Home page
Haber Menüsü


Dervişler’in gezisinden renkli notlar  
  Devlet Bakanı Kemal Derviş’in “Siyaset mi, ekonomi mi?” tartışmalarının gölgesinde gerçekleşen Gaziantep gezisi, eşi Cathrine Stachniak Derviş’in de katılmasıyla renkli anların yaşanmasına neden oldu.

Ahmet Ergen/Gaziantep-Adana
CNBC-E
 
   23 Mayıs —  Derviş, gezisinin ikinci gününe eşi ile birlikte Burç Ormanı içindeki hayvanat bahçesinde kahvaltı ederek başladı. Ardından ise Bakan Derviş ve eşi ayrı ayrı ekiplerle kent gezisine çıktı. 

   
 
       
    MSNBC News Derviş, Adana'da protesto edildi
MSNBC News Kemal Derviş: Yolsuzlukla mücadele önemli, ama...
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Gaziantepliler, Bayan Derviş’e sedef kakmalı sandıklar içinde hediyeler sundu. Bayan Derviş ise Sokak Çocukları Merkezi’nden Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin nakış işlemelerinin sergilendiği kermese kadar birçok yeri gezdi.
       
Bayan Derviş, ziyaret ettiği Endüstri Meslek Lisesi'nde kız öğrencilerin hazırladığı el işi standlarını ilgiyle gezdi.
       
BOYACIDAN DERVİŞ’E GÜL
       En son 19 yaşında Gaziantep’i ziyaret ettiğini belirten Bakan Derviş, kaldığı otelin ayakkabı boyacısından bir kırmızı gül hediye aldı. Kendisiyle konuşmayan Derviş için boyacı, “Amerika’dan alıp getirdiklerine göre, zeki bir adamdır. Eğer benimle konuşsaydı, devletin parasını yiyenlerin üstüne gitmesini isteyecektim” dedi.
       
ESKİ EŞİ GEZİSİNİ ERTELEDİ
       Devlet Bakanı Derviş’in eski eşi Neslihan Taki’nin Gaziantep’e geleceği haberleri, ildeki basın ordusunu bur anda harekete geçirdi. Bir tur organizasyonuyla Güneydoğu gezisine çıkan Bayan Taki’nin ise, basında çıkan haberler nedeniyle Gaziantep’e geçişini yarına ertelediği öğrenildi.
       
DERVİŞ: BİZDE SİYASET YOK
       Bakan Derviş, gezisi boyunca yol güzergahlarında vatandaşlardan sürekli alkış aldı. Ziyaret ettiği fabrika ve atölyelerde ise işçileri yanına çağırarak onlarla sohbet etti. Bakan Derviş, Sanko Holdinge ait iplik fabrikasını gezerken, kendisine “Bir teknisyen olarak tekstil sektörünü ihmal etmemenizi istiyorum. Bunu size ne işçi, ne işveren ne de siyasetçi olarak söylüyorum” diyen mühendise, gülerek, “Zaten bizde siyaset yok. Ekonomi var” yanıtını verdi.
       
BAYILTAN TEMPO
       Dervişin gezisini izleyen herkes, yoğun tempo ve aşırı sıcak nedeniyle zor anlar yaşadı. Bu arada bazı basın mensupları Derviş’i takip ederken bayıldı. Devlet Bakanı Kemal Derviş’e, ziyaret ettiği bir işletmede “gün boyu oluşan yorgunluğunu alacağı” düşüncesiyle çikolata ikram edildi. Derviş ise, kendisine ikram edilen çikolataları gazetecilere sundu.
       Derviş’in Gaziantep’teki esnaf ziyaretleri sırasında Mustafa Öz isimli bir vatandaş, kendisine yaklaşarak, “Heykeltıraş olsaydım, sizin heykelinizi yapardım” dedi. Derviş ise vatandaşın sırtını okşamakla yetindi. Bu arada bazı vatandaşlar ise Bakan Derviş’e “Devlet memurluğu sınavına girenlerin hali ne olacak?” diye bağırdı. Derviş bu soruları yanıtsız bıraktı.
       
YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
       Derviş esnaf gezisi boyunca çok yoğun bir güvenlik önlemi altında gezdi. Polis kordonu altında ziyaretlerde bulunan Derviş’in, çoğunlukla kuyumcu ve beyaz eşya dükkanlarını gezmesi dikkat çekti. Bu durum gazeteciler arasında lojmana eşya, Cathrine hanıma da hediye arıyor” şeklinde esprilere yol açtı.
       Esnaf gezisi sırasında bir grup Emlakbank çalışanı ise Bakan Derviş’e “Bankamızı kapatmayın” çağrısında bulundu.
       
BAYAN DERVİŞ ACI SEVERMİŞ
Sokak Çocukları Merkezi'ni ziyaret eden Bayan Derviş, kimsesiz çocukların ilgi odağı oldu.
       Gezi boyunca, en az Bakan Kemal Derviş kadar, basının ilgi odağı olan Bayan Derviş ise Gaziantep’teki ilk gününün ardından basında çıkan “Acı sevmiyor” haberlerini Derviş’in danışmanı Oya Ünlü aracılığıyla yalanladı. Oya Ünlü, Bayan Derviş’in ekipteki herkesten daha çok acılı yemekler yediğini ve acılı yemekleri çok sevdiğini söyledi.
       Bu arada Ünlü, Bayan Derviş’in özgeçmişini merak eden gazetecilere Cathrine Hanım’ın, ABD’deki Georgetown Üniversitesi’nde Fransızca ve İspanyolca okuduğunu, daha sonra da Çince bölümünde yüksek lisans yaptığını açıkladı.
       Bayan Derviş, Adana’ya geçtikten sonra da basının ilgi odağı olamyı sürdürdü. Bütün basın mensuplarının yemekte olduğu bir sırada, otelden ayrılan Cathrine Hanım, Ortadoğu’nun en büyük camii olan Hacı Ömer Sabahcı Camii’ni gezdi. Cathrine Hanım’ın bu gezisini gecikmeli olarak haber alan basın mensupları camii içine alınmadı.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları