Home page
Haber Menüsü


İstanbul Defterdarı Kadir Boy
 
‘Vergi Barışı Yasası son fırsat’
 
İstanbul Defterdarı Kadir Boy, “Vergi Barışı Yasası çerçevesinde mükelleflere tanıdığımız süre son bir imkandır. Yasadan faydalanmayanlara, başvurup da ödemesini aksatanlara son uyarımızı yapıyoruz “ dedi.
 
İstanbul
AA
 
6 Mart—  İstanbul Defterdarı Kadir Boy, Vergi Barışı Yasası çerçevesinde 3 katrilyon lira vergi toplamayı hedeflediklerini açıkladı. Boy, yaptığı açıklamada, 27 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yasadan faydalanmak isteyen mükelleflerin etkin başvuru yapabilmeleri, başvuru taleplerinin hızlı bir şekilde karşılanması için kurumda bu ay sonuna kadar bütün izinleri kaldırdıklarını söyledi.

   
 
       
   
MSNBC News İstanbul kira rekortmeni 1.6 trilyon vergi ödeyecek
MSNBC News İşadamları için vergi ayı başlıyor
MSNBC News Gelir vergisi tarifesi değişiyor
MSNBC News Vergi Barışı Yasası kabul edildi
MSNBC News 'Vergi iadesi devam edecek'
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Mart ayı süresince defterdarlık çalışanlarının hafta içinde 2 saat zorunlu, Cumartesi ve Pazar günleri tam gün mesai yapacaklarını belirten Kadir Boy, “İlk defa toplu izin kaldırmayı İstanbul’da yapıyoruz” dedi.
       Kadir Boy, Galeria, Akmerkez, Capitol, Carrefour gibi 8 büyük alışveriş merkezinde kurdukları danışma masalarında defterdarlık görevlilerince 12.00 ile 22.00 saatleri arasında isteyen vatandaşlara bilgi verileceğini söyledi.
       
ANKARA’DAN PERSONEL DESTEĞİ
       Borçlu mükelleflerin yasadan etkin şekilde faydalanabilmeleri için 9 ayrı eylem planı oluşturduklarını belirten Boy, “Defterdarlığın Vergi Barışı Yasası ile toplayacağı vergi tutarı 3 katrilyon lira. Bu hedef doğrultusunda tüm vergi dairelerine görev dağılımı yapıyoruz. Eylem planlarını, her dairenin performans hedefine göre hazırladık” diye konuştu.
       Defterdarlığın, Ankara’dan gelen 100’e yakın vergi denetmeniyle takviye edildiğini kaydeden Boy, tüm çalışanlar ve ekipman gücü olarak Nisan ayına hazırlandıklarını söyledi.
       
SEKTÖREL İNCELEME
       Kadir Boy, yasa kapsamına girdiği halde matrah artırımında bulunmayan, stok bildiriminden yararlanmayanların Nisan ayından itibaren sektörel incelemeye tabi tutulacağını kaydetti.
       Mükelleflerin üzerine düşeni yapması için öncelikle Kapalıçarşı, Mısırçarşısı, Perpa, MODOKO, İMES, Rami Toptancılar Pazarı gibi çok sayıda mükellefi barındıran toplu işyerlerinin yetkilileriyle görüşeceklerini belirten Boy, “Bir nevi adam adama markaj şeklinde çalışıyoruz” dedi.
       1997 ve 2001 yıllarında borcu olan mükelleflere ödeme kolaylığı getiren tebliğler çıkarıldığını hatırlatan Boy, “Vergi Barışı Yasası, o dönemdeki imkandan faydalanmayanları da kapsıyor. Dolayısıyla Nisan ayında takip yapacağımız ilk kişiler, daha önce tebliğe başvurup da ödeme yapmamış veya başvurmayıp bu kez de bize gelmeyenler olacak” diye konuştu.
       
“TAPU HARCINDAN 10 KATRİLYON KAZANILIR”
       İstanbul’da 1.5 milyon meskenin, iskan alınmadığı gerekçesiyle tapu tahsis harcı ödemediğine ve bu nedenle geçtiğimiz Mayıs ayında konuyla ilgili büyük bir operasyon başlattıklarına işaret eden Boy, bugüne kadar sadece 6 bin yerden 70 trilyon lira civarında vergi tahsil ettiklerini bildirdi.
       Mevzuat gereği tapu tahsis harcının, bina veya meskenin kullanıldığı tarihten itibaren alınması gerektiğine dikkat çeken Kadir Boy, “İstanbul’da bu konuyla ilgili çalışmamız bittiğinde, 1-1.5 katrilyon lira civarında para gelir. İlk kontrollerimizi toplu kooperatif yapılanma yerleri, lüks konutlar, bazı plazalar ve otel bölgelerinde yaptık. Türkiye’de 15 ilde bu çalışma eşzamanlı yapılsa 10 katrilyon lira kazanılır” dedi.
       İstanbul Defterdarı Boy, KDV mükelleflerini da mercek altına aldıklarını belirterek, şunları kaydetti: “KDV mükelleflerinden, geçmiş yıllarda devreden KDV gösterenlerin kesinlikle KDV matrah artırımında bulunmaları gerekiyor. Devreden KDV’ler belli limitin üzerinde olmasına rağmen, Vergi Barışı Kanunu kapsamında matrah artırımında bulunmamışlarsa kimin başına inceleme kuşu konacağı hiç belli değil. 500 bin civarında KDV mükellefinden, 420 bin civarındaki devir KDV gösterenlere de nasıl devir KDV gösteriliyormuş Nisan ayında göstereceğiz.”
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları