Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 16:10 TS 1 Eyl., 2000
Gülen’e dava manşetlerde
Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’in, Nur cemaati lideri Fethullah Gülen hakkında 10 hapis istemi ile açtığı dava, ulusal gazetelerde manşetlerden verildi.
İstanbul
NTV-MSNBC
01 Eylül— Bazı gazetelerin manşetleri şöyle:

   
 
       
    MSNBC News Gülen'e 10 yıl hapis istemiyle dava
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
SABAH
       En tehlikeli irtica örgütü
       Savcı Nuh Mete Yüksel: İslam diktatörlüğü isteyen Gülen grubu ülkenin en güçlü irticai yapılanmasıdır
       Nihai hedef: Şeriat devleti
       DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel hazırladığı 79 sayfalık iddianamede, “İslam diktatörlüğü” kurmak için “Devletin tüm sistemlerinde İslam hükümlerini egemen kılmaya çalıştığı”nı iddia ettiği Fethullah Gülen’in 10 yıla kadar hapsini istedi.
       10 yıllık sızma planı
       Gülen’in, önünde tek engel olarak gördüğü Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ele geçirmek için türbansız kızları askeri okul öğrencileriyle evlendirmeyi planladığı belirtildi. Böylece grubun 10 yıl içinde orduda söz sahibi olmayı hedeflediği ileri sürüldü.
       Askere karşı polis gücü
       İddianamede Gülen’in TSK’ya karşı olan bazı politikacılardan aldığı tavizlerle, polis kadrolarına tarikat mensuplarını yerleştirdiği belirtiliyor.
       Bu politika ile polis camiasının gerektiğinde TSK’ya karşı kullanılmasının planlandığı kaydedildi.
       Çocuklara beyin yıkama
       Gülen’in öğrenci seçme ekiplerinin köy ve mahalleler gezerek zeki çocukları topladığı, eğitim kurumlarında bu çocuklara Atatürk düşmanlığının öğretildiği öne sürüldü. Fethullahçı okullarda devletten ileri imkanlar olduğu da iddianamede yer aldı.
       Siyasilere ağır suçlama
       Savcı Yüksel, iddianamenin sonunda şöyle dedi: Tarikat okullarını övmek moda haline geldi. Oysa bu okullarda yetişenlerle siyasi İslam’ın iktidarı hedeflenmekte. Bu itibarla tarikat okullarına destek verenler Atatürkçü olamaz.
       
HÜRRİYET
       DGM’den Gülen’e şok suçlamalar
       Ankara DGM Savcısı Yüksel, bir yıllık hazırlığını bitirdi ve Fethullah Gülen hakkında, ‘‘Laik devleti yıkmak için kurduğu terör örgütünün başı’’ olduğu iddiasıyla dava açtı. 13 klasör, 79 sayfa tutan iddianamede, Fethullahçıların önlerinde tek engel olarak TSK’yı gördükleri öne sürüldü. Yüksel’in, 10 yıl hapsini istediği Fethullah Gülen’e ‘‘terör örgütü kurmak’’ suçundan açtığı davanın iddianamesinde şok suçlamalar yer aldı: Devlete sızdılar. Polisi, askere karşı kullanıyorlar.
       
MİLLİYET
       Aşk militanları
       “Fethullah Gülen orduya sızmak için cemaatindeki başı açık kızları askeri öğrencilerle evlendirmeye çalışıyor...” İşte Başsavcı’nın, Gülen hakkındaki müthiş iddianamesi
       1- Okulları kullanıyor
       GÜLEN subay, astsubay çocuklarını okullarına kaydettirmeye çabalıyor. 10 yıl içinde TSK’da söz sahibi olmayı hedefliyor.
       2- Askere karşı polis planı
       CEMAAT polisle askeri karşı karşıya getirme politikası izliyor. Polisi güçlendirip gerekirse orduya karşı kullanmak istiyor.
       3- Siyasetçiler destekliyor
       PARTİLERE verdiği siyasi destek karşısında sağladığı devlet imkanları Fethullah Gülen’in gelir kaynakları arasında.
       4- Hedef: İslam diktatörlüğü
       GÜLEN Türkiye Cumhuriyeti’ni sona erdirip, yerine şeriat yasalarının hakim olduğu devlet kurmak için plan yapıyor.
       
RADİKAL
       Fethullah’a 10 yıl
       Fethullah Gülen soruşturmasını yürüten DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, iddianameyi mahkemeye sundu. Yüksel’e göre Gülen, en tehlikeli ve güçlü irtica örgütünün başı.
       İnceleme sürüyor
       Ankara DGM Savcısı Yüksel, Nurcu cemaati liderlerinden Gülen’e Terörle Mücadele Yasası’nın 7. maddesine dayanarak ‘gizli örgüt kurmak’ suçlamasıyla dava açtı. İddianamade, Gülen’e 10 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi. Örgüt hakkında ikinci inceleme sürüyor.
       Ecevit’e imalar
       Gülen’in ‘teokratik devlet’ kurmayı hedeflediği belirtilen iddianamede, ılımlı görünürek laik çevreler dahil, etkinlik kurmaya çalıştığı anlatılıyor. İddianamade, “Siyasilerden destek alıyor ve siyasileri destekliyor” denilerek, Başbakan Ecevit dahil, parti liderlerine yönelik imalar yer alıyor.
       
CUMHURİYET
       ‘Amaç polis-ordu kavgası’
       Savcı Yüksel, ‘şeriat devleti kurmak amacıyla yasadışı örgüt oluşturmak ve yönetmek’ suçlamasıyla dava açtı.
       Fethullah Gülen’in gücünü siyasilerden aldığını belirten DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, 10 yıla kadar ağır hapis cezası istediği iddianamede, Gülen’in “sahip olduğu okul, yurt ve dershanelerinde yetiştirdiği iyi eğitilmiş kadroları ile Atatürk ilkeleri ve laik cumhuriyeti ortadan kaldırarak şeriat esaslarına dayalı bir devlet kurmayı” amaçladığı belirtildi.
       
YENİ BİNYIL
       Ankara DGM farkı
       Savcı Yüksel, Gülen’in 10 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi
       Savcıya göre, Gülen’in asıl hedefi çeşitli yollarla silahlı kuvvetleri ele geçirmek.
       
STAR
       Halife olmak istiyor
       Ankara DGM Başsavcılığı, Fethullah Gülen hakkında 10 yıl hapis istemiyle dava açtı. İddinameye göre, Fethullah Gülen hilafeti getirip İslam diktatörlüğü kurmayı amaçlıyor.
       
AKŞAM
       Orduyu ele geçirecekti
       DGM Savcısı Yüksel, zehir gibi iddiname ile Fethullah Gülen’in 10 yıl hapsini istedi: TSK ve Meclis’e hakim olup İslami diktatörlük kuracaktı.
       
POSTA
       Şeriata aşk maskesi
       DGM Savcısı Yüksel, Fethullan Hoca hakkında 10 yıl hapis istemiyle dava açtı. İddianalede, “Şeriat devleti kurmak isteyen Gülen, orduya sızmak için cemaate bağlı başı açık kızları askeri öğrencilerle evlendirmeyi çalışıyor” denildi.
       
TÜRKİYE
       Gülen’e 10 yıl hapis
       Ancaka DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel, Fethullah Gülen hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu uyarınca 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açtı.
       
ZAMAN
       Şimdi hukuk konuşacak
       DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, Fethullah Gülen hakkında, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkıp yerine şer’i esaslara göre yeni bir devlet kurmak istediği’ iddiasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.
       ‘’le alakalı dava açtı
       
YENİ ŞAFAK
       Paşa’yı en çabuk Yüksel anladı
       Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu’nun muhtırasıyla harekete geçen DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, İstanbul 2 No’lu DGM tarafından gıyabi tutuklama kararı kaldırılan Fethullah Gülen hakkında “laik devlet yapısını değiştirerek, yerine dini kurallara dayalı devlet kurmak amacıyla yasadışı örgüt kurup faaliyetlerde bulunduğu” iddiasıyla dava açtı.
       
AKİT
       Suçu Kur’an istemek
       Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’in 79 sayfalık iddianamesinde, Gülen’in, “Türkiye’nin Şeriat esaslarına ve İslâmî prensiplere göre idare edilmesini istediği, Kur’an-ı Kerim dışında bir anayasaya ihtiyaç bulunmadığını” savunduğu ileri sürülüyor. Yüksel iddianamesinde bugüne kadar herkes tarafından bilinenler dışında herhangi bir delil getirmezken, iddianame ‘bilinenlerin tekrarı’ olarak değerlendirildi. İddianamesini ‘Fethullah Gülen Örgütü’ şeklinde isimlendiren Savcı Yüksel sözkonusu davanın ‘örgütün başı olarak’ lanse ettiği Fethullah Gülen ile ilgili olduğunu belirtti.
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları