| | | İhracatçılara yapılacak devlet yardımlarının Ar-Ge, çevre, pazar araştırması, yurtdışı ofis-mağaza desteği, yurtdışı fuar, eğitim, istihdam, marka ve patent destekleri şeklinde olacağını belirten Tüzmen, bu yıl özellikle marka yaratma konusuna özel önem vereceklerini kaydetti.
Tüzmen, ihracatta katma değeri yüksek ürünlere yönelmenin önemli olduğuna dikkat çekerken, önümüzdeki dönemde dünya pazarlarında Türk mallarının, kalitesiyle anılacağını söyledi. Kaliteli ürünlerin fiyatlarının da yüksek olacağını belirten Tüzmen, bunun sonucu olarak da ihracatta karlılığın artacağını ifade etti.
AR-GE YATIRIMLARI ARTTI
Firmaların Ar-Geye yaptıkları yatırımların eskiye göre artış gösterdiğini, ancak halen yetersiz olduğunu da belirten Tüzmen, devlet olarak firmaların Ar-Ge projelerini desteklediklerini söyledi. Tüzmen, Ar-Ge çalışmalarının ihracata etkisinin büyük olacağını da belirtirken, bütün üreticilerin bu konudaki çalışmalarını arttırmalarını istedi.
EN ÇOK DESTEK YURTDIŞI FUARLARA
İhracatçılara verilen devlet yardımlarının küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) açısından büyük yararlar sağladığını kaydeden Tüzmen, amaçlarının bütün KOBİleri, ihracatçı KOBİ yapmak olduğunu söyledi.
Devlet yardımlarında en çok payın yurtdışı fuarlara ayrıldığını belirten Tüzmen, Yurtdışı fuarlar ihracatımızın artmasında çok büyük rol oynuyor. Ürünlerimizi yurtdışı fuarlarda diğer ülkelerin alıcılarına gösteriyoruz. Bir çok firmamız ürünlerini bu fuarlarda sergileyebiliyor. Bu da ihracat açısından çok yararlı sonuçlar veriyor. Bu nedenle yurtdışı fuarlara desteğimizi sürdüreceğiz dedi. | |