Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 15:59 TS 12 Ağu., 2000
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 17 Ağustos'un yıldönümünde kullanılmak üzere afişler hazırladı.
Deprem afişi
İstanbul’da binalar güçlendirilmeli
İstanbul Bayındırlık ve İskan Müdürü Yüksel, olası bir İstanbul depreminde hasar görebilecek kamu binalarının tek tek belirlenerek, gerekli uyarıların yapıldığını ve binaların güçlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
Kudret Topçu - İstanbul
AA
    12 Ağustos —  Firdes Yüksel, aralarında Topkapı Sarayı ile kütüphane, türbe, müze, spor salonu, tribün, karakol, hastane, okul, yurt ve lojmanlarında da bulunduğu birçok kamu binasının mutlaka güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Yüksel, 17 Ağustos depreminde İstanbul’da 15 bin 103 konutun orta hasar gördüğünü, bu konutlardan 8 bin 112’sinin hak sahipliği elde ettiğini belirtti.  

   
 
       
    MSNBC News Bakanlıktan 17 Ağustos etkinlikleri
MSNBC News 'Uyuma Türkiye, Ben Uyumuyorum'
MSNBC News İstanbul'un ilçelerinde deprem kurbanlarını anma etkinlikleri
MSNBC News Yalovalılar 17 Ağustos'a hazır
MSNBC News Sakarya'da 17 Ağustos hazırlığı
MSNBC News Kocaeli 17 Ağustos'a hazır
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Hak sahiplerinden 6 bin 890’ının kredi almak için başvurduğunu dile getiren Firdes Yüksel, yapılan incelemeler neticesinde 3 bin 250 kişiye 6 milyar liralık kredinin yüzde 30’luk diliminin ödendiğini bildirdi.
       
17 Ağustos’un İstanbul bilançosu

       
HAK SAHİPLERİNE 4 AYRI SEÇENEK
       Binası yıkılan ya da ağır hasar gören 1514 kişiye ise 4 ayrı seçenek sunulduğunu anlatan Yüksel, şöyle devam etti:
       “Vatandaş ya kendi arsasına ev yapacak, ya hazır konut satın alacak. Diğer iki alternatif ise, Emlak Bankası’nın Çerkezköy’deki konutlarından edinmek veya Bakanlığımızın İkitelli’de inşa edeceği afet evlerini beklemek. Evi yıkılan ya da ağır hasar gören 1514 kişiden 127’si kendi arsasına ev yapacağını, 309’u hazır konut alacağını, 1078 kişinin de Çerkezköy veya İkitelli’deki konutlardan almak istediğini bize beyan etti.”
       Firdes Yüksel, hazır konut almak isteyen 309 kişiden 146’sının kendilerine müracaat ettiğini, görevleri olmamasına rağmen bu kişilerin alacakları evlere giderek binanın yasal olup olmadığına baktıklarını ifade ederek, “Bizim şartlarımıza uymayan binalar için kredi vermedik” dedi.
       
EMLAK BANKASI’NDAN 559 KONUT ALINDI
       Yüksel, Emlak Bankası’nın Çerkezköy’deki konutları için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın 4 trilyon lira ödeme yaparak 559 konut satın aldığını, bununla ilgili protokolün önümüzdeki hafta imzalanacağını bildirdi. Emlak Bankası’nın Çerkezköy’deki dairelerinin fiyatlarının çok uygun olduğunu vurgulayan Yüksel, 86-89 metrekare brüt alana sahip dairelerin fiyatlarının 4-4.5, 134-138 metrekareliklerin de 7-7.8 milyar lira arasında değiştiğini söyledi.
       Yüksel, Bakanlık tarafından İkitelli’de yapılacak olan afet evleri için arsanın bulunduğunu, gerekli zemin etütlerinin yapıldığını ve köşe kazıklarının çakıldığını bildirerek, “Şu anda altyapıyla ilgili bizden kaynaklanmayan bazı sorunlar var. Bu sorunlar giderildiği zaman konutların temeli atılacak. Temeli atıldıktan 150 gün sonra da konutlar hak sahiplerine teslim edilecek” diye konuştu.
       
İstanbul’da kaçak yapılaşma sürüyor

       
KAMU BİNALARININ DURUMU
       17 Ağustos depreminden sonra yaptıkları çalışmalar sırasında, olası bir İstanbul depreminde hasar görecek kamu kuruluşlarının da tek tek belirlendiğini ve gerekli uyarıların yapıldığını anlatan Yüksel, bu kuruluşlar arasında en fazla dikkat edilmesi gereken yerlerin başında okul, hastane ve yurtların geldiğini söyledi.
       Yüksel, inceleme sonucu, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı toplam 3 bin 171 okuldan, 13’ünün yıkılmasına, 118’inin de onarım ve takviye yapılmasına karar verildiğini bildirdi. Bugüne kadar hafif hasarlı 49 okulun onarıldığını, geriye kalan 69 okuldan 28’i için de gerekli projelerin hazırlandığını kaydeden Yüksel, bu okulların tamamının önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde eğitime hazır hale getirileceğini duyurdu.
       
TOPKAPI SARAYI TAKVİYE İSTİYOR
       Firdes Yüksel, olası bir İstanbul depreminden etkilenmemesi için, Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ana çocuk sağlığı, sağlık ocakları, hastaneler, semt polikliniklerinin de yer aldığı 22, Kültür Müdürlüğü’ne bağlı saray, kütüphane, türbe, zindan ve müzelerin yer aldığı 13, Defterdarlığa ait 8 lojman, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne ait iki spor salonu ve bir tribün, Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı’na ait 4 depo, Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 34 karakol, lojman ve hizmet binaları ile Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait 7 yurdun, mutlaka güçlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
       Firdes Yüksel, tarihi niteliğe sahip olan aralarında Topkapı Sarayı, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Valide Sultan Türbesi, Çemberlitaş Kız Öğrenci Yurdu’nun da mutlaka gözden geçirilmesini istedi.
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları