Home page
Haber Menüsü


Ecevit: Hükümet uyum içinde çalışıyor
Başbakan Bülent Ecevit, basında hükümetin geleceği hakkında sakıncalı ve iddia haberler çıktığını bildirdi.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    12 Mayıs—  Başbakan Bülent Ecevit, Ekonomiden Sorumlu Bakan Kemal Derviş ile MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli arasında önceki gün yaşandığı belirtilen gerginliği değerlendirirken, “Şu sırada hükümetin uyum içinde çalışıyor olması sonderece önemli” dedi.  

   
 
       
    MSNBC News Hükümette hareketli saatler
MSNBC News Derviş: Yangın söndürülmek üzere
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Başbakan Ecevit, deprem bölgesinde kalıcı konutların teslim törenine katılmak için gittiği Adapazarı’na hareketinden önce habercilerin hükümetteki krize ilişkin soruları yantıladı.
       Ecevit’e IMF’e verilen niyet mektubunun içeriğinden hükümet ortaklarının haberinin olup olmadığı soruldu. Hükümetle ilgili olarak, basında sakıncalı bir takım iddialı haberlerin çıktığını belirten Başbakan hükümetin şu sırada uyum içinde çalışıyor olmasının son derece önemli olduğunu söyledi.
       
Öksüz: Hükümet yerinde duruyor

       Bu konudaki tartışmalara girmek istemediğini ifade eden Başbakan Ecevit, “Tartışmaları çok sakıncalı buluyorum ” dedi. Ecevit sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü dediğim gibi çok kritik bir aşamadan geçiyoruz. Türkiye’nin ekonomisini esenliğe çıkarabilmek bakımından önümüzde bir fırsat var . O fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz.”
       Ecevit, yaşanan gerginliğin ardından MHP’nin hükümetten çekilme, Bakan Derviş’in istifa aşamasına geldiği şeklindeki haberlere ilişkin bir soruyu ise yanıtsız bıraktı.
       
HÜKÜMET NE GİTTİ NE GELDİ
        Başbakan Ecevit, Sakarya’ya gelişinin ardından Valilik’de aldığı brifingin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
        Bir gazetecinin, “Sayın Başbakan, hükümet gitti geldi deniliyor, bu iddialar doğru mu?” sorusuna Ecevit, şöyle yanıtladı:
       “Hükümet ne gitti, ne geldi olduğu yerde duruyor. Bir sorun yok. Tabi ki çok zor sorunlarla uğraşıyoruz. Böyle bir süreçte zaman zaman tartışmalar da olabilir. Tartışmalar demokrasinin bir gereğidir. Şu sıralarda hükümet içinde ciddi bir tartışma bile yoktur. Zaman zaman bazı konular gündeme geliyor, üzeriden görüşülüyor ve bir sonuca varılıyor.”
        Bir başka gazetecinin, “Hükümet içinde tam bir uyum var diyebilirmiyiz?” şeklindeki sorusunu ise Başbakan Ecevit, “Yeterince uyum var. Bir sorunumuz yok. Bu konu üzerinde fazla durmamak gerekir. Her gün hükümet bunalımı var mı, yok mu diye düşünülürse Türkiye’de hiç gereksiz bir biçimde karamsarlık ortamı yaratılır. Oysa karamsarlığa hiç gerek yok. Hükümet görevinin başındadır” diye yanıtladı.
       Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile Devlet Bakanı Kemal Derviş arasında bir sorun olup olmadığının sorulması üzerine de Ecevit, “O konulara girmeyi doğru bulmuyorum. Dediğim gibi şu sıralar bir hükümet sorunu varmış gibi bir izlenim yaratmanın bir çok sakıncalar yaratacağına inanıyorum” dedi.
       
BAHÇELİ’DEN DE BENZER MESAJ
       MHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, “Hükümet, uyum içinde milletin hizmetindedir” dedi.
       Devlet Bakanı Abdulhaluk Çay ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Kenan Tanrıkulu ile karayoluyla Samsun’a gelen Bahçeli, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait Ticaret Merkezi’ndeki MHP İl Başkanlığı’nı hizmete açtı. MHP lideri Bahçeli, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli bir soru üzerine, şunları kaydetti: “57. Hükümet uyum içinde milletin hizmetindedir. Memleketin ihtiyaç hissettiği, ülkenin ihtiyaç hissetiği ve içinde yaşadığımız ekonomik krizi aşmak için her türlü gayreti göstermektedir. Gerekli olan yapısal reformlar sürdürülmektedir. Önümüzde çok daha yapılması gereken hizmetler olduğu düşüncesindeyim.”
       Bir gazetecinin, “Telekom yasasında sıkıntı var mı?” sorusuna ise “Konu Meclis’te görüşülüyor” diye yanıtlayan Bahçeli, “Devlet Bakanı Derviş’in çalışma yöntemi ve hükümetten çekilme” konusundaki soru üzerine de “Bunlara girmeyelim, bu yorumlara girmeyelim” dedi. Alt kademe belediyelerinden Canik Belediyesi’nce yaptırılan Meşe Kültür Parkı’nın açılışına katılacak olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bahçeli, yarın partisinin “5. Genişletilmiş İştişare Toplantısı”na katılacak.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları