Home page
Haber Menüsü


‘Asmalı Konak’ta mutlu son!
 
“Asmalı Konak - Hayat” adlı filmin galası, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.  
Yönetmen Abdullah Oğuz
 
İstanbul
AA
17 Ekim 2003 —  Yaklaşık 2 saat süren gala sonrası filmin başrol oyuncuları Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay, basın mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

   
 
       
    MSNBC News 'Asmalı Konak' filminin gala gecesi
MSNBC News Gözün gördüğü herşey mi sinemadır?
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       Özcan Deniz, filmin sonuna ilişkin yorumunun sorulması üzerine, kendilerinin filmi çektiklerini, bundan sonra izleyicilerin yorumlarının önemli olduğunu vurguladı.
       Gala sırasında davetlilerin filme verdikleri olumlu tepkilerden çok mutlu olduğunu da ifade eden Deniz, “Asıl önemli olan, film yarın vizyona girdikten sonra olacaklar. Filmin ‘mutlu son’la bitmesi kamuoyu araştırmalarında seyircilerden gelen talep doğrultusunda oldu. Biz filmi çektik ve size sunduk. Artık söz izleyicilerde” diye konuştu.
       Nurgül Yeşilçay da, kendilerinin filme objektif bakamadıklarını ve filmdeki sinematografik yönlere daha çok dikkat ettiklerini ifade ederek, “Benim içimden geçen, filmin ‘mutsuz son’la bitmesiydi. Çünkü ben böyle sonları severim. Abdullah Oğuz, anladığım kadarıyla filmdeki bütün alternatif son olasılıklarını kullanmış” şeklinde konuştu.
       Oyunculardan Menderes Samancılar da, hiçbir filmin rakibinin olmadığını dile getirerek, filmlerin rakiplerinin seyirciler olduğunu söyledi. Samancılar, filmin iyi iş yapmasını beklediğini de sözlerine ekledi.
       Filmin yönetmeni ve yapımcısı Abdullah Oğuz, filmden beklentilerin çok büyük olduğunu ifade ederek, bunun da kendilerinde gerilim yarattığını söyledi.
       Filmin mutlu sonla bittiğini kaydeden Oğuz, “Çok iddialı değiliz. Elimizden geleni yaptık, inşallah iyi olur” şeklinde konuştu.

       
GALADAN NOTLAR
       Galaya, Özcan Deniz ile Nurgül Yeşilçay birlikte limuzinle geldiler. Filmin oyuncuları ve davetliler için Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nın girişine kırmızı halılar serildi.
       Konuklar, filmin gösterileceği Anadolu Salonu’na alınırken, basın mensupları filmi ayrı bir salonda izledi. Filmi izlemeye giren basın mensuplarının kamera, fotoğraf makinesi ve kayıt cihazı gibi ekipmanları, güvenlik görevlilerince alındı.
       
ASMALI KONAK’TA ‘MUTLU SON’
       120 dakika süren filmde, sonu için düşünülen 3 ayrı final sahnesi de yer aldı, ancak film ‘mutlu son’la bitti.
       Film gösteriminin ardından oyuncular hep birlikte basın mensuplarına poz verdiler.
       Davetliler, filmi gözyaşları içinde izlediklerini dile getirerek, filmin sonunu beğendiklerini kaydettiler. Bu arada, galanın yapıldığı salonun fuayesinde “Asmalı Konak” hediyelik eşyası, kupalar ve şaraplar da sergilendi.
       Galaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, filmin hikayesini yazan Meral Okay, Asmalı Konak dizisinin yönetmeni Çağan Irmak, yönetmen Atıf Yılmaz ile Hülya Avşar, Yavuz Bingöl ve Mahsun Kırmızıgül’ün de aralarında bulunduğu sanatçılarla 2 binin üzerinde davetli katıldı.


       
       Yönetmen Abdullah Oğuz’un, Mahinur Ergun ve Meral Okay’ın senaryosundan yola çıkarak çektiği filmde, 54 hafta boyunca ekranlarda izlenen “Asmalı Konak” dizisinin kahramanları “Bahar” ve “Seymen”in ABD’ye gidişlerinin ardından yaşanan gelişmeler anlatılıyor.
       
PRODÜKSİYON NOTLARI
       Dizinin finali niteliğindeki “Asmalı Konak-Hayat” adlı film, ağırlıklı olarak New York şehrinde çekilirken, çekimler 71 ayrı mekanda gerçekleştirildi. Filmde, 67 kişilik oyuncu kadrosunun 28’i ABD’li oyunculardan oluşurken, filmin afişi, “Chicago” ve “Gangs Of New York” gibi filmlerin de afişlerini hazırlayan Oscar ödüllü tasarımcı Emrah Yücel tarafından hazırlandı.
       Filmin müzikleri ise Mercan Dede, Tolga Kılıç, Cem Erman, Murat Hasarı ve Anouar Brahem tarafından yapıldı.
       Bugünden itibaren Türkiye’de 400 salonda aynı anda gösterime girecek filmin yurtdışı galaları, 23 Ekim’den itibaren KKTC, Avusturya, İngiltere, ABD, Belçika, İsviçre, Hollanda ve Almanya’da gerçekleştirilecek.
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları