Home page
Haber Menüsü


BMW Z8  
Üstün performansı ve olağanüstü teknik özellikleri, BMW Z8’i kendi segmentinde benzeri olmayan bir otomobil haline getiriyor. Bu yeni otomobili 3-12 Kasım tarihleri arasında CNR Fuar Merkezi’nde yapılan Auto Show 2000 Fuarı’nda inceleyebilirsiniz.  
   
BMW Z8  
 
   
İstanbul
NTV-MSNBC
 
    3 Kasım —  İlk bakışta; neredeyse sonsuz bir uzunluğa sahipmiş hissi veren motor bölümü, normalden büyük çaplı jantları, yanlardaki hava girişleri ile BMW’nin üstü açık otomobili Z8’in muhteşem gövdesini göreceksiniz. Düşünceleriniz geçmişe doğru gidecek ve 1950’lilerin efsanevi BMW 507’sini hatırlayacaksınız. Bugüne kadar üretilen en güzel otomobillerden biri olan BMW 507 sadece 252 adet üretilmişti. İşte bu efsaneyi yeniden canlandırmak için BMW Z8 üretildi.  

   
 
       
    MSNBC News AutoShow Foto Galeri
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Temel tasarımında klasik roadsterin karakteristik hatlarından yola çıkılan Z8; uzun bir gövdeye, kısa gövde uzantılarına ve rahat bir kokpite sahip. Yumuşak hatlı çamurluklar, geniş kapılardan kısa ama güçlü görünüşlü arka bölüme doğru uzanıyor. Ön tekerlekler ve kapı arasındaki hava girişleri bir BMW geleneği.
       Z8, önden bakıldığında tipik bir BMWyi yansıtıyor. Geniş böbrek şeklindeki ızgaraları, küçük, yuvarlak bir cam kapak altında bulunan xenon farları, BMWnin geleneksel hatlarını taşıyor, Yolları paylaştığı çoğu kişinin onu görebileceği açıdan, arkadan bakıldığında, hafıf aşağıya doğru eğimli bagaj kapağı ve parlatılmış çelikten yapılmış iki adet egzoz borusu hemen dikkat çekiyor. Daha az güneşli günler için bir hardtop ise, Z8’de standart olarak aunulmakta. BMW Z8’in mükemmel bir sportif karakter ve lüks tasarımın olağanüstü sentezinden oluşan iç bölümü, göz alıcı hatlara sahip.
       BMW mühendisleri Z8’in “omurgasını” geliştirirken, tercihlerini yeni bir teknoloji kullanma yönünde yaptılar; alüminyumdan imal edilmiş uzay kafes teknolojisi. Dolayısıyla bu şık spor otomobilin büyük bölümü aluminyumdan oluşmakta. Arka tamponlar ve iç bağlantılar, küçük darbeleri ve bunların gövdeye olan etkillerini azaltan poliüretandan üretilmiş. Bu kusursuz özellikler, maksimum gövde sertliğini temin ederek, kaza anında optimum davranış ve titreşimleri minimuma indirebilecek olağanüstü esneklik sağlamakta.
       Münih’ta kısıtlı sayıda üretilen, spor otomobiller sınıfının en üst seviyesinde mücadele eden bu model, M5 modelinden de gayet iyi tanınan, neredeyse inanılmaz denebilecek bir performansa sahip V8 spor motoru ile donatılmış, Bu 5 lt’lik güç ünitesi, 6600 dev/dak’da 400 bg ve 500 Nm’lik maksimum tork üretmekte. Düşük ve orta motor devirlerinde; ilk olarak BMWnin M modellerinde sunulmuş olan her iki egsantrik mllinde değişken zamanlama (çift-VANOS sistemi) ve artık bireysel olarak kontrol edilen gaz kelebekleri sayesinde tork değerleri yükselmekte ve minimum emisyon değerlerine sahip bir yanma sağlanmakta. Aracın yol tutuşunu ve dengesini artırmak amacı ile motor, ön aksın gerisine doğru yerleştirilmiş.
       Otomobilin üstün gücü, yola 6-ileri düz vites kutusu ila aktarılmakta ve DSC III sisteminin sağladığı optimum kararlılık ile birleştiğinde, göz kamaştıran bir performans sunulmakta. Bu ayrıcalıklı spor model, sahip olduğu performans ile, 100km/s hıza 5 saniyeden kısa bir sürede ulaşmakta. Z8, motorun olağanüstü esnekliği sayesinde, bulunduğu vitesten bağımsız olarak üstün hızlanma değerleri sunmakta, elektronik olarak sınırlandırılmış maksimum hızına (250 km/s) diğer BMW modellerinde olduğu gibi çok kısa bir sürede ulaşmakta.
       Mühendislerin “negatif hızlanma” diye adlandırdıkları frenleme de, Z8’de bir o kadar etkileyici. 100 km/s ile hareket eden bir BMW Z5’in durması, sadece 2.5 saniye sürmekte. Bu modela özel yeni alaşım jantlar, otomobilin ayrıksı karakterini perçinlemekte.
       
       
 
       
    MSNBC News Renault'tan zaman ötesi otomobiller
MSNBC News Alfa Romeo 147
MSNBC News Genç neslin tercihi Yeni Rover 25
MSNBC News Corsa'dan üçüncü nesil
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları