Home page
Haber Menüsü


Yaşam Kanıtı
Filmde organize insan kaçırma işini büyük bir ticaret haline getiren terör örgütleri ve bugüne kadar hiç bilmediğimiz türden sigorta şirketleri ile tanışıyoruz.
NTV-MSNBC
    2 Mart—  Sinemaseverlerin beğenisini kazanan “Şeytanın Avukatı” filminin yönetmeni Taylor Hackford, yeni filmi “Proof of Life-Yaşam Kanıtı”nda heyecanlı bir adam kaçırma ve fidye olayını ele alıyor. Meg Ryan ve Russell Crowe arasında çekimler sırasında doğan aşk, filmin bir diğer ilgi çekici yönünü oluşturuyor.  

   
 
       
    MSNBC News Beş filmle zengin bir hafta
MSNBC News Filmler, sinemalar, seanslar
MSNBC News "Yaşam Kanıtı" için ne dediler?
MSNBC News Meg ve Russel filmlerini anlattı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Live Vote is temporarily unavailable.

       Eski bir özel birlik askeri olan Terry Thorne (Russell Crowe), K&R (Kaçırma ve Fidye) işinde kelimenin tam anlamıyla bir uzmandır. Büyük şirketlerin önemli çalışanlarını sigortalayan K&R şirketleri, bu kişilerden birinin teröristler tarafından fidye amacıyla kaçırılması durumunda araya girerek kurbanın sağ salim geri gelmesini sağlamaktadırlar. Thorne, bu şirketlerin en prestijlisinin bir numaralı adamı olma özelliğine sahiptir.
       Tecala isimli bir Latin Amerika ülkesinde baraj yapmakla görevli olan Peter Bowman (David Morse) ile karısı Alice (Meg Ryan) bir gece ciddi şekilde tartışırlar. Ertesi sabah işine gitmek için evden ayrılan Peter, her zaman kullandığı yolun kapalı olmasından dolayı farklı bir güzergah takip etmek zorunda kalır. Trafiğin sıkıştığı bir anda Peter daha ne olup bittiğini anlayamadan, terörist bir grup arabalardaki insanları rehin alarak kamyonlara bindirirler. Kaçırılan Peter’ın hayatı artık sigorta şirketinin görevlendireceği Terry’nin ellerinde olacaktır. Bu arada Terry ve Alice arasında da duygusal bir yakınlaşma başlayacaktır.
       


       
       ORİJİNAL ÇEKİM MEKANLARI
       
       Filmin çekimleri Polonya, Ekuador ve Londra’da tamamlanır. Filmin Çeçenistan’da geçtiği iddia edilen açılış sahneleri aslında Polonya’da çekilir. Yönetmen Taylor Hackford bu seçiminin nedeni olarak Polonya’nın güçlü bir film sanayisine sahip olmasını gösteriyor. Ayrıca bu sahneler için Polonya ordusundan da epey yardım alınır. Çekimler, Paris-Berlin-Moskova tren yolu hattında bulunan Poznan’a arabayla yarım saat mesafedeki askeri bir bölgede gerçekleştirilir. Polonya ordusu filmde tanklarının ve askerlerinin kullanılmasına izin verir. Polonyalıların Çeçenlerle iyi ilişkiler içinde olmaları bu sahneler için Çeçen oyuncu bulunmasına da olanak sağlar. Polonya’daki çekimler 9 günde tamamlanır.
       Çekim ekibinin bir sonraki durağı Ekuador olur. Hackford bu ülkenin seçilmesinin nedenini güvenli oluşuna bağlıyor:
       “Ekuador benim için tüm Güney Amerika’yı temsil ettiğinden dolayı bu ülkede çekim yapmaya karar verdim. Ekuador, Andların tam ortasında ve Ekvator çizgisinin de tam üstünde. Ayrıca Güney Amerika’nın da en güvenilir ülkelerinden biri...”
       

       Ekip, Ekuador’un deniz seviyesinin 2850 metre yüksekliğindeki başkenti Quito’da konuşlanır. Hayali ülke Tecala için gerekli olan tüm çekimler Ekuador’da tamamlanır. Filmin finali 5897 metre ile dünyanın en yüksek aktif yanardağı olan Cotopaxi’de çekilir. Ekuador’da son 50 yılın en yoğun yağışının gerçekleşmesi çekimleri güçleştiren önemli bir faktör olur.
       Filmin kahramanı Terry Thorne ile ilgili bazı sahneler küresel ekonominin merkezi olarak görülen Londra’da yapılır. Buradaki çekimlerde Lloyd’s Of London binası, The Saigon Times adlı cafe ve The Silver Stergeon adında lüks bir yat kullanılır. Ayrıca James Bond filmleriyle ünlü Pinewood Stüdyoları’nda Alice ve Peter’ın evlerinin iç mekan çekimleri yapılır.
       


       
       EVLİLİK YIKAN FİLM
       
       “Yaşam Kanıtı”nın çekimleri sırasında bir evlilik noktalanırken buna bağlı olarak yeni bir ilişki de başlar. Meg Ryan uzun süredir evli olduğu eşi Dennis Quaid’i, karizmatik rol arkadaşı Russell Crowe için boşar. Gizlice çekilmiş fotoğrafları magazin basınında yayınlanan Crowe-Ryan çifti, Michael Douglas ve Catherine Zeta-Jones’un düğününe de birlikte katılırlar.
       Taylor Hackford iki oyuncu arasında doğan ilişkiyi sonradan öğrendiğini belirtiyor. İki oyuncusunun da oldukça profesyonel davrandığını söyleyen Hackford’u en çok üzen nokta ise, filminin magazin dergilerine konu olmuş bir aşkla anılıyor olması.
       


       
       FİLMİN KÜNYESİ
       
       Yönetmen: Taylor Hackford
       Oyuncular: Meg Ryan, Russell Crowe, David Morse, David Caruso
       Yapımcı: Taylor Hackford, Charles Mulvehill
       Senaryo: Tony Gilroy
       Görüntü Yönetmeni: Slawomir Idziak
       Müzik: Danny Elfman
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları