Home page
Haber Menüsü


Gensoru tartışması büyüyor
DYP Lideri Tansu Çiller’in, Meclis’in olağanüstü toplanarak, SP’nin daha önce verdiği gensoru önergesiyle hükümeti düşürme senaryosunu gündeme getirmesi Ankara’yı hareketlendirdi.
Ankara
NTV
28 Ağustos — SP Genel Başkanı Recai Kutan, konuyu partisinin yetkili kurullarında değerlendireceklerini belirterek Çiller’in önerisine kapıyı araladı. YTP Genel Sekreteri İstemihan Talay da NTV’ye yaptığı açıklamada hükümetin gensoruyla düşürülmesine destek vereceklerini söyledi. AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan ise hükümetin düşürülmesini ‘provokatif’ bir hareket olarak niteleyerek, bu yöndeki girişimleri desteklemeyeceklerini söyledi. ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz da, hükümet hakkında gensoruya destek vermelerinin sözkonusu olmadığını belirtti.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       Doğru Yol Partisi Tansu Çiller’in, Saadet Partisi’nin 19 Temmuz’da verdiği gensoruyla hükümetin düşürülmesine ilişkin önerisi, erken seçimin ertelenmesi tartışmalarına sahne olan Ankara’yı hareketlendirdi. Çiller, bugün bir gazeteye yaptığı açıklamada, seçime bu hükümetle gidilmesine karşı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
       “Bu hükümetin yıkılması için verilecek bir gensoruyu biz desteklemeye hazırız. Bu hükümetin yıkılması için de aynı şeyi yapmaya hazırız. Ama bu konu ile seçimin ertelenmesi ayrı konulardır. Bunda bir önkoşul yoktur. Seçim her halükarda zamanında yapılmalıdır.”
       
SP: TEKLİFİ DEĞERLENDİRECEĞİZ
       DYP Lideri
  Ankara'da son tartışma
Gensoru tartışması büyüyor
YTP’den Çiller’in önerisine yeşil ışık
Kutan: Gensoruyu değerlendireceğiz
Erdoğan: Hükümeti düşürme girişimi provokatif
Yılmaz: Destek vermemiz sözkonusu değil
Çiller’in bu önerisine ilk destek Saadet Partisi’nden geldi. SP Genel Başkanı Recai Kutan, gensoru önergesinin Saadet Partisi dışındaki partiler tarafından kullanılmak istendiğini ancak partisinin bunu yetkili kurullarında henüz görüşmediğini söyledi. Kutan, Çiller tarafından gündeme getirilen hükümeti düşürme senaryosunu, partinin yetkili kurullarında değerlendireceklerini söyledi. Seçimin ertelenmesinin Türkiye’nin lehine olmadığını kaydeden Kutan, Doğru Yol Partisi Lideri Tansu Çiller’in başbakanlığında oluşturulması düşünülen hükümet formüllerinin belirsizlik taşıdığını ifade etti.
       
YTP: HÜKÜMETİN DÜŞÜRÜLMESİNDE VARIZ
       Yeni Türkiye Partisi ise Tansu Çiller’in, hükümetin gensoruyla yıkılmasına ilişkin teklifine, yeni hükümetin seçim hükümeti olması koşuluyla destek verdi. NTV canlı yayınına katılan YTP Genel Sekreteri İstemihan Talay, hükümetin düşürülmesi girişimlerine destek vereceklerini söyledi. Talay, şöyle konuştu:
       “Böyle bir gensoruya hükümetin değiştirilmesi konusunda destek veririz. Ama bundan sonra kurulacak hükümet seçim hükümeti olur. Hükümette yer alıp almama konusu Cumhurbaşkanı’nın atama ve çalışmaların sonucunda ortaya çıkar. Hükümette olmak gibi bir isteğimiz yok, ama güvenilir bir hükümet içinde seçime gitme isteğimiz var.
       Seçimin ertelenmesi girişimlerini de değerlendiren Talay, Yeni Türkiye Partisi’nin bu tür girişimlerin içinde bulunmadığını ve seçimin yapılmasından yana olduğunu belirtti.
       
AKP: PROVOKATİF GİRİŞİM
       Çiller’in, gensoru ile hükümetin düşürülmesi önerisini değerlendiren Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gensoru önergesinin siyasi etik açısından doğru olmadığını savundu. 3 Kasım seçimlerine kilitlendiğini belirten Erdoğan, girişimleri “Türk halkına ve TBMM’ye saygısızlıktır” sözleriyle değerlendirdi. Recep Tayyip Erdoğan, “AKP provokatif hareketlere destek vermeyecektir” dedi.
       
ANAP: DESTEK VERMEYİZ
       ANAP Lideri Mesut Yılmaz da, gazetecilerin bugün düzenlediği basın toplantısında hükümeti düşürme çabalarına destek vermeyeceklerini söyledi. Yılmaz, “Gensoru vermeyi düşünüyor musunuz? Başba bir parti tarafından verilecek gensoruyu destekleyecek misiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:
       “Gensoru vermemiz düşünülemez. Bizim dışımızda gensoru gündeme gelirse, çoğunluğu sağlamak gensoruyu verenlerin sorumluluğundadır.”
       
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları