen altyapı projelerini nasıl gerçekleştireceğiz, işsizlere nasıl iş bulacağız. Bütün bunları çözebilmek, güçlü bir siyasi iktidara bağlı.”
MESUT YıLMAZ
ANAP Genel Başkanı
       Yapılması gereken hizmetlerin hepsinin devletin imkanlarıyla gerçekleştirilemediğini kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu: “Bunları ancak zaman içinde yapma imkanım var. Ama, daha önemlisi, hayatlarında hiç taş taş üstüne koymamış insanlar var. Bunlar, öyle sıradan insanlar değil, bu memlekette 30 senedir siyaset yapıyorlar. 30 senedir kürsülere çıkmışlar, laf ebeliği yapmışlar, bana saldırmışlar, ona saldırmışlar, rahmetli Özal’a saldırmışlar. Ama, taş üstüne taş koymamışlar. Bir de bizim yaptığımız işlere çomak sokmuşlar, taş koymuşlar.”
       
KARADENİZ OTOYOLU
       Başbakanlığı döneminde iki önemli proje başlattığını, bunlardan birinin Karadeniz Sahil Yolu olduğunu ifade eden Yılmaz, Türkiye’de bu yoldan daha fazla trafik kazası olan bir bölgenin bulunmadığını söyledi. Yolun aynı zamanda “İpek Yolu” güzergahında bulunduğunu anlatan Yılmaz, “Özal’ın zamanında biz, Edirne’den Gaziantep’e kadar otoyol yaptık. Bu otoyollar için 15 milyar dolar harcadık. Bütün Türkiye’yi otoyollarla döşedik. Bütün Türkiye’yi otoyollarla döşerken Karadeniz’in bir duble yola kavuşması Karadeniz’e çok muydu? Bunun toplamı da 1 milyar doları bulmuyor” dedi. “Ama, başıma gelmeyen iş kalmadı” diyen Yılmaz, “Yarın beni iktidardan götürürlerse yol aksamasın diye sağlam yaptık. Eğer, bütçeden yapılacak olsaydı, bizden sonra gelenler bütçeye para koymazlardı, bu yol kalırdı. Ama, biz bu yolu dış krediye bağladık” diye konuştu.
       
“TAKMADIKLARI BELA KALMADI”
       Büyük şehirlerde evlerin doğalgazla ısındığını, fabrikaların doğalgazla çalıştığını ifade eden Yılmaz, doğalgazı bütün Türkiye’ye yaymak istediklerini ve Ruslar’dan bir teklif geldiğini söyledi. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
       “Yatırımı onlar yapacaklar, ben sadece alım garantisi vereceğim ve bu anlaşmayı yaptık. Şimdi, Mavi Akım Anlaşması diye oradan da başıma takmadıkları bela kalmadı. Sanki getirilen gazı ben alacağım, kullanacağım. Sanki gazı ben yiyeceğim, bu gazla Karadeniz’in bütün ısınma sorunu halledilecek. Halkın ısınması daha ucuz olacak, sanayide kullanılacak.
       
ANAP’IN ALTINI KAZMAYA ÇALIŞANLAR
       Yılmaz, 4-5 Ağustos tarihlerinde ANAP’ın 7. Olağan Büyük Kongresi’nin toplanacağını hatırlatarak, bütün Rizeliler’in kongreye davetli olduğunu, kongrede ANAP’ın yeni bir particilik anlayışını ve şuurunu başlatmak zorunda olduğunu kaydetti. Yılmaz, “Bu partiye mensup olup da, bu partiden belli bir yerlere gelip de, bu partinin altını kazmaya kimsenin hakkının olmadığını kongrede göstermek zorundayız” dedi. Türkiye’de ANAP’tan daha demokratik hiçbir partinin olmadığını ifade eden Yılmaz, ANAP’lı olan herkesin yanlışını kendisine söyleyebileceğini veya parti organlarında bunların konuşulabileceğini, çünkü ANAP’ın bir “aile” olduğunu söyledi.
       
“3 KERE GİTTİM GELDİM”
       Geçen hafta ilk defa genel başkanlığa gelişinin 10. yılı olduğunu kaydeden Yılmaz, “Arkasından Başbakan oldum, arkasından gittim geldim, sayın Demirel gibi 3 defa gittim, 3 defa geldim” dedi. ANAP’ın tek başına iktidar olduğu sürecin, Türkiye’nin en parlak dönemi olduğunu kaydeden Başbakan Yardımcısı Yılmaz, 1991’den sonra “uyumlu-uyumsuz” koalisyon hükümetlerinin kurulduğunu ifade etti. Şu an iktidarda olan 3 siyasi partiden biri olduklarını anımsatan Yılmaz, “Ancak bizim 1983’den beri savunduğumuz fikirler, bugün bütün partilerin paylaştığı, iktidarda olan fikirlerdir. Şimdi artık o fikirlere karşı çıkmak mümkün değildir. Bizim fikirlerimizin alternatifi yoktur” dedi.
       
“PARTİLER BARAJI GEÇEMİYOR”
       ANAP’ı 10 yıldır birarada tutmak için mücadele verdiğini, yanlış yapanlara müsamaha gösterdiğini ifade eden Yılmaz, “Ama bundan sonra buna hakkım yok. Size karşı hakkım yok” dedi. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
       “Türkiye’de bugün pek çok siyasi parti var. Hiçbir parti şu anda, tek başına barajı geçecek güçte gözükmüyor. Peki o zaman sorarlar, (Bu Türkiye siyasi istikrarı nasıl koruyacak). Yani bir yandan bu ekonomik krizi halledip, bir yandan AB’ye üyeliği nasıl yakalayacağız. Türkiye’nin bekleyen altyapı projelerini nasıl gerçekleştireceğiz, işsizlere nasıl iş bulacağız. Bütün bunları çözebilmek, güçlü bir siyasi iktidara bağlı.
       
ÜÇ PARLAK DÖNEM
       Türkiye’de 3 tane parlak dönem var. Birisi benim amcamın da aralarında olduğu 1950-60 Demokrat Parti dönemi, birisi 1965-69 Adalet Partisi dönemi, birisi de Anavatan Partisi’nin 1983-1991 dönemi. Türkiye’nin 75 yıllık tarihine bakın, her alanda en büyük atılım, bu dönemlerde olmuş, tek başına iktidarın olduğu dönemlerde olmuş. Türkiye koalisyonlar döneminde hep zaman kaybetmiş, hep patinaj yapmış, sorunları artmış. Şimdi sorunlarımız ağırlaşmış, Avrupa, ABD ile aramızdaki mesafe açılmış. Böyle bir durumda dağılmış bir siyasi tabloyla, küçük siyasi partilerle, zayıf koalisyonlarla bu sorunun üstesinden gelmek mümkün değil.”
       
“KARASIZLARI KAZANIRIZ”
       Yılmaz, ANAP olarak diğer bütün siyasi partilerden daha iyimser olmaları için bir sebep bulunduğunu, bunun da oyunu hangi partiye vereceğini kararlaştırmamış olan yüzde 50’lik seçmen kitlesini en kolay kazanabilecek partinin ANAP olduğunu kaydetti.
       Yılmaz, “Çünkü 5 senedir ki o kitle ideolojik oy veren kitle değildir. Yani o kitle din istismarıyla, bayrak istismarıyla, şunla bunla oy verecek kitle değil. Bu kitle, oy vermek için kendisine hizmet edecek partiyi arıyor. O kitleyi en kolay ikna edecek olan biziz. Çünkü geçmişte yaptığımız hizmetler ortadadır” diye konuştu
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       altyapı projelerini nasıl gerçekleştireceğiz, işsizlere nasıl iş bulacağız. Bütün bunları çözebilmek, güçlü bir siyasi iktidara bağlı.
       
       
       üyor. Peki o zaman sorarlar, (Bu Türkiye siyasi istikrarı nasıl koruyacak). Yani bir yandan bu ekonomik krizi halledip, bir yandan AB’ye üyeliği nasıl yakalayacağız. Türkiye’nin bekleyen altyapı projelerini nasıl gerçekleştireceğiz, işsizlere nasıl iş bulacağız. Bütün bunları çözebilmek, güçlü bir siyasi iktidara bağlı. Türkiye’de 3 tane parlak dönem var. Birisi benim amcamın da aralarında olduğu 1950-60 Demokrat Parti dönemi, birisi 1965-69 Adalet Partisi dönemi, birisi de Anavatan Partisi’nin 1983-1991 dönemi.
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları