Home page
Haber Menüsü


Koç ve Sabancı: Tayyip Erdoğan Başbakan olmalı
Koç Holding Başkanvekili Mustafa Koç, “Bence sayın Erdoğan’ın Başbakan olması lazım” dedi. Erdoğan’ın başbakan olması gerektiğini söyleyen Sakıp Sabancı da, “Bu ayıplı işi düzeltmeliyiz” dedi.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
23 Ocak— İş dünyasının önde gelen iki siması AKP Lideri Tayyip erdoğan’ın başbakan olması gerektiğini söyledi.

   
 
       
   
MSNBC News Erdoğan yeniden seçildi
MSNBC News TÜSİAD: Kırılgan dengeye dikkat
MSNBC News TÜSİAD, Özilhan'la 1 yıl daha
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Mustafa Koç, parti başkanı ile başbakanın ayrı olmasının iki başlı gibi görüntü verdiğini belirterek, “Bu da Batı’ya karşı iyi bir mesaj vermiyor. Bence Sayın Erdoğan’ın Başbakan olması lazım” dedi.
       Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) 33. Genel Kurul Toplantısı’nda verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koç, bir soru üzerine Güney Kıbrıs’ın Avrupa Birliği’ne (AB) üyeliğinin gündemde olduğunu, dolayısıyla Türkiye’nin de bu konuları çözüme kavuşturması gerektiğini söyledi.
       Mustafa Koç, Anayasa Mahkemesi’nin Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki kararına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine şunları kaydetti:
       “Teknik tarafını ben çok bilmiyorum, ama bence sayın Erdoğan’ın önündeki bu engelin kalkması lazım. Çünkü Başbakan ayrı, parti başkanı ayrı. İki başlı gibi gözüküyor. Bu da Batı’ya karşı iyi bir mesaj vermiyor. Bence Sayın Erdoğan’ın Başbakan olması lazım.”
       
SABANCI: BU AYIBI DÜZELTMELİYİZ
       Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı da, yönetimde iki başlı durumun olmaması gerektiğini belirterek, “Bu kadar güçlü bir şekilde kazanan Tayyip Bey, başbakan olamadı. Bu ayıplı işi düzeltmeliyiz” dedi.
       Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sabancı, Anayasa Mahkemesi’nin Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği karara ilişkin soru üzerine, bir partinin yalnız başına iktidara geldiğini belirterek, şöyle konuştu:
       “Bunu yıllardan beri rüyamızda görüyor, bazen konuşmalarımızda ‘döşekten kalksak da bir rüya görsek, partiler birleşmiş, Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu değişmiş, güçlü, istikrarlı hükümet’ diyorduk. Bunları halk yaptı. Bunun neticesinde bir yer tamam olmadı. Nesi olmadı? Bu kadar güçlü bir şekilde kazanan Tayyip Bey, başbakan olamadı. Bu, memleketimizin koşulları, içinde bulunduğumuz yanlışlıklardan biridir. Keşke böyle bir konu gündeme gelmeseydi, keşke başından doğrudan doğruya Tayyip bey başbakan olsaydı...”
       “Demokrasiyi öğrenmenin faturasının böyle olduğunu” kaydeden Sabancı, “Şimdi bunu, bu ayıplı işi düzeltmeliyiz” dedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da bunun yanlış olduğunu birçok kez söylediğini ifade eden Sabancı, “Tayyip Bey başbakan olmalı mı sizce?” sorusuna, “Evet halk ona, başbakan yapmak üzere oyunu verdi. Bu kadar, parlamentoda sandalye verdi. Ve biz dışarıdaki insanlara da ‘İki başlı durum var’ dedirtmemeliyiz. İki başlı durum olmaması lazım” yanıtını verdi.
       
“YANLIŞLAR VARSA SÖYLEYECEĞİZ”
       Sabancı, tek başına bir hükümetin iktidara geldiğine, ancak ağır problemlerin bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
       “Ağır problemler, çok kısa zamanda soğutulamaz. Yeni gelen ekip de adaptasyon sürecini yaşıyor. Önlerinde bir öğrenme süreçleri var. Problemler öyle ağır ki bunlara biraz sabırlı olmak gerekiyor. Hepimizin görevi, iyi yapılan işlerde alkış çekmek. Bizi alıştırmışlardı vaktinde, her zaman alkış istiyorlardı bizden. Hayır her zaman alkış yok. İyi yaptığı yerde coşkulu alkış var. Yanlışlar, kaygılar varsa orada da coşkulu, cesur bir şekilde laflarımızı söyleyeceğiz. Bir aile olduğumuza göre, birimiz farklı düşünecek, birimiz nüansları farklı söyleyecek. Bu da normaldir.”
        Irak ile ilgili bir soru üzerine Sabancı, Körfez Savaşı sırasında Türkiye’nin haklarını iyi alamadığını belirterek, bunun unutulmaması gerektiğini söyledi.
       
“HARBE LÜZUM KALMASIN”
       “Körfez’de haklarımızı, yani 65 milyonun menfaatlerini daha iyi koruyamadık” diyen Sakıp Sabancı, koalisyon hükümetlerinin bu işte de “birinin frene, birinin gaza basarak” engel oluşturduğunu savundu. Sabancı, “gelişmeler harbe getirirse, burada akıllı davranmak gerektiğini” ifade etti. Geçmişten ders alınmasını isteyen Sabancı, “Menfaatlerimizin korunması bakımından gönül diyor ki bu toplantılar başarılı olsun. Harbe lüzum kalmasın” dedi.
       
SABANCI’DAN YENİ YATIRIM
       Sakıp Sabancı, CNBC-e’ye yaptığı açıklamada da, 2003 yılında 480 milyon dolarlık yeni yatırım yapmayı kararlaştırdıklarını söyledi. Sabancı, koalisyonların Türkiye’ye faturasının çok ağır olduğunu belirterek, tek parti hükümetinin fırsat yarattığını söyledi.
       
RAHMİ KOÇ: ZİRVE OLUMLU
       Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç ise İstanbul’daki Barış Zirvesi’ne ilişkin, “Girişim gayet olumlu. Gönül arzu ederdi ki o ülkelerin devlet veya hükümet başkanları gelseydi. Ama dışişleri bakanları da o derece mühim bence. Güzel bir girişim” diye konuştu.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları