Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 14:07 TS 18 Eyl., 2000
Haftanın cd’lerinden seçtiklerimiz
 
Bu hafta yeni cd’lerde Herbie Hancock, Boyz II Men ve Björk var   Yeni cd'ler

 
Osman Kaytazoğlu/Artı İçerik
18 Eylül —  Bu hafta da sizin için yeni çıkanlardan üç albüm seçtik. İlk albüm, Sony Müzik’in efsanevi caz müzisyenleri için piyasaya çıkardığı serinin, Herbie Hancock bölümü. İkinci albüm, “Boyz II Men”den “Nathan Michael Shawn Wanya”. Son olarak da Björk’den “Selmasongs”.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       
PORTRAİT - HERBİE HANCOCK / SONY
       
Herbie Hancock

Herbie Hancock
       Sony Müzik efsanevi caz müzisyenleri için ‘portrait’ başlıklı bir seri çıkarıyor. Nice Price, yani piyasadan daha ucuza satılan bu albümler, o ismin kariyerine damgasını vuran şarkılardan oluşuyor. Bu serinin Herbie Hancock bölümünde sadece altı şarkı var. En kısası yedi dakika süren bu şarkılar adeta bir ömre bedel. Peşpeşe sıralayınca ünlü klavyecinin kariyerine ait kilometre taşlarını bir araya getirmiş oluyorsunuz. Albüm The Scorcerer’la açılıyor. Ama ne açılış; basta Ron Carter, trompette Wynton Marsalis ve davulda Tony Williams’la inanılmaz bir elektronik big band ziyafeti. Albümün en iyi parçası hiç kuşkusuz Gentle Thoughts. Ray Parker’ın elektro gitar dokunuşlarıyla Hancock’un klavyeleri yarışıyor, kazana biz oluyoruz. Isaac Hayes’in Shaft’ini andıran bir tempo, soundtrack çalışmlarına taş çıkartan bir akıcılık. Bu parça 1976’dan. Aynı kadro Actual Proof , The Peacocks, Calypso’da çalmaya devam ederken, bizi bir konser kaydı uğurluyor albümden. Chick Korea ve Hancock 1978’de verdiği bir konserden alınan Maiden Voyage ismini taşıyor bu parça.
       
NATHAN MİCHAEL SHAWN WANYA - BOYZ II MEN - UNİVERSAL/NEŞE MÜZİK
       

       
Boyz II Men

Boyz II Men
       Kim ne derse desin şu anda ‘N’Sync dünyanın en büyük erkek grubu durumunda. Backstreet Boys’un tahtını bu grup ele geçirmiş durumda. Bir zamanlar, End Of the Road, I’ll Make Love To You gibi hit şarkılarıyla liste rekorlarını altüst eden Boyz II Men bu ünvanı taşıyordu. Grup yeni albümü Nathan Michael Shawn Wanya’yı yeni yayımlamasına rağmen ‘N’Sync’i yerinden edemedi. Çünkü grubun en büyük hitlerinin yapımcısı Babyface bu albümde yok. Herşeyi kendi kontrolleri altına almışlar. Ama albüm sanki siyah vokalistler tarafından seslendirilmiş bir ‘N’Sync albümü gibi. “Bu gece sen benim olacaksın / gözlerini kapa ve arkana yaslan” gibi şarkı sözleri artık çok demode oldu. Boyz II Men hala sevgilisinden ayrılmış genç kızlar için ayrılık müziği yapmaya devam ediyor. İnsanların acılarına yaptıkları şarkılarla ortak olmak gibi bir misyonları var sanki. Eğer gözlerinizi kapatacaksanız, Nathan Michael Shawn Wanya yerine sessizliği dinleyin daha iyi. (Bu arada Nathan, Michael, Shawn ve Wanya grubun üyelerinin isimleri)
       
SELMASONGS -BJÖRK - OLİ RECORDS
       
Björk

Björk
       Björk Gudmundsdottir, popüler müziğin sıradışı isimlerinden birisi. Önce İzlandalı Sugarcubes grubunun solistliğini yapmıştı. Bu gruptan ayrıldıktan sonra, Debut, Homogenic gibi solo albümler kaydetti. Lars Von Trier’in son filmi Dancer In The Dark’ta rol aldı, aynı zamanda bu filmin müziklerini yaptı. Şimdi üçüncü solo albümü (remiks albümü Telegram’ı saymazsak) SelmaSongs’u yaptı. Sugarcubes’un 1992’de çıkardığı Stick Around for Joy’daki performansıyla göze batan şarkıcı,tuhaf klipleri, tuhaf müziğiyle öteki kadın şarkıcılardan farklı bir konuma oturdu.Bir önceki albüm Homogenic’in zamanötesi soundu, Selmasongs için beklentileri derinleştirdi. Homogenic’de bulduğumuz Björk karakteri, SelmaSongs’da I’ve Seen It All ve Scatterheart isimli şarkılarda kendini belli ediyor. Bu şarkıları duyar duymaz, “işte bu Björk” diyorsunuz. New World’da Massive Attack var arkada sanki ve Björk de konuk vokalistmiş gibi söylüyor. Yakında gelecek P.J. Harvey, Radiohead albümleriyle beraber bu yıla damgasını vuracak albümlerden.
       
 
       
   
MSNBC News Offspring'den internet atağı
MSNBC News Borusan'dan görkemli açılış
MSNBC News Latin müziğinin devleri belli oldu
MSNBC News Hasan Saltık: Yakında dünya bizi keşfedecek
TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları