Home page
Haber Menüsü


Kıvrıkoğlu: İrtica yargıya sızdı
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Fethullah Gülen hakkında verilen tutukluluğun kaldırılması kararını, “İrtica yargıya sızdı” sözleriyle değerlendirdi.  

 
Ankara
NTV-MSNBC
30 Ağustos—  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Nur cemaati lideri Fethullah Gülen’in İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi’nce tutukluluk kararının kaldırılmasına sert bir dille tepki göstererek, “İrtica yargıya sızdı” dedi.

   
 
       
    MSNBC News Gülen'e 10 yıl hapis istemiyle dava
MSNBC News Kıvrıkoğlu'nun sözleri manşetlerde
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Gazi Orduevi’ndeki resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kıvrıkoğlu, iki ayrı mahkemenin Fethullah Gülen hakkında farklı kararlar vermesinin düşündürücü olduğunu vurgulayarak, irticanın yargıya sızdığını ileri sürdü. Kıvrıkoğlu, “Oralara kadar sızmadılar mı, her yere sızdılar. Bunları siz gazeteciler yazacaksınız ki kamuoyunun gündemine gelsin, halolsun. Sadece Fethullah Gülen meselesi de değil, Süleymancılar var, Milli Görüşçüler var. Biz 46 kişiyi bu nedenle ordudan uzaklaştırdık. Bunların 11 tanesi Fethullahçıydı” dedi.
       
Basın özeti: Kıvrıkoğlu’nun sözleri manşetlerde

       
GÜLEN’İN SAĞLIK SORUNU
       Resepsiyonda bir başka general de Fethullah Gülen’in herhangi bir sağlık sorununun olmadığını bildiklerini, kendisinin Amerika’da New Jersey’de bir çiftlikte yaşadığını söyledi.
       Orgeneral Kıvrıkoğlu bir başka soruya yanıt verirken de irticai, bölücü ve yıkıcı suçlara karışan memurların görevden uzaklaştırılmasını sağlayacak düzenlemenin hangi yolla olursa olsun bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini de vurguladı. Kıvrıkoğlu, bu konuda çok hassas olduklarını söyleyerek konunun artık bir prestij meselesi halini aldığını vurguladı. Yasanın ekim ayı içinde mutlaka çıkarılması gerektiğini söyleyen Kıvrıkoğlu, bütün partilerin samimi davranarak ve 8 yıllık eğitim yasasında olduğu gibi grup kararı alarak hareket etmesini istedi. Genelkurmay Başkanı “Kamuda ne kadar irticacı memur var” sorusunu da binlerce diyerek yanıtladı.
       
Gülen’e 10 yıl hapis istemiyle dava

       
YUNANİSTAN’IN FÜZE ALIMI
       Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Yunanistan’ın yeni füze alımı planlarına sert tepki gösterdi. Orgeneral Kıvrıkoğlu iki ülke arasında silah gücü dengesinin bozulmasına izin vermeyeceklerini belirtirken “Bu hareketler karşılıksız kalmaz” dedi. Ankara, Kıbrıs Rum Kesimi’ne füze satan Fransa’ya da rahatsızlığını iletti.
       Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu 30 Ağustos resepsiyonunda gazetecilerin Yunanistan’ın 600 kilometre menzilli füze alımı planlarına yönelik sorularını yanıtladı. Kıvrıkoğlu “Bu tür hareketlere aynı yöntemle cevap verilir” dedi.
       Kıvrıkoğlu şöyle konuştu:
       “Yunanistan’ın bu hareketi karşılıksız kalmaz. Zaten sözkonusu füzeler henüz üretim değil proje aşamasında. Biz bugünden yarına birşeyler yaparız, demiyorum. Ama böyle bir harekete aynı yöntemle cevap verilir. Eşitliğin bozulmasına izin verilmez.”
       Atina, kısa bir süre önce İngiliz-Fransız ortaklığı Matra-BAE firması ile 600 kilometre menzilli füze alımı için anlaşma imzalamıştı. Kıbrıs Rum Kesimi’nin silahlanma çabalarını da yakından izleyen Ankara’nın “satıcı ülke” nezdinde derhal tepki verdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Rum Kesimi’ne füze satan Fransa nezdinde geçen ay girişimde bulunan Ankara “diplomatik kanallardan” rahatsızlığını dile getirdi. Üst düzey bir diplomatik kaynak, benzeri çizginin Yunanistan’a silah satan ülkeler için de izleneceğini belirtti.
       Kıvrıkoğlu bir Fenerbahçeli olarak Fenerbahçe’den çok umutlu olmadığını da söyledi. Kıvrıkoğlu bütün kuvvet komutanlarının da Fenerbahçeli olduğunu söyleyerek bir de şaka yaptı:
       “Başka türlü terfi edemezler.”
       
HÜKÜMET KANADI SESSİZ KALDI
       Kıvrıkoğlu’nun Zafer Bayramı protokolündeki irtica ile ilgili sözleri, başkentte sessizlikle karşılandı.
       Kıvrıkoğlu’nun, irticai ve bölücü faaliyetlere karışan memurların işten çıkarılmalarına yönelik kararnamenin ekim ayında Meclis’ten yasa olarak çıkması gerektiğini söylemesine, hükümet kanadından yorum gelmedi. Başbakan Bülent Ecevit, bu konuda gazetecilerin yazılı sorularını yanıtlayacağını açıklamasına rağmen, daha sonra bundan vazgeçti.
       ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz da kabullerini basına kapalı gerçekleştirdi.
       Ancak, Başbakanlık’ta dikkat çekici yoğun bir trafik yaşandı.
       Başbakanlık Takip Kurulu, irticacı memurlar karanamesinin Köşk’ten ikinci kez dönmesinin ardından yapılacak düzenlemeleri incelemek üzere bir araya geldi.
       Yargıtay Cuhuriyet Başsavcısı Vural Savaş da Başbakanlığa geldi.
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları