Home page
Haber Menüsü


Kasaba ‘bufalo’ darbesi
Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, hastalıklı etlerin kimlere verildiğinin aşağı yukarı belli olduğunu belirterek, bunların tek tek açıklanmasını istedi.
Ankara
AA
15 Kasım— Buffalo Operasyonu nedeniyle sektörün tamamının büyük bir zan altında kaldığını ve zaten krizde olan hayvancılık sektörünün çok zor durumda olduğunu bildiren Yavuz, Ankara’da günlük 400 ton civarında olan et tüketiminin son günlerde yüzde 25 oranında düşme gösterdiğini ve kasapların zor durumda kaldığını bildirdi.

   
 
       
    MSNBC News Romano ile birlikte 8 kişi tutuklandı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  ATB Başkanı Yavuz, Türkiye’nin yıllık kırmızı et tüketiminin yaklaşık bir milyon 700 bin ton olduğunu ve içeride üretilen kırmızı et miktarının yaklaşık bir milyon 200 bin tonu bulduğunu kaydetti. Yavuz, yıllık 300-400 bin tona dolaylarında kırmızı et açığının ise kaçak yollardan kapatıldığını bildirdi. Faik Yavuz, Türkiye’nin yıllık beyaz et tüketiminin de 250-300 bin tona yakın olduğunu kaydetti. Son günlerde kamuoyunu meşgul eden “Buffalo Operasyonu”na da değinen Yavuz, hastalıklı etlerin kimlere verildiğinin aşağı yukarı belli olduğunu belirterek, bunların tek tek açıklanmasını istedi.
HASTALIKLI ETLER NERELERDE KULLANILDI
       Yurda kaçak yollarla sokulan hastalıklı etlerin büyük kısmının sucuk, salam, sosis üretiminin yanı sıra, çok büyük tüketim yapan firmalara, yemek fabrikaları ve bazı kamu kurumlarına verildiğini belirten Yavuz, bu etlerin bir kısmının ise stoklandığına dikkat çekti.
       
“ORTADA RANT VARSA BİR ŞEKİLDE YURDA ET GİRER”
       Kaçak ve hastalıklı etin polisiye tedbirlerle Türkiye’ye girmesinin önlenemeyeceğini vurgulayan Yavuz, şöyle konuştu: “Ortada büyük rant varsa bu bir şekil bu et yurda girer. Kaçak ve hastalıklı etlerin yurda girmesi ancak maliyetlerin düşürülmesi ile önlenebilir. Türkiye’de etin tonu 4 bin dolara mal olurken, yurtdışında etin tonu için bin 200 dolar ödeniyor. Maliyetlerdeki bu farklılık büyük oranda Türkiye’de yem maliyetlerinin yüksekliğinden kaynaklanıyor. Avrupa’da doğal yem kullanılırken, Türkiye’de sanayi yemi kullanılıyor. Hayvan maliyetinin yüzde 75’i yemden kaynaklanıyor. Ayrıca AB ülkelerinde hayvancılık hem AB fonları ile hem de yerli sanayi tarafından korunuyor. Bizde ise hayvancılık bu desteklerden yoksun.” Türkiye’de hayvancılık sektörünün zaten zor günler yaşadığını ve bu nedenle et ve canlı hayvan ithalatına karşı olduğunu belirten Yavuz, Türkiye’ye hastalıklı ve kaçak et girişinin hayvancılık sektöründe verim ve kalitenin artırılması ve maliyetlerin düşürülmesi ile mümkün olabileceğine dikkat çekti.
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları