Home page
Haber Menüsü


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener
Şener: Büyüme yüzde 10’u aşacak
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, yıl sonu itibariyle büyüme oranının yüzde 10’un üzerinde; TÜFE’nin ise yüzde 10’un altında olacağının anlaşıldığını söyledi.
İstanbul
NTV-MSNBC
    12 Ekim 2004—  Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, yıl sonu itibariyle büyüme oranının yüzde 10’un üzerinde olacağını tahmin ettiklerini söyledi. Şener, TÜFE’nin ise yıl sonunda yüzde 10’un altında olacağının anlaşıldığını vurguladı. İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen 3. Sanayi Kongresi’nde konuşan Şener, “Bu yıl büyümenin enflasyonun üzerinde olacağı anlaşıldı” diye konuştu.  

   
 
       
   
MSNBC News 'Türkiye büyüme rekoru kırabilir'
MSNBC News Koç: Büyüme korkutucu düzeyde
MSNBC News 'Büyüme istihdama iki yılda yansır'
MSNBC News Büyüme hızı beklentileri aştı
MSNBC News Enflasyon beklentisi tek haneye indi
MSNBC News 'Enflasyon hedefinde bir sapma yok'
MSNBC News Enflasyon TÜFE'de tek haneye döndü
MSNBC News Çukurova'ya ödeme için ek süre
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  2005 bütçesinin de güvenilir bir bütçe olarak yıl sonunda gerçekleşecek bütçe olarak hazırlanmakta olduğunu belirten Abdüllatif Şener, “2005 bütçesi, faiz giderlerinin sadece oransal olarak değil, nominal olarak da azaldığı ve yatırımların reel olarak arttığı bir bütçe olacaktır” dedi.
       Bakan Şener, Çukurova Grubu’nun fona yapması gereken ödemesiyle ilgili bir soruyu ise, anlaşmanın yükümlülüklerinin yerine getirilmemesi durumunda yaptırım uygulanabileceğini kaydetti.
       
KÜÇÜK: DAHA HIZLI OLMALIYIZ
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük
       İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, günümüz dünyasında doğru şeyleri yapmak kadar, bunları hızla yapmanın da önem taşıdığını belirterek, “Böyle bir dünyada, sadece firmalarımız, özel sektörümüz değil, hükümetimiz de bürokrasimiz de çok daha hızlı olmak zorunda” dedi.
       Türkiye’nin, kurumlarını, toplumun tüm kesimlerini ortak bir hedef doğrultusunda, sinerji ve koordinasyon içinde bir araya getirmek konusunda ne yazık ki yeterince başarılı olamadığını anlatan Küçük, “Rekabet gücümüzü artırmak ve sürdürülebilir kılmak hedefi, bu sinerjiyi yaratmamız gereken en önemli alanların başında gelmektedir” dedi.
       Küçük, “Kayıtdışını kayıt altına almayı hedefleyen, adil, dengeli bir vergi reformu daha fazla gecikmeden hayata geçirilmelidir. İyileştirme yönünde bazı adımlar atılmıştır, ancak yatırım ortamındaki sorunlar hala devam etmektedir” dedi.
       Geçen hafta AB’ye tam üyelik hedefinde çok önemli bir dönemecin daha geride bırakıldığını kaydeden Küçük, “Bizler 17 Aralık’taki gelişmelerin de olumlu olacağı ve kısa süre içinde müzakerelerin başlayacağı inancını taşıyoruz. Ancak, önümüzdeki bu iki ayı çok iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.
       
‘YANLIŞ ÇİVİ ÇAKANDAN HESAP SORULMALI’
       Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, yaptığı konuşmada, yatırımların artması için öncelikli kriterin yatırımın verimliliği olduğunu hatırlatarak, “Siyasal önceliklerin yanıltıcı olduğu unutulmamalı. Her çivi çakan değil, yanlış çivi çakandan hesap sorulmalı” dedi.
       Hisarcıklıoğlu, sadece döviz kuruna bağlı olarak ihracatta rekabetçi olunamayacağını hatırlatırken, “İhracat artışını sürdüremeyeceğimizi bilmeli, birilerinin döviz kurlarını yükseltmesini beklememeliyiz” şeklinde konuştu.
       
WOLF: TÜRKİYE ÇOK FIRSAT KAÇIRDI
       Finans çevrelerinin etkili gazetesi Financial Times’in Ekonomi Yazarı Martin Wolf da, Türkiye’nin son 25 yıllık sürede siyasi ve ekonomik istikrarsızlık sonucu birbiri ardına çok
       fırsat kaçırdığını söyledi. Wolf, Türkiye’deki bireylerin tasarruf eğilimlerinin diğer gelişmekte olan ülkeler arasında en düşük seviyede olduğuna işaret ederek, tasarrufların artmasıyla büyümenin korunabileceğini söyledi.
       Wolf, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin karar organı Avrupa Komisyonu’nun yayınladığı İlerleme Raporu’nda aldığı desteği olumlu olarak nitelendirirken, “17 Ağustos’taki AB zirvesinde Türkiye’yle üyelik görüşmelerinin başlanmasına yönelik alınacak karar, yabancı yatırımlarda sert yükselişe neden olmayacak. Üyelik sürecinde yabancı sermayenin hızla artması, sürpriz yaratacaktır” dedi.
       Dünya ekonomisindeki gelişmeleri de değerlendiren Martin Wolf, Çin ve Hindistan’daki hızlı büyüme süreci sonucu, gelecek 15 yılda Çin’in ABD ekonomisini geçeceğini öngördü.
        Wolf, “Artık Çin’in uyandığı bir dönemde yaşıyoruz. Çin ciddi olarak piyasaları etkiliyor. Yapmamız gereken şeyleri Çin’e göre ayarlıyoruz, başarılarımızı ona göre ölçüyoruz” diye konuştu.
       Dünya nüfusunun yarıdan fazlasının Güney ve Doğu Asya’da yaşadığını ifade eden Wolf, Türkiye’nin dünya nüfusunun yüzde 1’ini oluşturduğuna işaret ederek “Türkiye büyük bir ülke, ama dünya bağlamında özellikle Asya devlerinin yanında çok küçük kalıyor” dedi.
       Wolf, Çin’in Almanya’yı 2-3 yıl içinde, Japonya’yı önümüzdeki 10 yılın ortalarında, ABD’yi de 20-30 yıl içinde geçeceğini savundu.
       Wolf, “Hindistan da çok büyük potansiyele sahip. Büyümesini sürdürebilirse önümüzdeki 25 yıl içinde dünyanın en büyük 3. ekonomisi arasına girecek” dedi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları