Home page
Haber Menüsü


İhlas Holding: Diğer şirketlerimiz faaliyete devam ediyor
İhlas Holding, İhlas Finans dışındaki iştiraklerinin faaliyetlerine devam ettiğini açıkladı
İstanbul
AA
13 Şubat— İhlas Finans’ın faaliyet izninin BDDK kararıyla kaldırılması üzerine borsadaki işlem sırası kapatılan İhlas Holding A.Ş, İhlas Finans Kurumu’nun iştiraklerinden sadece biri olduğunu, diğer faaliyetleri ile iştirak faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi.

   
 
       
    MSNBC News İhlaszedeler zarara katılmak zorunda
MSNBC News İhlas Finans'ın tasfiye süreci başladı
MSNBC News İhlas Finans Kurumu'yla ilgili gelişmeler
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Borsa Başkanlığı’nca talep edilmesi üzerine Holding tarafından İMKB’ye gönderilen açıklamada, holding bünyesindeki şirketler ve iştirakleri ile bunlarla ilgili mali bilgilere yer verildi.
       Şirketin tüzel kişiliğinin çeşitli iştirakleri bulunduğu ve bunlar vasıtasıyla muhtelif faaliyetlerde bulunulduğu gibi inşaat, sağlık, eğitim gibi sahalarda da bizzat faaliyet gösterildiği belirtilen açıklamada, “İhlas Finans Kurumu, iştiraklerimizden sadece bir tanesi olup, diğer faaliyetlerimiz ve iştiraklerimiz faaliyetlerine devam etmektedirler. İhlas Finans Kurumu A.Ş’nin ödenmiş sermayesi 10 trilyon lira olup, bu sermayedeki payımızın nominal bedeli 5 trilyon 27 milyar liradır” denildi.
       Tasfiye prosedürü gereği, İhlas Finans Kurumu A.Ş’nin tasfiyesi sonucunda kalan bedelden hissedarların hisse tutarlarının ödeneceği hatırlatılan şirket açıklamasında, 31 Aralık 2000 tarihli bilanço tarihinden sonra meydana gelen bu olayla ilgili daha sonra açıklama yapılacağı, 31 Mart 2001 tarihli bilançoda ise sahip oldukları hisselerin maliyet bedeli olan 5 trilyon 33 milyar lira için gerekli karşılığın ayrılacağı kaydedildi.
       
‘ŞİRKETİMİZİN YÜKÜMLÜLÜĞÜ BULUNMAMAKTADIR’
       “Şirketimizin; şirketimiz veya şirketimizin içinde bulunduğu grupta yer alan diğer tüm gerçek veya tüzel kişilerin borçları nedeniyle İhlas Finans Kurumu’na vermiş olduğu herhangi bir garanti, taahhüt, rehin, ipotek, teminat, kefalet, avans, ciro ve aval ve benzeri yükümlülükleri bulunmamaktadır” denilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
       “Şirketimizin 9 Şubat 2001 tarihi itibariyle İhlas Finans Kurumu nezdinde hiçbir nakdi kredisi bulunmamaktadır. Aynı tarih itibariyle İhlas Finans Kurumu A.Ş’deki mevduatlarımız 13.8 milyar lira, 11.578,17 ABD Doları, 7.424,22 Mark, 3.750 İsviçre Frangı, 3,46 Sterlin, 1,39 Euro ve 0,52 Fransız Frangı’dır.
       İhlas Finans Kurumu A.Ş.’nin mevcut durumu dolayısıyla şirketimiz aleyhine girişilen dava, haciz, ihtiyati haciz-tedbir, rehin veya ipoteğin paraya çevrilmesi gibi herhangi bir hukuki girişime dair resmi bir tebligat alınmamıştır. Şirketimiz daha önce de belirttiği gibi bağlı ortaklıklarımızdan İhlas Matbaacılık, Gazetecilik Yayımcılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nde sahip olduğu 14 trilyon 983 milyar 333 milyon 333 bin 334 lira nominal değerli hisseleri temsil eden nama yazılı muvakkat ilmuhaberleri, bu ilmuhaberler ile sınırlı olmak üzere İhlas Finans Kurumu’na borcu olan bayilerin borçlarının 400 milyon ABD Dolarlık kısmı için rehin olarak verilmiştir.
       İhlas Finans Kurumu A.Ş’nin tasfiye süreci için de kurum; fon kullandırdığı bayi ve diğer müşterilerinden alacaklarının tahsilatını yapacak ve mudilerine borçlarını ödeyecektir. Bu süreç içinde kurumun bayilerden herhangi bir alacağı kalırsa bu tutar için şirketimizin rehin olarak verdiği hisseler ile alakalı rehin gündeme gelecektir.”
       Holding açıklamasında, iştirak ve bağlı ortaklıklardan 31 Aralık 2000 tarihi itibariyle alacak ve borçlar, İhlas Holding A.Ş’nin 9 Şubat 2001 tarihi itibariyle İhlas Finans Kurumu A.Ş. nezdindeki gayrinakdi riskleri ile sigortacılıktan sağlık hizmetlerine kadar değişik alanlarda holding bünyesinde faaliyet gösteren veya holding iştirakinin bulunduğu 41 firma ile ilgili bilgiler de tablolarla yer aldı.
       Holdingin ortaklık yapısıyla ilgili bilgilerin de açıklandığı tabloda, Enver Ören ile oğlu Ahmet Mücahid Ören’in hisselerin yüzde 51’ine sahip oldukları, hisselerin yüzde 45.35’inin ise halka açık olduğu kaydedildi.
       
   
MSNBC News İhlas Finans'dan açıklama: Paralar ödenecek
MSNBC News İhlas Finans'ın faaliyet izni kaldırıldı
MSNBC News "ÖFKzedeler"
MSNBC News Krizi aşmak için çabaladılar
MSNBC News İhlas Finans'ın profili
MSNBC News İhlas Grubu hisseleri kapalı kalacak
TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları