Home page
Haber Menüsü


Bridget Jones’un Günlüğü
 
İngiliz yazar Helen Fielding’in uluslararası boyutta çok satan kitabından uyarlanan filmde başrolü Renee Zellweger oynuyor.  

 
26 Ekim—  “Bridget Jones’s Diary” hem kitap, hem film olarak büyük övgüler alan ender eserlerden biri. Mesleğinde belli bir noktaya gelmiş, ekonomik bağımsızlığını kazanmış genç bir kadının hayattan beklentilerini, bocalamalarını, takıntılarını, aşklarını her kadına seslenerek anlatan filmi, kadın yönetmen Sharon Maguire, başarıyla perdeye aktarıyor. Ama en büyük övgü Renée Zellweger’e tabii...

   
 
       
    MSNBC News 3 yeni film gösterimde
MSNBC News Filmler, Sinemalar, Seanslar
MSNBC News Bridget Jones'in devamı çekilecek
MSNBC News Eleştiri: Bridges Jones'un Günlüğü
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 

       Bridget Jones’un yatağının başucundaki gizli günlüğe hoşgeldiniz. Bu günlükte 30’lu yaşlardaki bir kadının yaşam üzerine yazdığı kimi zaman ürkütücü, kimi zaman eğlenceli ama kesinlikle umut dolu gerçekler var. Her insanın hayatı boyunca kötü dönemleri olmuştur. Kimisine ailesi kötü davranmış, kimisinin kalori hesaplarıyla başı derde girmiş, kimisi kafasını saç modelinin kötülüğüne takmıştır.
       Bridget Jones’un günlüğünde bu kötü durumların hepsi birden yeralır ve içsel diyaloglarla verilir. Varılan sonuç ise, sonu gelmeyen diyetler ve hiçbir işe yaramayan erkek arkadaşlar arasında yaşamı ve aşkı yeniden keşfetmek olur.
       
       
FİLMİN KONUSU
       32 yaşındaki Bridget Jones, yeni bir yıla girerken hayatının kararını verir. Yaşamının kontrolünü kendi eline alacak ve hiç vakit geçirmeden bir günlük tutmaya başlayacaktır. Artık yatağının çok kışkırtıcı, erotik ve histerik bir günlük durmaktadır. Ve bu günlüğün içinde “evlilik budalası” kız arkadaşlarından erkeklere, egzersizlerden yediği yemeklere ve cinselliğe kadar her konuda tam bir açıklıkla yazdığı konular vardır. O artık yaşamında yeni bir sayfa açmaya hazırdır.
       Beraberliğini sürdürebilmek için elinden gelen herşeyi yaptığı halde iki erkek arasında sıkışıp kalmıştır. Bunlardan birisi içten davrandığını bildiği Daniel Cleaver’dir. (Bu rolde “Four Wedding and a Funeral” ve “Notting Hill”in yıldızı Hugh Grant oynadı.) Diğeri ise sürekli hatalar yaptığı halde doğruyu da yapabileceğini gördüğü Mark Darcy’dir. (Bu rolde de “Sheakespeare in Love” ve “The English Patient”in yıldızı Colin Firth kamera karşısına geçti.
Mark Darcy ve Hugh Grant filmde

       Öte yandan başta yeni patronları olmak üzere çevresindeki herkes onun aklını kaçırmak üzere olduğunu düşünmektedir. Arkadaşlarının ise artık ona yardım edecek hali yoktur. Bir türlü başa çıkamadığı ikileminin iyice yoğunlaşması sonucunda Bridget kendisini hiç istemediği halde tüm dikkatlerin odak noktası haline gelmiş olarak bulacaktır.
       
       
BRİDGET’İN SERÜVENİ NASIL BAŞLADI?
       “Bridget Jones’un Günlüğü”nün serüveni, Londra’nın bağımsız gazetelerinden birinde gazeteci Helen Fielding’e ait sütunlarda başladı. Başlangıçta, sürekli kalori hesapları yapan, e-mail yollamaktan mutlu olan, kendi kendine yardım kitapları bağımlısı, votka tutkunu bir Bridget Jones vardı. Ve bu kadının kendi yaşamının kontrolünü artık eline almaktan başka çaresi yoktu.


       Bridget Jones’un ünlü günlüğüyle tanışanlar, Helen Fielding’in listelerde 1 numaraya yükselen kışkırtıcı ve isterik yapılı kitabını görüp de satın alanlar oldu. Kitabın kısa zamanda “best seller” konumuna yükselmesiyle krizdeki kadın kahraman Bridget Jones bir anda kültürel fenomen haline dönüştü. Kitabın piyasaya çıkmasıyla orada öyküsü anlatılan Bridget karakterinin kitapseverlerin ikiye ayrıldığı ve Jane Austin benzeri bir ikilem içine düşüldüğü görüldü. Bridget evcil bir isimdi ve kitabın yazarı Helen Fielding bu karakteri alıp her kuşaktan kadınların duygularını tam 12’den vuracak biçimde oluşturmuştu. Kitabı okuyan herkes kendisinde bu kadından birşeyler buluyor, her yerde “Bridget Jones’un Günlüğü” konuşuluyor ve tartışılıyordu. Kısacası Bridget Jones artık beklentileri, duygusal karmaşası, takıntıları, tutkuları ve aşklarıyla dünyanın her köşesindeki bekar kadınların simgesi olmuştu.
       Tüm dünyada kadınların çok iyi bildiği bir çaresizlik gerçeği vardı. Ve bu çaresizliği sadece ev kadınları değil, Bridget gibi mesleğinde belli noktalara gelmiş, ekonomik bağımsızlığğını kazanmış kadınlar da aynen hissediyorlar ve hayattan beklentilerine ulaşamadıklarını düşünüyorlardı. Özellikle de aşk söz konusu olduğunda bu böyleydi. Kısacası Bridget fenomeni hemen hemen evrensel bir fenomeni...

       
       
KÜNYE
       Yönetmen: Sharon Maguire
       Yapımcılar: Tim Bevan, Jonathan Cavendish, Eric Fellner
       Senaryo: Richard Curtis, Andrew Davies, Helen Fielding (roman)
       Oyuncular: Renée Zellweger (Bridget Jones), Colin Firth (Mark Darcy), Hugh Grant (Daniel Cleaver), Honor Blackman (Penny), Crispin Bonham-Carter (Greg)...
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları