Home page
Haber Menüsü


İmarzede ödemeleri başladı  
  İmar Bankası mudilerine 10 milyara kadar yapılacak ödemeler başladı. Ödemeler, kimlik numaralarının son rakamına göre yapılacak.

Ankara
AA
 
   17 Ocak 2004—  Ziraat Bankası, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilen İmar Bankası mudilerine 10 milyar liraya kadar yapılacak ödemelere bugün başladı. Ödemeler Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son rakamlarına göre yapılacak. Mudiler banka şubelerine yapacakları ilk müracaatta nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi veya pasaport (aslı ve fotokopisi), İmar Bankası hesap cüzdanı, T.C. kimlik numarası, vergi kimlik numarası, ikametgah senedi veya yabancılar için ikametgah adresini gösterir resmi belgeyi ibraz edecekler. 

   
 
       
   
MSNBC News İmarzede'ye ödeme başlıyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Ödemeler aşağıdaki şubelerde bugün kimlik numarasının son rakamı 0, 1, 2, 3 ve 4 olanlara, yarın son rakamı 5, 6, 7, 8 ve 9 ile bitenlere yapılacak:
       “Altınparmak/Bursa, Amasya, Baç/Kocaeli, Bahçekapı/İstanbul, Balgat/Ankara, Bebek/İstanbul, Beylerbeyi/İstanbul, Cağaloğlu/İstanbul, Ceyhan/Adana, Çağlayan/İstanbul, Çemenzar/İstanbul, Çerkezköy/Tekirdağ, Düzce, Elazığ, Erzurum, Gültepe/İstanbul, İnegöl/Bursa, İstanbul, Kadirli/Osmaniye, Karaman, Karamürsel/Kocaeli, Kasımpaşa/İstanbul, Kavaklıdere/Ankara, Kırklareli, Körfez/Kocaeli, Kumluca/Antalya, Ladik/Samsun, Merter/İstanbul, Moda/İstanbul, Nalçacı/Konya, Nevşehir, Niğde, Nişantaşı/İstanbul, Ortaköy/İstanbul, Osmaniye, Rami/İstanbul, Sarıyer/İstanbul, Selamiçeşme/İstanbul, Silifke/Mersin, Sultanbeyli/İstanbul, Şanlıurfa, Uzunköprü/Edirne, Yavuzlar/Adana, Yeşilyurt/İstanbul, Yozgat şubeleri.”
       Ödemeler şu şubelerde de kimlik numarası 0, 1, 2, 3 olanlar bugün, 4, 5, 6 olanlar yarın, 7, 8, 9 olanlara 19 Ocak Pazartesi günü gerçekleşecek:
       “Afyon, Aksaray/İstanbul, Ataköy/İstanbul, Bağlarbaşı/İstanbul, Bahariye/İstanbul, Barajyolu/Adana, Caddebostan/İstanbul, Ereğli/Zonguldak, Göztepe/İstanbul, Kahramanmaraş, Karşıyaka/Gaziantep, Kiçikapı/Kayseri, Kızıltoprak/İstanbul, Kütahya, Manavgat/Antalya, Marmaris/Muğla, Sinanoba/İstanbul, Suadiye/İstanbul, Taksim/İstanbul, Yenibosna/İstanbul, Yeşilköy/İstanbul.”
       Diğer şubelerde ise kimlik numarasının son rakamı 0 ve 1 olanlara bugün, 2 ve 3 olanlar yarın, 4 ve 5 olanlara 19 Ocak Pazartesi, 6-7 olanlara 20 Ocak Salı, 8-9 olanlara 21 Ocak Çarşamba günü ödeme yapılacak.
       
ÖDEMELERİN VADELERİ
       Vadeli mevduat hesaplarının vadeleri, 10 milyar lirayı aşan bakiye alacak tutarının 5 milyar liraya kadar (5 milyar dahil) olan kısmı 3 ay, 5 milyar liradan 15 milyar liraya kadar (15 milyar dahil) olan kısmı 12 ay, 15 milyar liradan 30 milyar liraya kadar (30 milyar dahil) olan kısmı için 18 ay, 30 milyar liradan 60 milyar liraya kadar (60 milyar dahil) olan kısmı 24 ay, 60 milyar liradan 170 milyar liraya kadar (170 milyar dahil) olan kısmı 30 ay, 170 milyar liranın üzerindeki kısmı için 36 ay vade yapılacak.
       Buna göre, 200 milyar lira hesabı olan bir mudi için Ziraat Bankası nezdinde ayrı vadelerde toplam 6 adet vadeli hesap açılmış olacak. Uygulanacak faiz oranı, ilgili faiz tahukkuk dönemi sonunda Devlet İstatistik Enstitisü’nce (DİE) en son açıklanan Tüketici Fiyat Endeks (TÜFE) sayısının tahakkuk dönemi başlangıç tarihinde en son açıklanan TÜFE sayısına bölünmesi ile bulunan oran olup, üç ay vadeli hesaplar vade sonunda tahakkuk etmiş faizi ile birlikte ödenecek. Diğer vadeli hesaplara altışar ayda bir faiz tahukkuk ettirilecek ve tahukkuk ettirilen faiz ilgililere nakden veya hesaben ödenecek.
       
ÖDENMEYECEK TASARRUF MEVDUATI
       Bu arada İmar Bankası’nın sermayesinin yüzde 10 ve daha fazlasına sahip ortakları ile yönetim kurulu veya müdürler kurulu başkan ve üyelerine, genel müdür ve yardımcılarına, kredi açmaya yetkili memurlarına, denetçilerine ve bunların ana, baba, eş ve çocuklarına ait mevduatlar ile İmar Bankası’nın bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme izninin kaldırıldığı tarihten geriye doğru bir ay içinde (3 Haziran 2003 tarihi ile 3 Temmuz 2003 tarihleri arasında) gerçek bir nakit hareketi sağlamaksızın ‘off-shore’ hesaplardan yurtiçi kayıtlara alındığı tespit edilen mevduatlar ödenmeyecek.
       Aynı şekilde 3 Temmuz 2003 tarihinden sonra açılan hesaplar, Banka tarafından karşılığında Devlet iç borçlanma senedi bulunmamasına rağmen ikincil piyasada Devlet iç borçlanma senedi satışı adı altında toplanan tutarları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından sağlanan mevduat güvencesi kapsamına almak amacına matuf olarak 3 Haziran 2003 tarihi ile 3 Temmuz 2003 tarihleri arasında tasarruf mevduatına aktarıldığı tespit edilen hesaplar, TMSF’ye herhangi bir sebeple borçlu olanların borç tutarları ile ödeme tarihinden önce kamu kurum ve kuruluşları tarafından yazılı olarak bildirilmiş diğer amme alacakları ile yukarıdaki konular dışında kalan ancak muvazaalı olduğu TMSF tarafından tespit edilen hesaplar da ödenmeyecek.
       
BANKADA BİRDEN FAZLA HESABI OLANLAR
       Ödemeler mudi bazında yapılacak. Bir mudinin İmar Bankası nezdinde birden fazla tasarruf mevduatı hesabının olması durumunda, mudi başına ödemede mudinin hesaplarının toplam tutarı dikkate alınacak. Birden fazla İmar Bankası şubesinde hesabı bulunan müşterilerin hesapları tek hesapta toplanmış olarak Ziraat Bankası’na devredileceğinden, müşterilerin en son hesap açtırdıkları İmar Bankası şubesinin işlemlerini yapan Ziraat Bankası şubesine müracaat etmeleri gerekecek.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları