Home page
Haber Menüsü


Babacan: Büyüme %6’yı aşabilir
Devlet Bakanı Babacan, üçüncü çeyrekteki yüzde 7.8’lik büyümenin, yıl sonu büyümesinin yüzde 6’yı aşma olasılığını güçlendirdiğini söyledi. Babacan, gözden geçirmede herhangi bir sorun yaşanmayacağını da belirtti.
İstanbul
CNBC-E
10 Aralık— Devlet Bakanı Ali Babacan, üçüncü çeyrekte Gayri Safi Milli Hasıla’da Yüzde 7.8’lik artış kesinleştikten sonra, artık bu yılki büyümenin yüzde 6’yı geçeceği konusundaki tahminlerin daha da kuvvetlendiğini söyledi. Babacan, ABD Hazine Bakanı ve bazı yetkililerle görüşmelerde bulunmak üzere ABD’ye hareketinden önce, açıklamalarda bulundu.

   
 
       
   
MSNBC News Büyüme üçüncü çeyrekte %7.8 arttı
MSNBC News İhracat Kasım'da 3.2 milyar $'a çıktı
MSNBC News Operasyonun maliyeti 40 milyar dolar
MSNBC News Irak'a operasyon gelişmekte olanları vuracak
MSNBC News Babacan'dan 2 ayaklı büyüme modeli
MSNBC News Babacan: IMF ile yeniden görüşülecek
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Babacan, Hazine, Merkez Bankası ve DPT üst yönetimi ile birlikte, Irak’a yönelik olası bir operasyonun Türkiye ekonomisine etkilerini ele alacaklarını söylerken, “Hükümetimizin, ekonomi politikalarını anlatarak, ekonomide neler yapacağımızı ABD’li yetkililer ile tartışacağız” dedi.
       Babacan, ABD Hazine yetkililerine olası Irak operasyonunun Türkiye’ye etkilerinin neler olabileceğini ve Türkiye’nin bu çerçevede ne tür hazırlıklar yaptığını belirteceklerini söyledi.
       
BÜYÜMEDE TAHMİNLER GÜÇLENDİ
       Devlet Bakanı Babacan, büyüme rakamları ile ilgili güzel haberler geldiğini de kaydederek, “Üçüncü çeyrekte GSMH’de yüzde 7.8’lik bir artış gerçekleşmiş. Bu da kesinleştikten sonra, artık bu yılki büyümenin yüzde 6’yı geçeceği konusunda tahminler daha da kuvvetlendi” dedi.
       Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Babacan, “12 Aralık’ta yapılacak Kopenhag Zirvesi’nden sonra nasıl bir yabancı sermaye artışı bekliyorsunuz?” şeklindeki soruya, şöyle yanıt verdi:
       “Kopenhag Zirvesi’nde alınacak karar ne kadar olumlu olursa, onun ekonomi üzerindeki etkileri de o kadar olumlu olacaktır. Tabii yabancı sermaye üzerindeki etkilerinin de olumlu olmasını bekliyorum. Kopenhag Zervisi’nde beklediğimiz en iyi sonuç olmasa bile biz reform sürecini aynı kararlılıkla devam ettireceğiz.”
       
TASLAĞI EKİBİMİZ HAZIRLAYACAK
       Niyet mektubunda öncelikler ve içerik açısından bir fark olup olmayacağına ilişkin soruyu da yanıtlayan Babacan, “Bu seferki çalışmalarda bizim kendi heyetimiz niyet mektubunu yazmada aktif olarak rol alacak. Çünkü bizim baştan beri ilan ettiğimiz bir programımız var. Bu program çerçevesinde niyet mektubunun taslağını kendi ekibimiz hazırlayacak. Bu taslak üzerinde görüşmeler devam edecek” dedi.
       Bakan Ali Babacan, dördüncü gözden geçirme esaslarında sosyal ve tarım politikalarında örtüşmeyen noktalar olduğunun bilindiğini, bu durumda nasıl bir yaklaşım beklendiğini soran bir gazeteciye de şu yanıtı verdi:
        “Dördüncü gözden geçirmenin tüm şartları aynen yerine getirilecek diye bir şey söylemedik hiçbir zaman. Dördüncü gözden geçirme ile ilgili bazı spesifik konular var. Tabii yeni bir hükümet var, reform yapma konusunda kararlı bir hükümet var. Çok spesifik konularda herhangi bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum.”
        “12 Aralık’taki Kopenhag zirvesinde olumsuz bir karar çıkması durumunda ekonominin nasıl etkileneceğine” ilişkin soruyu da yanıtlayan Ali Babacan, beklenenden daha olumsuz bir sonuç çıksa bile reformların devam edeceğini kaydetti. Ali Babacan, “Bu kararlılık ve değişim sürecinde atacağımız emin adımlar, ekonominin üzerindeki olumsuz etkileri minimuma indirecektir. 3-4 aydır devam eden iyileşme süreci aynı hızla devam edecektir” dedi. Bakan Babacan, daha sonra uçakla ABD’ye hareket etti.
       Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali
       Devlet Bakanı Ali Babacan, operasyonunun maliyeti konusunda “Bu konuda çok sayıda bilinmeyen var. Olup olmayacağı, olursa çapının ve süresinin ne olacağı bilinmiyor. Şu aşamada rakam hesaplamak pek mümkün değil” dedi.
       Genelkurmay Başkanlığı’nda Başbakan Abdullah Gül ile birlikte Genelkurmay Başkanlığı’ndan brifing alan Babacan, Irak konusunu kapsamlı olarak tartışmadıklarını söyledi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları