Home page
Haber Menüsü


Kılıç: Hükümet teklifi iyileştirilmeli
Türk-İş Başkanı Kılıç, Başkanlar Kurulu’nda toplu sözleşme görüşmelerinin devam etmesine ve hükümetçe önerilen oranlarının yükseltilmesine karar verildiğini söyledi.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
16 Temmuz 2003— Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, Başkanlar Kurulu’nda toplu sözleşme görüşmelerinin devam etmesine ve hükümetçe önerilen oranlarının yükseltilmesine karar verildiğini söyledi.

   
 
       
   
MSNBC News Memura ortalama yüzde 9 zam
MSNBC News Şahin: Bütçe imkanlarını zorladık
MSNBC News 'Gözden geçirme birkaç güne tamam'
MSNBC News Yeni önlemler paketi netleşiyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Yaklaşık 4 saat süren Türk-İş Başkanlar Kurulu toplantısının ardından CNBC-e’nin yayınına canlı telefon bağlantısıyla katılan Kılıç, sendikaların sözleşme uyuşmazlık prosedürlerini hızlandıracaklarını belirterek, istenen noktaya gelinmesi için gayret gösterileceğini kaydetti. Kılıç, işçilerin reel kayıplarını giderecek bir ücret beklediklerini de ifade etti.
       Öte yandan, Kurul’da hükümetin Türk-İş’e açıkça cephe aldığı görüşünün hakim olduğu belirtildi. Türk-İş’in “hükümetin stratejisini değiştirme politikasından hükümeti değiştirecek bir politika”ya geçilip geçilmeyeceğine gelecek hafta özel gündemle yapılacak yeni bir Başkanlar Kurulu’nda karar vereceği belirtildi.
       
GÖRÜŞMELER SÜRDÜRÜLECEK
        Başkanlar Kurulu’nun yaklaşık 4 saat süren toplantısının ardından yayınlanan bildiride, Türk İş yönetim kurulunun kamu toplu iş sözleşmeleri koordinasyon Kurulu ile birlikte, hükümetle görüşmelerini sürdüreceği belirtildi.
       Hükümetin, kamu kesimi toplu sözleşme görüşmelerindeki teklifini kamu kesimi işçisinin bir önceki toplu sözleşme döneminde yaşadığı yüzde 14’lük gelir kaybını giderecek, milli gelir artışından payına düşeni almasını sağlayacak, ücretleri gerçekleşecek enflasyon karşısında koruyacak bir düzeye yükseltilmesi talep edilen bildiride, düşük ücretli işçiler için önce bir iyileştirme uygulanması, idari maddelerde kazanılmış haklara dokunulmaması istendi.
       Üye sendikaların kamu toplu sözleşme uyuşmazlık prosedürlerini hızlandıracaklarını ve tamamlayarak grevlere hazır duruma geleceği vurgulanan bildiride, başkanlar kurulunun kamu reformu yerel yönetim reformu ile özelleştirmeler karşısında izlenecek politikayı değerlendirmek amacıyla en kısa zamanda özel gündemle yeniden toplanacağı kaydedildi.
       
ÖZELLEŞTİRMELER DURDURULMALI
       Başkanlar Kurulu bildirisinde milli çıkarlarla bağdaşmayan stratejik açıdan önemli çok sayıda vatandaşı ve işçiyi ilgilendiren kamu kurum ve kuruluşları özelleştirilmesini derhal durdurulmasını talep ettiği vurgulanan bildiride, özelleştirme nedeniyle işten çıkartılan işçilerin haklarının korunarak, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirilmeleri gerektiği vurgulandı.
        Kamu yönetimi ve yerel yönetim reformu, tasarı ve taslakları ilgili tüm taraflarla görüşülerek yeniden düzenlenmesi talep edilen bildiride, kamu kurum ve kuruluşlarında istek dışı emeklilik uygulanmalarına başvurulmaması istendi. Başkanlar kurulu bildirisinde, 6772 sayılı yasa uyarınca, 2003 yılında yapılaması gereken 52 yevmiyelik ikramiyelerin, 2.’nci 28 yevmiyelik bölümünün ödenme tarihinin açıklanması istenerek, başkanlar kurulunun işçi hakları için sendikaların gerçekleştireceği tüm demokratik eylemleri desteklediği kaydedildi.
       Geçen hafta yapılan görüşmede hükümet, birinci 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 9, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için ise yüzde 5’lik zam önermişti.
       
70 BİN İŞÇİ ADINA GREV KARARI
       Bu arada, Türk-İş’e bağlı 10 Sendika tarafından sürdürülen kamu toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayarak, 70 bin 224 işçi adına grev kararı alındı.
       Türk-İş’e bağlı sendikalar tarafından uzlaşma sağlanamaması durumunda bu ayın sonu ile Ağustos ve Eylül aylarında aralarında Türkiye Taş Kömürü, Makina Kimya Endüstrisi Kurumu, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Basımevi, TCDD ve bağlı ortaklıkları, THY, Başkent Öğretmenevi, TÜBİTAK, Emniyet Kademeleri, TASİŞ’in bulunduğu 20 işyerinde grev uygulaması başlatılacak.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları