Home page
Haber Menüsü


 
Renee’nin yeniden doğuşu
Sharon Maguire’ın yönettiği “Bridget Jones’in Günlüğü”nde rol alan Renee Zellweger, bu filmle gerçek bir yıldız olduğunu kanıtladı.
 
    31 Ekim—  “Nurse Betty”, “Me, Myself, Irene” filmleriyle adını duyuran Rene Zellweger, Helen Fielding’in aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan “Bridget Jones’in Günlüğü”nde harika bir oyun sergiliyor. Oysa ilk başlarda Amerikalı bir oyuncunun İngiliz kızı canlandırması büyük tepki toplamıştı. Aşağıda Zellweger ile yapılan kısa bir söyleşiyi bulacaksınız.  

   
 
       
    MSNBC News Bridget Jones'un Günlüğü
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       Dünyada satış rekorları kıran, bir İngiliz kızın yaşadıklarını anlatan kitabın sinemaya aktarılmasında, bir Amerikalı oyuncunun -hem zayıf hem de Teksaslı- seçilmesi ilk başta büyük şaşkınlık yarattı. Filmde rol alan İngiliz oyuncu Hugh Grant bile, çekimler başlamadan önce bu durumu ‘birazcık tuhaf’ sözleriyle karşıladı. Ancak film için 12 kilo alan Renee, olumsuz düşünen herkesi utandırdı. Büyük sorun olacağı sanılan İngiliz aksanıyla konuşmada da Zellweger’e daha önce Gwyneth Paltrow’a “Emma” (1996) ve “Shakespeare In Love” (1998) filmlerindeki diyaloglarında hocalık eden Barbara Berkery yardım ederek işin üstesinden gelmesi sağlandı.
       Son yıllarda “Nurse Betty”, “Me, Myself, Irene” filmleriyle tanınan 1969 Teksas doğumlu oyuncu, Jim Carrey ile ilişkisi nedeniyle magazin basınına malzeme olmuştu. Çift, önceki yıl nişanlanmış ancak evlilik hazırlıkları sürerken şok bir kararla ayrılmışlardı.
       
RUSSELL CROWE RENEE’Yİ İSTİYOR
       Bu arada gelen haberlere göre Oscar ödüllü Russell Crowe gözünü Renée Zellweger’e dikti. Lasse Hallstrom’un yöneteceği “Thi Cinderella Man” filminde rol alacak olan Crowe, karşısında oynaması için yapımcıların Zellweger’i ikna etmesini istiyor. Çekimlerine gelecek yıl başlanacak olan filmde Zellweger rol almayı kabul ederse Bridget Jones’un Günlüğü’nden sonra ilk kez kamera karşısına geçmiş olacak. Filmde Crowe, 1930’larda ağır siklet boks şampiyonu Jim Braddock’u, filmde oynarsa Renee Zellweger de, boksörün eşini canlandıracak.

       
HER KADINDA BİR BRIDGET VAR
       Aşağıda Stephen Schaefer’in “Bridget Jones’un Günlüğü” üzerine Renee Zellweger ile yaptığı söyleşiden bir bölüm aktarıyoruz.
       
       - Günlük tutuyor musunuz?
       - Hayır. Keşke, 10-12 yaşlarında günlük tutup, ilerde bunu torunlarına aktaran biri olsaydım. Ama ne zaman günlük tutmaya karar versem, defteri sadece giderlerimi yazmak için kullandım.
       
       - Bridget Jones’un Günlüğü’nü okudunuz mu?
       - Evet. Hiç bir zaman bir kitap üzerine yazılmış eleştiri veya yorumları okumam. Önce kitabı okurum.
       
       -Özellikle İngiliz basınından büyük tepkiler aldınız. Bu sizi korkuttu mu?
       - Bazı geceler yatağıma uzanıp kendimi bu işin içine nasıl soktuğumu düşündüm. Köpeğimi, arkadaşlarımı, evimi özlüyordum, ama pek uzun sürmedi. Kendimi role kaptırdığımda çok eğlendiğim zamanlar oldu.
       
       - Filmdeki rolü almak için çabalarınız oldu mu?
       - Hemen değil. Çünkü nerede rekabet olursa ben kaçarım. Kitabın filme çekileceğini ve bunu İngilizlerin yapacağını duymuştum. Sonra film şirketi adayların listesini açıkladı; hepsi de İngiliz oyunculardı. Benim bu role seçilmem başkalarını olduğu kadar beni de çok şaşırttı.
       
       - Sinemada aldığı kilolar karşılığında bu kadar karlı çıkan ender oyuncu vardır.
       - Bu rol bir armağandı. Tüm dünya ile güçlü bir bağ kurdum. Birçok fırsata kapı açması açısından büyük şanstı. Bir de Bridget karekteri psikolojik ve duygusal yönden çok zengin işlenmişti.

       
       - Bridget’in ikilemi nedir?
       - Hâlâ toplum bir kadına başarılı olma yolunda kurallar koymaya çalışıyor. Şimdi kadınlar çok daha güçlü. Ama önceden eğer bir öğretmenseniz, bir barda içki içmeniz büyük problem olurdu. Kadınların başarılı olmakla özel yaşamları arasında bir denge tutturmaları isteniyor, ama denge nerede? Ancak bu durum kadınları kesinlikle kamçılayan birşey.
       
       - Bridget’e benzediğiniz yanlar var mı?
       -Ben de bazen sakar, kendine güvensiz ve kararsız olabiliyorum. Aptalca şeyler söyleyebiliyorum. 30’unun üzerinde hangi kadın erkekler, iş, ilişkiler ve annelik güdüleriyle savaşmaz ki?..
       
       - Bridget gibi umutsuzluğa düştüğünüz anlar oldu mu?
       - Yılın dokuz ayı yerinden yurdundan uzaktasın, nerede yaşıyorsun, etrafındakiler kim, nerede uyuyorsun?.. Bu benim hayatımdı ve ben yalnızdım. Ve umduğumdan daha fazla yük kaldırıyordum..
       
       - Film için aldığınız kiloları nasıl veriyorsunuz?
       - Bridget’in tam tersi bir hayat sürerek, yani kendi yaşantıma geri dönerek. Zaten sigara ve içki içmezdim. Köpeğimle koşu yapmaya çıkıyorum. Hava kötüyse eğer, bir jimnastik salonuna gidiyorum.


       
       - Ofiste romantik bir aşk ilişkiniz oldu mu hiç?
       - Hiç ofiste çalışmadım. Sadece bir haftalık bir yayınevi deneyimim vardır. Yani ‘hayır’.
       
       - Şirin olmayı mı, seksi olmayı mı tercin edersiniz?
       - Çok zor bir soru. Neyi dikkate aldığınıza bağlı gibi.
       
       - İnsanlar sizi seksi olarak görüyor mu?
       - Hayır, daha dolambaçlı yoldan, şirin olduğumu söylüyorlar (gülüyor)...
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları