Home page
Haber Menüsü


Nerdesin Be Birader?
 
Joel ve Ethan Coen’in son filmi, üç hapishane kaçkınının maceralarını çılgın bir komedi havasında anlatıyor.  
John Turturro, Tim Blake Nelson ve George Clooney
 
NTV-MSNBC
5 Ocak—  Hollywood’da bildiklerini okumaya devam eden Coen kardeşlerin yeni filmi “O Brother, Where Art Thou?-Nerdesin Be Birader?”, Mississippi’de hapisten kaçan üç tuhaf kafadarın heyecanlı, duygusal ve son derece eğlenceli öyküsünü anlatıyor.

   
 
       
    MSNBC News "Nerdesin Be Birader?" için ne dediler?
MSNBC News Yeni yıla 3 yeni filmle giriyoruz
MSNBC News Kaçan kurtulur!
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Live Vote is temporarily unavailable.

       Uslanmaz ve küfürbaz bir suçlu olan Everett Ulysses McGill (George Clooney), zamanını ağır cezaya çarptırıldığı Mississippi’deki hapishanede taş kırarak geçirmektedir. Ömrünü bu şekilde tüketmeye niyeti olmayan Everett, kandırdığı Pete ve Delmar adlı iki saf mahkumla beraber bir firar planlar. Delmar (Tim Nelson) cana yakın ve basit, Pete (John Turturro) ise dengesi bozuk bir insandır. Prangalarından bile kurtulmadan özgürlüğe kaçan üç kafadar, kör bir kahinin anlattığı gömülü hazineyi bulmak için de harekete geçerler. Bu kaçışları ve arayışları sırasında dikkat etmeleri gereken ilk kişi ise kurnaz ve esrarengiz Şerif Cooley’dir (Daniel Von Bargen).
       Cooley ile zeka yarışına girişen kafadarlar, yolculukları boyunca ünlü gangster bebek yüzlü Nelson’dan (Michael Badalucco), tekrar seçilmek için yoğun bir kampanya yürüten Vali Pappy O’Daniel’e (Charles Durning) kadar pek çok sıradışı karakterle tanışarak ilginç olaylar yaşar ve sayısız tehlike atlatırlar.
       
ESİN KAYNAĞI HOMEROS
       

       
       Joel ve Ethan Coen, üç kafadarın macerasını senaryoya dökerken, Homeros’un klasik eseri olan “The Odyssey”den ilham almışlar. Film, klasik eserin günümüz şartlarına göre yeniden yorumlanması olarak nitelendiriliyor. Filmin yönetmenliğini de üstlenen senaristlerden Joel Coen, yarı şaka bir üslupla “Bu fikir, Homeros üstünde kafa yormaya başlandığından beri, yani üç bin yıldır var” diyor. Homeros’un epik şiirini Missisipi’ye ve 1930’lara uyarlayan Coen kardeşlerden, senaristliğin yanı sıra filmin yapımcılığını da üstlenen Ethan Coen ise “Odyssey’in gevşek bir uyarlaması” tanımlamasında bulunuyor. “Nerdesin Be Birader?”in yapımında rol alan Eric Fellner ise, projenin evrensel değerinden bahsediyor:
       “Coen kardeşlerin öyküleri genellikle Amerika’ya özgü oluyor, ancak oyuncu kalitesi ve öykünün özgünlüğü yapımlarının herkesin hoşuna gitmesini sağlıyor. Görüntü, anlatım ve dramatik açıdan ilginç bir fikir ortaya koyuyorlar ve bu, insanları çekiyor. Aynı zamanda da çok komikler...”
       

       George Clooney, Coen kardeşlerle çalışma şansını elde edebilmek için senaryoyu bile okumadan rolü kabul ettiğini söylüyor:
       “Coenler’in gerçekten iyi yaptıkları şeylerin bir bileşimi... Diğer filmlerdeki komedi unsurunun tamamı burada da var, ama o filmlerden duygu açısından çok farklı...”
       
       Coen kardeşlerin beraber yazdıkları senaryoları, ağabey Joel yönetiyor. Ethan ise filmlerin yapımcılığını üstleniyor. İki kardeş, bu iş paylaşımını şimdiye kadar “Nerdesin Be Birader?” ile birlikte sekiz filmde başarıyla devam ettirdiler. Coen kardeşlerin 1984 yılında “Blood Simple” ile başlayan sinema serüvenleri “Raising Arizona”, “Miller’s Crossing”, “Barton Fink”, “The Hudsucker Proxy”, “Fargo” ve “The Big Lebowski” ile devam etti. Çizgilerinden asla taviz vermeyen kardeşler, 1996 yılında “Fargo” ile En İyi Özgün Senaryo Oscarı’nı almayı başardılar.


       
       FİLMİN KÜNYESİ
       
       
Yönetmen: Joel Coen
       Oyuncular: George Clooney, John Turturro, Tim Blake Nelson, John Goodman, Holly Hunter, Michael Badalucco, Daniel von Bargen, Charles Durning
       Yapımcı: Ethan Coen
       Senaryo: Ethan Coen ve Joel Coen
       Görüntü Yönetmeni: Roger Deakins
       Müzik: T-Bone Burnett ve Carter Burwell
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları