Home page
Haber Menüsü


FP davasında kritik gün
FP’nin kapatılması davasını görüşen Anayasa Mahkemesi ikinci oturumuna başladı. Bugün karar çıkması bekleniyor. Rahatsılığı nedeniyle mahkemeye gelemeyen Mahir Can Ilıcak’ın yerine bugünkü oturuma yedek üye Samia Akbulut katıldı.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
22 Haziran — Her gün saat 10.00’da toplanan Yüksek Mahkeme’nin, bugünkü ilk oturumunu saat 09:30’a çekmesi, FP’nin kapatılması istemiyle açılan davada son kararın bugün verilececeği yönündeki beklentileri güçlendirdi. Nitekim Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, bu sabah mahkemeye gelişinde gazetecilerin, “Nihai kararın bugün verileceğini tahmin ediyor musunuz?” yönündeki sorusuna “evet” diye yanıt verdi. Bumin, diğer soruları yanıtsız bıraktı.

   
 
       
    MSNBC News 'Yedek üyeye ek süre tanınmaz'
MSNBC News FP: Türk demokrasisi büyük sınav veriyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç da aynı yöndeki sorulara “Hergün aynı şeyi soruyorsunuz. Cevap vermeyeceğim” diye karşılık verdi.
       Anayasa Mahkemesi üyeleri, 09.30’daki toplantı için de saat 09.00’dan itibaren mahkemeye geldiler.
       
ILICAK’IN YERİNE AKBULUT
       Bu arada Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Kılıç toplantıya girerken, “asıl üye Mahir Can Ilıcak’ın heyette yer alıp almadığının” sorulması üzerine, Ilıcak’ın 2 günden beri heyete katılmadığını, onun yerine en kıdemli yedek üye olan Samia Akbulut’un yer aldığını bildirdi.
       Samia Akbulut, RP’nin kapatılması için açılan davada da o dönemdeki başkan Yekta Güngör Özden’in emekliye ayrlması nedeniyle heyete yedek üye olarak katılmış ve karara imza atmıştı.
       Akbulut, RP’nin kapatılması yönünde oy kullanmıştı.
       Anayasa Mahkemesi heyeti bu durumda, Başkan Mustafa Bumin, Başkan Vekili Haşim Kılıç, üyeler Sacit Adalı, Yalçın Acargün, Fulya Kantarcıoğlu, Tülay Tuğcu, Rüştü Sönmez, Ertuğrul Ersoy, Ali Hüner, Ahmet Akyalçın ve Saima Akbulut’dan oluşuyor.
       
“HASTANEDEN İZİNLİ ÇIKTIM”
       FP’in kapatılması istemiyle açılan davanın bugünkü görüşmesine katılmayan Anayasa Mahkemesi Asıl Üyesi Mahir Can Ilıcak, rahatsız olduğunu, hastaneden bugün izinli ayrıldığını, pazartesi günü ameliyat olacağını bildirdi.
       Telefonda sorularını yanıtlayan Ilıcak, bir rahatsızlığı bulunduğunu, bu nedenle hastanede yattığını, bugün için izinli olarak eve geldiğini söyledi. Ilıcak, “Rahatsızım, hastaneden izinli çıktım. Pazartesi günü ameliyat olacağım” dedi.
       Mahir Can Ilıcak’ın, sağ göğsünde bir kist bulunduğu ve bu nedenle ameliyat olacağı öğrenildi. Bu arada, Ilıcak’ın güçlükle konuştuğu dikkati çekti.
       
ÖĞLEN ARASI
       Anayasa Mahkemesi saat 12.30 sularında sabahki oturumunu tamamladı.
       Heyet üyeleri, kendi odalarına geçtiler.
       Anayasa Mahkemesi heyeti, saat 14:00’te yeniden toplandı.
       
SALONDA HAZIRLIKLAR
       Anayasa Mahkemesi’nde, FP’nin kapatılması istemiyle açılan davanın kararının bugün açıklanması olasılığı, yapılan hazırlıklarla güçlendi.
       RP davasına ilişkin kararın da açıklandığı, mahkemenin alt katındaki sözlü açıklama ve savunmaların dinlendiği salonda hazırlıklar başladı.
       Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Sadi Büyükeren, salona inerek görevlilere yapılacaklarla ilgili talimatlar verdi.
       Görevliler, odada bulunan evrak ve fazla eşyaları çıkarmaya başladılar. Bu hazırlıklar üzerine gelişmeleri izleyicilerine aktaran televizyon ekipleri, salona girebilmek için beklemeye başladılar.
       
FP, Türkiye’yi şikayet edecek
  FP kapatma davası
Milli Görüş'ün tarihi
Erdoğan, Yenilikçileri uyardı
‘Sine-i millet’ FP’yi böldü
FP’de yeni parti hazırlığı
AİHM'nin RP kararı eylülde
Sezer: Beyan vermek yanlış
Liderlerin Anayasa zirvesi
Gökçek: Kapanmazsak kalırım

       
DAVADA DÜNKÜ GELİŞMELER
       Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, dün habercilere yaptığı açıklamada, mahkeme üyelerinin dava sonucunu bugün açıklamak istediklerini söyledi.
       Kılıç, “Yüksek Mahkeme üyelerinin davayı cuma günü (bugün) bitirme yönünde iradeleri var. Bu, biraz da henüz söz almayan üyelerin -ki, aralarında ben de varım- ne kadar konuşacaklarına bağlı” diye konuştu.
       
“TEMENNİLER BİZİ İLGİLENDİRMEZ”
       Kararın siyasi olacağı yorumlarını da değerlendiren Haşim Kılıç, “bazı şeyleri karıştırmamak gerekir. Görmekte olduğumuz dava, özünde siyasi bir davadır. Bu siyasi davayı hukukun içine oturtmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Ruşen Çakır: FP bölünecek
Başkanvekili Kılıç’ın, “parti kapatma karşıtı” yorumlara yanıtı da, “Anayasa Mahkemesi; önündeki delillere, siyasi parti kanunlarına ve Anayasa’ya göre karar verir. Temenniler ve dilekler bizi ilgilendirmez” şeklinde oldu.
       
GEREKÇELİ KARAR
       FP hakkındaki kararın yürürlüğe girmesi için Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararının yayınlanması beklenecek. Kararın kaleme alınması ise en az bir kaç hafta sürebilecek. Refah Partisi hakkındaki kapatma kararı 16 ocak 1998 tarihinde çıkmış, gerekçeli kararın yazılıp Resmi Gazete’de yayımlanması ise 22 Şubat tarihinde olmuştu. Bu süreçte partinin tüm malvarlığı Hazine’ye devrolacak. Ancak FP’nin herhangi bir malvarlığı bulunmuyor.
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları