Home page
Haber Menüsü


İmarzede’ye ödeme başlıyor
Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Sayın, İmar Bankası mudilerine ödemelerin 17 Ocak’ta başlayacağını açıkladı.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
15 Ocak 2004— Kapatılan İmar Bankası’ndaki tasarruf mevduatlarının ödenmesine 17 Ocak Cumartesi gününden itibaren başlanıyor. Ödemeler daha önce Pamukbank ve İmar Bankası şubelerine başvuran 364 bin 335 mudiye yapılacak. Ziraat Bankası’nın bazı şubelerinde yapılacak ödemeler için, mudilerin hesap numarası esas alınacak.

   
 
       
   
MSNBC News Ziraat, İmar ödemesi için yetki alıyor
MSNBC News İmar mudilerine ödeme kararı çıktı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın
       Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, İmar Bankası ödemelerine ilişkin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile protokol imzalandığını belirtirken, ödemelerin 17 Ocak’ta başlayacağını söyledi. Sayın, mudi bilgilerini içeren disketlerin dün Ziraat Bankası’na geldiğini, bunların işlemleri için iki güne ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.
       Zeki Sayın, ödemelerin 17 Ocak’ta başlayacağını belirtirken, bir haftalık süre içinde ödemelerin tamamlanacağını tahmin ettiklerini kaydetti.
       Mart ayında yapılacak zorunlu tasarruf nema ödemelerine ilişkin olarak da Sayın, “Zorunlu tasarruf için her şeyimiz hazır. Hazine bize ne kadar ödeyin derse, o kadar ödeyeceğiz” diye konuştu.
       
VADESİZ HESABA DÖNÜŞTÜRÜLECEK
       Bu arada, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan yapılan açıklamada, 10 milyar liraya kadar olan mevduatların vadesiz hesaba dönüştürüleceği, istenilmesi halinde ise bu tutarın nakden ödeneceği vurgulandı. 10 milyar liranın üstündeki hesapların 3 ayla 36 ay arasında değişen sürelerde vadelendirileceği belirtilirken, vadeli hesaplara Tüketici Fiyatları Endeksi artışı oranında faiz uygulanacağı kaydedildi.
       Fon, İmar Bankası’nda birden fazla hesabı olanlara yapılacak ödemenin, hesapların toplamına göre yapılacağını da duyurdu. Ticari kuruluşlarla diğer kuruluşların mevduatlarının ödemesinin ise 30 ocak’taki mudi bilgilerinin toplanması işleminden sonra yapılacağı da bildirildi.
       
NUMARAYA GÖRE ÖDEME YAPILACAK
       Ziraat Bankası, İmar Bankası mudilerine 10 milyar liraya kadar yapılacak ödemelerde uygulanacak prosedürü açıkladı. Ödemeler T. C. kimlik numarasının son rakamlarına göre yapılacak.
       Ödemeler aşağıdaki şubelerde 17 Ocak Cumartesi günü kimlik numarasının son rakamı 0, 1, 2, 3 ve 4 olanlara, 18 Ocak Pazar günü de son rakamı 5, 6, 7, 8 ve 9 ile bitenlere yapılacak:
       Altınparmak/Bursa, Amasya, Baç/Kocaeli, Bahçekapı/İstanbul, Balgat/Ankara, Bebek/İstanbul, Beylerbeyi/İstanbul, Cağaloğlu/İstanbul, Ceyhan/Adana, Çağlayan/İstanbul, Çemenzar/İstanbul, Çerkezköy/Tekirdağ, Düzce, Elazığ, Erzurum, Gültepe/İstanbul, İnegöl/Bursa, İstanbul, Kadirli/Osmaniye, Karaman, Karamürsel/Kocaeli, Kasımpaşa/İstanbul, Kavaklıdere/Ankara, Kırklareli, Körfez/Kocaeli, Kumluca/Antalya, Ladik/Samsun, Merter/İstanbul, Moda/İstanbul, Nalçacı/Konya, Nevşehir, Niğde, Nişantaşı/İstanbul, Ortaköy/İstanbul, Osmaniye, Rami/İstanbul, Sarıyer/İstanbul, Selamiçeşme/İstanbul, Silifke/Mersin, Sultanbeyli/İstanbul, Şanlıurfa, Uzunköprü/Edirne, Yavuzlar/Adana, Yeşilyurt/İstanbul, Yozgat şubeleri.
       Ödemeler şu şubelerde de kimlik numarası 0, 1, 2, 3 olanlar 17 Ocak Cumartesi, 4, 5, 6 olanlar 18 Ocak Pazar, 7, 8, 9 olanlara 19 Ocak Pazartesi günü gerçekleşecek:
       Afyon, Aksaray/İstanbul, Ataköy/İstanbul, Bağlarbaşı/İstanbul, Bahariye/İstanbul, Barajyolu/Adana, Caddebostan/İstanbul, Ereğli/Zonguldak, Göztepe/İstanbul, Kahramanmaraş, Karşıyaka/Gaziantep, Kiçikapı/Kayseri, Kızıltoprak/İstanbul, Kütahya, Manavgat/Antalya, Marmaris/Muğla, Sinanoba/İstanbul, Suadiye/İstanbul,Taksim/İstanbul, Yenibosna/İstanbul, Yeşilköy/İstanbul.
       Diğer şubelerde ise kimlik numarasının son rakamı 0 ve 1 olanlara 17 Ocak Cumartesi, 2 ve 3 olanlar 18 Ocak Pazar, 4 ve 5 olanlara 19 Ocak Pazartesi, 6-7 olanlara 20 Ocak Salı, 8-9 olanlara 21 Ocak Çarşamba günü ödeme yapılacak.
       
CHP’DEN BONOZEDE DAVASI
       CHP, İmar Bankası Yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne götürdü. CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, İmar Bankası’na el konulması ile başlayan sürecin 3 ayrı mağdur kitlesi yarattığını söyledi.
       Bunlardan ilkinin, mevduata devlet güvencesi olmasına karşın kendi paralarını 36 ay gibi uzun bir dönemde almak zorunda bırakılan kitle olduğunu ve bu insanların devleti soyan suçlu insanlar gibi gösterildiğini ileri süren Koç, şunları söyledi:
       “İkinci mağdur kitlesi ise devlete güvenerek tasarruflarını hazine bonosuna yatıran kitledir. Devlete güvenmek dışında hiçbir suçu olmayan ve açığa satış yapılıp yapılmadığını denetleme imkanı olmayan çoğu emekli yurttaşımız, AKP gözetiminde açıkça dolandırılmışlardır. Üçüncü mağdur kitle ise bankaya el konulmasından önceki 30 gün içinde off-shore hesaplarını mevduat hesabına dönüştürmüş olan vatandaşlarımızdır. Eğer bu konumda olanlara muvazaalı hesap açılması durumu söz konusu ise iddiayı ortaya atanlar bunu ispatla mükelleftir.”
       
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları