Home page
Haber Menüsü


Fiat: Üretim değil giderleri kısıyoruz
İş Geliştirme Bölüm Başkanı Jan Nahum, Fiat’ın üretimini
yüzde 30 kısacağı yönündeki haberlerin yanlış anlaşıldığını, üretimi değil giderleri yüzde 20 kısmayı planladıklarını söyledi
Paris
AA
    26 Eylül—  FIAT Auto Uluslararası İş Geliştirme Bölüm Başkanı Jan Nahum, Fiat CEO’su Giancarlo Boschetti’nin, Fiat’ın Türkiye dahil üretimini yüzde 30 kısmayı planladığı şeklinde basına yansıyan açıklamasına, “Bence yanlış bir anlama var. Biz giderlerimizi yüzde 20 azaltmaya bakıyoruz. Dolayısıyla, buna üretimi kısmak olarak değil, giderleri kısmak olarak bakmak lazım” dedi.  

   
 
       
   
MSNBC News Otomotiv pazarının %20'si Renault'ta
MSNBC News Otomotivde satış 16 yıl geriye düşecek
MSNBC News Fiat'ın satışları ilk yarıda %20 düştü
MSNBC News Fiat Türkiye üzerinde yoğunlaşacak
MSNBC News Fiat, otomotiv satışında karar vermedi
MSNBC News Fiat, otomobilde kar sözü verdi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Nahum, Paris Motor Show’da Fiat standını ziyareti sırasında, Türk gazetecilerle bir sohbet toplantısı düzenledi.
        Fiat CEO’su Giancarlo Boschetti’nin, Fiat’ın üretimini yüzde 30 kısmayı planladıklarına ilişkin haberin hatırlatılması üzerine Nahum, “Bence yanlış bir anlama var. Biz giderlerimizi yüzde 20 azaltmaya bakıyoruz. Dolayısıyla, buna üretimi kısmak olarak değil, giderleri kısmak olarak bakmak lazım. Muhtemelen, başkanımızın söylediği de üzerinde uğraştığımız bu konu” dedi.
       “Fiat’da yönetim devriminin neresindesiniz?” sorusuna ise Nahum, şu yanıtı verdi:
       “Bana sorarsanız yönetim devrimini yapıyorum. Benden çok rahat etseler o zaman, onlara benzeyiş içinde olduğumu hissederim. Benden çok fazla rahat etmedikleri için, onlara da aykırı gelen taraflarım var. Demek ki, bir devrim oluyor. Tofaş’taki yönetim tarzımı buraya taşıdım. Ben memnunum, benden memnunlar mı, onu bilmiyorum. Sağolsun Türkiye, bana yardımcı olmuyor. Çin iyi gidiyor.”
       Fiat’ın durumuna ilişkin bir soru üzerine de Nahum, Fiat’ın mali durumunun iyileşmekte olduğunu ve sorun bulunmadığını, Fiat üstündeki spekülasyonların tamamen politik bir oyun olduğunu kaydetti.
       
TÜRKİYE PAZARI DARALIYOR
       Türkiye’deki otomobil pazarının daralmasından da yakınan Nahum, Türkiye pazarının inanılmaz derecede düştüğünü, bu yıl 85 bin civarında otomobil satışının beklendiğini ve 1980’li yılların başına dönüldüğünü belirterek, “Çin’deki bir bayinin yılda 45 bin adet otomobil satışı, Türkiye’deki satışların yarısını oluşturuyor.
       Türkiye 5-6 yıl daha böyle küçük bir pazar olarak devam etse, üreticilerin nezdinde stratejik pazar mı, değil mi diye tereddüt doğurmaya başlar” uyarısında bulundu.
       
ÇİN’DEKİ BAYİ SATIŞI TÜRKİYE’NİN YARISI
       Nahum, stratejik olma unsurunu pazarın büyüklüğü ve üretim şartları gibi iki ana unsurun belirlediğini, pazarın daralmasıyla bu iki ana şartlardan bir tanesinin kaybolduğunu ve pazarın artık elverişli durumunun bulunmadığını bildirdi. Nahum, örnek olarak Çin’deki bir bayinin yılda 45 bin adet otomobil sattığını, bunun da Türkiye’deki satışların yarısını oluşturduğunu bildirdi.
        Türkiye’nin stratejik olma unsurunun üretim altyapısının sunduğu fırsat açısından devam ettiğini anlatan Nahum, “Türkiye 5-6 yıl daha böyle küçük bir pazar olarak devam etse, üreticilerin nezdinde stratejik pazar mı, değil mi diye tereddüt doğurmaya başlar. Acaba orada kalmak lazım mı, değil mi? İyi bir pazar mı diye tereddüt doğurmaya başlayabilir. İç pazarın boyutu çok önemli. İnşallah, iç pazarımız önümüzdeki yıldan itibaren büyümeye başlar” dedi.
       
‘BİR FIRSAT KAÇIRDIK’
       ‘Türkiye yeni model üretim fırsatını hiç kaçırdı mı?” sorusuna ise Jan Nahum, “Bana sorarsanız bir tane fırsat kaçırdık. Rakibimiz olan meşhur memleketlere kaçtı” demekle yetindi.
       Doblo’nun Fiat’ın en başarılı modelleri arasında olduğunu da dile getiren Nahum, Doblo satışlarının sürekli artış gösterdiğini bildirdi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları