Home page
Haber Menüsü


IMF Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen
IMF: Kredinin onayı şartların yerine getirilmesine bağlı
IMF Türkiye Masası Şefi Kahkonen, kredi diliminin serbest bırakılmasının önceki gözden geçirme şartlarının yerine getirilmesine bağlı olduğunu söyledi.
Ankara
NTV-MSNBC
    16 Ekim—  Uluslararası Para Fonu Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen, 3 Kasım’da yapılacak milletvekili genel seçimleri öncesinde hükümetin sıkı bütçe dengesini olumsuz etkileyecek herhangi bir adım atmayacağını kaydettiğini bildirdi. Kahkonen, düzenlediği basın toplantısında, IMF’nin serbest bırakacağı 1.6 milyar dolarlık kredi diliminin serbest bırakılacağı tarihin, önceki gözden geçirmelerden gelen şartların yerine getirilmesine bağlı olduğunu söyledi.  

   
 
       
   
MSNBC News Türker: Herşey kurallara uygun olacak
MSNBC News Taahhütler kadro tasfiyesinde tıkandı
MSNBC News Türker: Niyet Mektubu'na imza açıklama sonrası
MSNBC News Türker: 10 bin 500 kişinin emekliliği gerekli
MSNBC News DB: Ekonomi yönetimi dikkatli olmalı
MSNBC News IMF, yeni hükümeti beklemeyecek
MSNBC News IMF, geçici işçi kadrolarına karşı
MSNBC News Derviş: Büyüme için reel faiz yüksek
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Kahkonen, 4. ve 5. gözden geçirme çalışmalarının birleştirilmesine yönelik bir hazırlığın bulunmadığını belirterek, “Ekonomi yönetimi yılın kalan bölümünde, finans dengesini olumsuz etkileyecek herhangi bir adım atmayacaklarını taahhüt ettiler” dedi.
       Kahkonen, Türk yetkililerin, bu ayın sonuna kadar 4. gözden geçirmenin tamamlanması için bütün koşulların yerine getirilemeyeceğini söylediklerini ifade ederken, “Bu demektir ki önümüzdeki aya kalacak” dedi.
       
HAFTAYA EK TEDBİRLER AÇIKLANACAK
       Vergi ve SSK prim tahsilatında beklenenden düşük performans ve vergi iadelerindeki artışın kamu maliyesinde baskı yarattığını belirten Kahkonen; “Hükümet önümüzdeki hafta kamu maliyesi konusunda ek tedbirler alacak” dedi.
       Kahkonen, atıl kadroların tasfiyesine yönelik bir soruyu yanıtlarken de, “Hükümetin gönüllü emeklilik yoluyla atıl istihdamı azaltması politikasıyla, biraz gecikmeli de olsa hedef tutturulacak” dedi.
       Kahkonen, hükümetin öncelikleri arasında, kamu kuruluşlarındaki atıl kadroların tasfiyesi, Tekel’in özelleştirme planının uygulamaya konulması, vergi reformu paketinde hazırlığın sona ermesi ve bankacılık reformunun tamamlanması olduğunu belirtti.
       Vergi reformu paketinin tamamlanmasının biraz daha zaman alacağını öngören Kahkonen, “Gözden geçirme için oluşan şartlara bakıldığında TBMM’nin onaylaması gereken bir yasa yok. TBMM’nin kanun yapamıyor olması gözden geçirmenin tamamlanamaması anlamına gelmiyor” dedi.
       
ENFLASYON HEDEFİ TUTACAK
       IMF Türkiye Masası Şefi, yıl sonu enflasyonu için belirlenen yüzde 35’lik rakamı ve faiz dışı fazla hedefinin tutturulacağını belirtirken, “Bu iyi sonuçlar ekonomi yönetiminin kararlı politikalar uygulamasıyla mümkün oldu” dedi.
       Kahkonen, 2003 Bütçe Yasa Taslağı’nın yüzde 6.5’lik faiz dışı fazla hedefine göre hazırlanacağını belirterek, “Programın hızlı ve sürdürülebilir şekilde gideceğini görüyoruz. Geçen yıl gördük ki program istikrarlı bir siyaset ortamında uygulanırsa işe yarıyor. Programın seçim sonrası da uygulanması, Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme hızını korumasını sağlayacak” dedi.
       Kahkonen, “Irak’a düzenlenecek olası bir operasyonun Türkiye’ye vereceği zarar ve bunun tazmin edilmesi konusunda, IMF’nin herhangi bir planının olup olmadığını” sorması üzerine şu yanıtı verdi:
        “Olası bir Irak müdahalesinin zamanının ve tabiatının ne şekilde olacağını kestirmek şu anda çok güç. Dolayısıyla etkisini de kestirmek güç. Ancak uygulanan program, ekonominin çeşitli şoklara karşı dayanıklılığını önemli ölçüde arttırmış durumdadır. Hazine, borç çevirmesini gayet rahat gerçekleştirmektedir ve kimi zaman da ihtiyaçtan daha fazla borçlanıp, program açısından bir yastık oluşturmuştur.”
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları