Home page
Haber Menüsü


Koç: Kararsızlık iş yapmayı frenliyor
Koç Holding Başkanı Rahmi Koç, seçim barajının düşürülmesi halinde 6 partili koalisyon gelebileceğini belirterek, “Kararsızlık iş yapmayı etkiliyor” dedi. Sabancı Holding Başkanı Sabancı ise, seçimlerde yeni tarihin birşey değiştirmeyeceğini söyledi.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
25 Eylül— Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, seçim barajının aşağı düşürülmesi halinde 3 parti yerine 6 partili koalisyonun olabileceğini söyledi. Koç, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi öncesi açıklamasında, seçim tarihi konusundaki kararsızlığın iş yapmayı frenlediğini söyledi. Sabancı Holding Başkanı Sakıp Sabancı da, seçimin zamanında yapılmasını gerektiğini belirterek, “Yeni seçim tarihi ne değiştirecek?” dedi.

   
 
       
   
MSNBC News TÜSİAD'dan siyasetçiye popülizm uyarısı
MSNBC News Koç: Seçimden sürpriz çıkacak
MSNBC News Koç'un karı 17.4 trilyon liraya indi
MSNBC News Sabancı: İstikrar güçlü hükümetle gelecek
MSNBC News Sabancı: AB fırsatı kaçırılmamalı
MSNBC News Sabancı: Seçim ittifakı gerekli
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Barajın aşağı düşmesi halinde 3 parti yerine 6 parti koalisyonu olabileceğini belirten Koç, bunun ne getireceği yönündeki bir soru üzerine de, “Kimler olacaksa ona göre konuşmak lazım. Bilmeden, tanımadan, programlarını okumadan fikir yürütmek doğru değil” dedi.
        Koç, koalisyon olmayacak şekilde seçim kanunu ve partiler yasasını değiştirmek gerektiğini, bunun yapılamadığını söyledi.
       Rahmi Koç, bir basın mensubunun “Yani çift turlu seçim, ya da başkanlık sistemi mi?” sorusuna da, “Hayır” karşılığını verdi.
       
KARARSIZLIK BİTMEK BİLMİYOR
       Piyasaları nasıl etkilediği yönündeki bir soru üzerine ise Koç, kararsızlığın sadece bugüne özgü olmadığını belirterek, bundan evvel de kararsızların piyasayı etkilediğini ifade etti. Rahmi Koç, “Bunlar da etkileyecektir. Piyasalar bunlara alışacak. Dünyada olan şeyler bunlar. İç, dış hareketler piyasaları etkileyecek, altın fiyatlarını etkileyecek, borsa bir taraftan yukarı çıkacak, bir taraftan aşağı indirilecek” diye konuştu.
       “İş yapma açısından sizi nasıl etkiliyor?” sorusuna da Koç, “Tabii etkiliyor. Etkilemez olur mu? Herkesi etkiliyor. Yalnız beni değil” karşılığını verdi.
       
SABANCI: YENİ TARİH NE DEĞİŞTİRECEK?
       Aynı toplantı öncesi, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı da, parlamentonun seçim kararı verdiğini hatırlatarak, “Şimdi zikzak tekrar getirilirse yine istikrarsızlık olur” dedi.
       Seçim erteleme çalışmalarının piyasalara olan etkisine ilişkin bir soru üzerine Sabancı, hep beraber karar verdiklerini belirterek, “Bizim derdimiz, istikrar yok” dedi. İstikrarsız ortam devam ederken güven kaybının olduğunu, gelen yabancı sermayenin gittiğini, Türk müteşebbisinin yatırım yapmadığını ve işsizliğin arttığını anlatan Sabancı, şunları kaydetti:
       “Bir an evvel istikrarlı ortam aranıyordu. Güven gelsin isteniyordu. Herkes, konuştu. Enine boyuna karar verdi. Seçim kararı veren parlamento. Şimdi zikzak tekrar getirilirse yine istikrarsızlık olur. Faizler de anormal. Borsa’da anormal. Zaten normal değildi ki...Borsaları, başka borsalarla karşılaştırırsan, faizleri başka ülkelerin faizleri ile karşılaştırırsan inanılmaz derecede pahalıydı, inanılmazdı. Bu faizle yatırım olur mu?”
       Sabancı, dertlerinin iç para, dış para ve faiz yüksekliği olduğunu dile getirerek, “Farzet uzattık. Farzet yeni bir tarih konuldu ve seçim oldu. Ne bekliyorsun, bundan farklı ne olur? Burada, kişisel hesaplar ülke hesaplarının önüne gelemiyor” dedi.
       Türkiye’de fazla parti bulunduğuna dikkati çeken Sabancı, asıl enflasyonun burada yaşandığını belirterek, “Barajı aşağı indirelim, daha dağılalım...Birleşme, toplanma, el ele vermeyi denize atalım. Daha dağılalım. Ne de güzel oluyor!” diye konuştu.
       
   
MSNBC News İMKB'DEN ŞİRKET HABERLERİ
MSNBC News İMKB şirketlerinin 2001 bilançoları
MSNBC News İBS-NTVMSNBC'den İMKB verileri ve şirket profilleri
TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları