Home page
Haber Menüsü


Devlet Bakanı Masum Türker
SSK emeklisine zamma yeşil ışık
Memur ve emeklilerine yapılan brüt 100 milyon liralık iyileştirme zammının SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yansıtılmasını sağlayacak kararname, Başbakanlığa gönderildi. Devlet Bakanı Türker, maaşlardaki artış oranının Aralık’ta belli olacağını söyledi.
Ahmet Ergen/Ankara
CNBC-E
    28 Ekim—  Memur ve emeklilerine yapılan brüt 100 milyon liralık iyileştirme zammının SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yansıtılması kesinleşiyor. Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Masum Türker, memur emeklilerine yapılan maaş artışının SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yansıtılmasına ilişkin kararnameyi, Başbakanlığa sevkedildiğini açıkladı. Türker kararnamenin, emekliler arasında yıl sonu itibariyle oluşan maaş farkının kapatılmasını öngördüğünü belirterek, artış oranının aralık ayında belli olacağını söyledi.  

   
 
       
   
MSNBC News SSK emeklisine zam müjdesi
MSNBC News En düşük emekli aylığı 242 milyon
MSNBC News Memura ek zam 15 Ekim'de veriliyor
MSNBC News Memur enflasyon farkını da istiyor
MSNBC News Memura brüt 100 milyon
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       Hükümet, brüt 100 milyon liralık memur zammını, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yansıtacak. Devlet Bakanı Masum Türker’le Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nejat Arseven’in nihai aşamaya getirdiği uygulamaya ilişkin kararname, bugün Başbakanlığa sevketti.
       Kararnamenin, 30 Ekim itibariyle Bakanlar Kurulu imzasına açılacağı belirtiliyor. Yaklaşık 5 milyon emekliyi ilgilendiren artış oranı ise, işçi emeklilerinin her ay enflasyon oranında zam alması nedeniyle ancak Aralık sonunda belirlenecek.
       CNBC-e’ye konuşan Bakan Türker, zammın SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yansıtılmasının yasal zorunluluk olduğuna dikkat çekti. Türker, 4447 sayılı yasanın, “sosyal güvenlik kuruluşları tek çatı altında toplanana kadar emekli grupları arasında yılsonu itibariyle oluşan farkın telafi edilmesine” hükmettiğini vurgulayarak, bu madde gereği artış yapılacağını belirtti.
       Türker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nejat Arseven ile birlikte düzenlediği basın toplantısında da, söz konusu zammın Bağkur ve işçi emeklileri ile Emekli Sandığı’ndan maaş almakta olan şehit aileleri ile gazilere de yapılacağını belirtti.
       Türker, söz konusu düzenleme yapılırken emekliler dışında ilgili kanuna bağlı olarak maaş alan dul ve yetimlerinde bu maaş farklarından yararlanmasının düzenlendiğini sözlerine ekledi.
       
ARSEVEN: EMEKLİLER ARASI HAKSIZLIK KALDIRILACAK
       Memur ve emeklilerine yapılmış olan seyyanen 100 milyon liralık zammın işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de yansıtılması meselesinin kamuoyunda bir süredir tartışıldığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nejat Arseven, konunun bugün itibariyle Devlet Bakanı Türker’in imzaya açtığı kararname ile gerçekleşmiş olacağını söyledi.
       Arseven, bu düzenlemeyle, 4447 sayılı kanunun geçici 4. maddesinde “Yıl içinde eğer memur emeklilerine yapılan zam SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zamdan fazlaysa aradaki farkı kapatmaya ve bu konuda bir düzenleme yapmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir” şeklindeki ibarenin Bakanlar Kurulu tarafından yerine getirildiği söyledi.
       Kararnamenin en kısa zamanda imzalanarak yürürlüğe gireceğine inandığını ifade eden Arseven, bütün bakanların bu kararnamenin bir an önce açılmasını beklediklerini kaydetti.
       Başbakanlık yetkililerinin de bu kararnamenin gereklerini yerine getirmek için başbakanlıkta beklediklerini söyleyen Arseven, “Bu düzenleme ile memur emeklimiz ile işçi ve Bağ-Kur emeklimiz arasında oluşan bir haksızlık ortadan kaldırılmış olacaktır” dedi.
       Memur emeklisinin maaşında yapılan düzenleme ve artışın, bu kararname ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine aynen yansıtılmakta olduğunuifade eden Arseven, düzenlemenin bütün SSK ve Bağ-Kur emeklilerine hayır olmasını temenni etti.
       
MAAŞ FARKI ARALIK’TA NETLEŞECEK
       Türker, maaşlar arasındaki farkın ancak Aralık ayında kesinleşeceğine işaret ederek, kararnamede artış oranı olmayacağını söyledi.
       Türker, “Ekim ve Kasım ayı enflasyonları belli olmadığından SSK emeklisinin alacağı iki aylık artış oranı da belli değil. Bu nedenle hükümetin şu anda rakam belirleme yetkisi yok. Şu anda belirlenecek bir rakam Sayıştay’dan döner” dedi.
       Konunun, dördüncü gözden geçirme çalışmaları sırasında Uluslararası Para Fonu ile de değerlendirildiğini belirten Türker, “Artış, yeni bir konu değil. Sosyal güvenlik sistemi çerçevesinde bütçelenmiş rakamları içeren bir uygulama” diye konuştu.
       Zamdan SSK’dan emekli aylığı alan 3 milyon 702 bin işçi emeklisi, dul ve yetimi ile Bağ-Kur’dan aylık alan 1 milyon 379 bin 874 emekli faydalanacak.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları