Home page
Haber Menüsü


Romano ile birlikte 8 kişi tutuklandı
Buffalo operasyonunun kilit ismi İshak Romano’nun, kaçakçılık ve gümrük kanunlarına muhalefetten bir yıldır 4 davadan yargılandığı ortaya çıktı. Bu arada DGM’de sorgulanan 18 kişiden aralarında Romano’nun da bulunduğu 9’u tutuklandı.
Ankara
AA
15 Kasım— Gümrük müfettişleri tarafından 1999 yılında yapılan soruşturmada, İnter Gıda tarafından kurdurulan tabela şirketler Başak, Burçak ve Okyanus Su Ürünleri adlı şirketlerin ton balığı ithal ediyormuş gibi gösterip yurda kaçak et soktukları belirlendi.

   
 
       
    MSNBC News Kasaba 'bufalo' darbesi
MSNBC News Kaçak et hakkında tüketicilere uyarı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Dairesi’nin somut dellilere ulaşmasının ardından, gümrüklerde yeni bir operasyona başlayacağı belirtiliyor.

       Et kaçakçılığı işlerinin Cenk gümrükleme tarafından yapıldığı ifade edilen raporda ayrıca, asıl ithalatçısının İnter Gıda olduğu da belgelerle ortaya konuluyor. Romano, bu olaylarla ilgili olarak Üsküdar Ağır Ceza ve Asliye ceza mahkemelerinde kaçakçılık ve gümrük kanununa muhalefet suçlarından bir yıldır yargılanıyor. Ancak, bu suçlardan yargılanmasına rağmen Romano’nun ithalat yapmasına bir engel getirilmemiş ve son bir yıl içerisinde 10 bin tondan fazla kaçak eti yurda sokmasına gözyumulmuş.
       
9 KİŞİ TUTUKLANDI
       Ankara 2 No’lu DGM Yedek Hakimliği, operasyon kapsamında gözaltına alınan ve yedek hakimliğe sevk edilen 18 kişiden 9’unu tutuklarken, 9’unu serbest bıraktı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekiplerince sabah saatlerinde Ankara DGM’ye getirilen 18 kişinin hakimlik ifadelerini, nöbetçi Ankara 2 No’lu DGM Yedek Hakimi Ramazan Aksan aldı.
       
  Bufalo Operasyonu
Bugüne kadar ortaya çıkan en büyük et kaçakçılığı ve "Bufalo Operasyonu" Yakın Plan'da irdelendi.
NTV
Hakim Aksan, yaklaşık 7 saat süren sorgulamanın ardından, İsak Romano, Yavuz Yıldırım, Mustafa Murt, Ünsal Güngör, Müslüm Koçak, Mahmut Arslan, Abdülkadir Özbey, Sevda Öktem Karaca ve Özkan Ergun’u, “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve bu amaçla kurulan örgüte dahil olmak suretiyle 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu’nu muhalefet, resmi evrakta sahtekarlık ve teşekkül halinde kaçakçılık” suçlarından tutukladı. Hakim Ramazan Aksan, zanlılardan Cemil Güzeliş, Cem Birim, İbrahim Araz, Serpil Kotan, Ali Rıza Kalkan, Aydın Coşkun, Yakup Rakıcıoğlu, Ergün Akdeniz ve Sabahaddin Dikiciler’i ise serbest bıraktı. Tutuklanan 9 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi’ne götürülecek. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 13 kişi ise dün savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmışlardı.
Üniversitede kaçak et iddiası

       
6 PARAVAN ŞİRKET
       Buffalo operasyonunun kilit ismi İshak Romano’nun bu işler için yurtdışında 2, yurtiçinde 6 paravan şirket kullandığı belirlendi. Emniyet birimleri, Romano’nun, elde ettiği karaparayla bir kuruyük gemisi aldığı ve paranın büyük bir bölümünü ise Danimarka, İsviçre ve ABD’deki hesaplarına aktardığını tesbit etti.
       Buffalo operasyonuyla ilgili 4 gündür gözaltında bulunan ve bugün DGM’ye çıkarılan Romano’nun, son 5 yıl içerisinde üçüncü bir ülkeye gönderilmek üzere 7500 ton dondurulmuş Buffalo etini Türkiye’ye soktuğu belirlendi. Ton başına 900 dolar ödediği eti, iç piyasaya 6000 dolara satan Romano, büyük vurgun için 2 yöntem kullanmış. Birincisi Danimarka ve Bulgaristan’da kurduğu iki paravan şirketin üzerinden ithal ettiği et ve süt mamullerini, Halkalı ve Mersin gümrüklerini kullanarak Ermenistan, Ukrayna ve Moldovya’ya satmış gibi göstermesi. Bu iş için, gümrük görevlilerini kullanan ve sahte belgeler düzenleyen Romano, stoklarında sakladığı et ve süt ürünlerini ise kaçak yollardan iç piyasaya satarak karapara elde etmiş.
       İkinci yöntemde ise yine gümrükler kullanılmış. Yüzde 230 vergi uygulanan et ürünlerini, sıfır gümrüklü içyağı ve kuyrukyağı gibi göstererek yurtiçine sokan Romano, Tarım Bakanlığı’nın Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü’ne ait evraklarını bilgisayar ortamında hazırlayarak sağlıksız ürünleri temizmiş gibi gösterdiği de belirlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Dairesi’nin somut dellilere ulaşmasının ardından, gümrüklerde yeni bir operasyona başlayacağı belirtiliyor.
       
150 TON KAÇAK KAŞAR
       Romano’nun, Bahçeşehir’deki 3 ayrı deposunda ise, yurda kaçak olarak getirildiği belirlenen 150 ton kaşar ile 250 ton nebati kaçak yağ ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne yapılan bir ihbar sonucu, İshak Romano’ya ait, Büyükçekmece’ye bağlı Bahçeşehir Beldesi Isıso Sanayi Sitesi’ndeki J Blok 18 ve 19 numara ile C Blok 11 numaradaki 3 ayrı depoya baskın düzenlendi. Söz konusu depolarda yapılan aramalarda, yurda kaçak olarak sokuldukları belirlenen 150 ton kaşar ile 250 ton nebati yağ ele geçirildi. Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları