Home page
Haber Menüsü


George Clooney
George Clooney
TV’den sinemaya terfi: George Clooney
NBC’de yayınlanan hastane dizisi “ER” ile üne kavuşan George Clooney, Hollywood’un aranan aktörlerinden biri
NTV-MSNBC
    7 Ocak —  Bu hafta gösterime giren filmlerden “Nerdesin Be Birader?/O Brother Where Art Thou?”nun oyuncularından George Clooney... TV dizileriyle başladığı oyunculuk hayatına, Hollywood’un aranan aktörlerinden biri olarak devam ediyor. “Yaşayan en seksi erkekler” listesinde yerini almasına rağmen, Clooney için en önemli şey sevdiklerini kaybetmemek.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
George Clooney

George Clooney, Batman rolüyle sinema izleyicisinin beğenisini kazandı
       George Clooney, 6 Mayıs 1961 Lexington doğumlu. Ailesinin büyük çoğunluğu şov dünyasına şu veya bu şekilde adımını atmış. Babası TV’de haber spikerliği yaptı, teyzesi hem şarkıcı hem aktris, kuzeni aktör...
  Filmografi
Ocean's Eleven (2001)
Maymunlar Cehennemi/Planet of the Apes (2001)
Kusursuz Fırtına/Perfect Storm (2000)
Nerdesin Be Birader?/O Brother, Where Art Thou? (2000)
Üç Kral/Three Kings (1999)
Waiting for Woody (1998)
İnce Kırmızı Hat/The Thin Red Line (1998)
Out of Sight (1998)
The Peacemaker (1997)
Full Tilt Boogie (1997)
Batman & Robin (1997)
One Fine Day (1996)
Günbatımından Şafağa/From Dusk Till Dawn (1996)
The Harvest (1993)
Unbecoming Age (1992)
Red Surf (1990)
Return of the Killer Tomatoes! (1988)
Grizzly II: The Predator (1987)
Return to Horror High (1987)
George Clooney de yalnızca oyunculuk yapmıyor; aynı zamanda hem yazar hem de yapımcı. Kuzey Kentucky Üniversitesi’nde oyunculuk dersleri almış. Yaklaşık on yıl kadar Warner Bros’un sözleşmeli TV oyuncusu olarak görev aldıktan sonra, 1994’te NBC’nin dizisi “ER”deki Dr. Doug Ross rolüyle seyircinin beğenisini kazandı. Kısa süre sonra Hollywood bu yeni yüzü beyazperdeye yansıtabilmek için yarışa girmişti. 21 yaşında beyzbolcu olmak için girdiği seçmeleri kazanamayan George’un önünde şimdi bambaşka bir kapı açılmıştı.
       1996’da Hollywood’un yetenekli yönetmenlerinden Quentin Tarantino’nun yapımcılığını üstlendiği “Günbatımından Şafağa/From Dusk Till Dawn” filminde rol aldı. Aynı yıl Michelle Pfeiffer’la birlikte bir aile komedisi olan “One Fine Day”de oynadı ve bu rol ona Steven Speilberg’le çalışma şansı getirdi. Nitekim, “The Peacemaker”da kayıp nükleer başlıkların peşinden giden bir albayı canlandırdı ve Hollywood’a iyice yerleştiğini kanıtladı.
       1997 yılında ise ismini belki de en çok duyuran Batman rolü Clooney’e teklif edildi. Val Kilmer’ın yerine oynadığı bu rol, artık Clooney’nin de ünlü oyuncular kervanına katıldığının bir göstergesiydi. 1998’de Steven Soderbergh’in “Out of Sight” ve Terrance Malick’in “İnce Kırmızı Hat/The Thin Red Line” filmlerinde rol aldı. Aynı yıl, People dergisi George Clooney’yi “yaşayan en seksi erkek” listesine aldı ve Clooney belki de filmlerinden daha büyük bir üne kavuştu bu sayede.
       1999 ise George Clooney-Mark Wahlberg yapımlarına sahne oldu. Önce “Üç Kral/Three Kings” ardından “Kusursuz Fırtına/The Perfect Storm”, Clooney’yi milenyumun son yılına damgasını vuran aktörlerden biri yaptı.
George Clooney, "Kusursuz Fırtına"da Andrea Gail'in kaptanı rolündeydi
George Clooney
       
       
“HİÇ EVLENMEYECEĞİM”
       
Nicole Kidman ve Michelle Pfeiffer, Clooney’nin 40 yaşından önce evlenip çocuk sahibi olacağı konusunda 10’ar bin dolarına bahse girdiler

       George Clooney’nin hayatı hakkında düşünebildiği en güzel şey arkadaşları ve arkadaşlıkları. “Geriye dönüp baktığımda yaptığım en başarılı şeyin etrafımdaki insanları tutabilmek olduğunu gördüm” diyen Clooney, şöhretin bu anlamda kötü bir şey olduğunu düşünüyor. Ancak arkadaşları ona bir konuda inanmıyorlar: Evlilik. Hayatı boyunca evlenmeyen aktör, hiç evlenmeyeceğini ve çocuğu olmayacağını iddia ediyor. Ancak Nicole Kidman ve Michelle Pfeiffer, Clooney’nin 40 yaşından önce evlenip çocuk sahibi olacağı konusunda 10 biner dolarına bahse girdiler.
       Evlilik konusunda diyecek bir şey yok ama Clooney 2001 yılında da oyunculuğunu konuşturacağa benziyor. Yeni yıla iki yapımla merhaba diyen Clooney, iki filmden de büyük başarılar bekliyor. İlki “Maymunlar Cehennemi/Planet of the Apes”, ikincisi ise müthiş bir kadroyla büyük yapımlardan biri olmaya aday “Ocean’s Eleven”.
       
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları