Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 19:01 TS 13 Tem., 2000
Yılmaz AB’den sorumlu bakan oldu  
Ecevit-Yılmaz   Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz’ın kabineye girmesine ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Başbakan Ecevit'in önerisini kabul eden ANAP lideri Yılmaz'ın devlet bakanlığına getirildiğine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayınlandı.
Ankara
NTV
 
   13 Temmuz—  Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Yılmaz’ın açık bulunan Devlet Bakanlığı’na atanmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi ve Cumhurbaşkanlığı onayı yayımlandı. Resmi Gazete’deki kararda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer’in, Başbakan Yardımcılığı görevinden alındığı, bu göreve ANAP lideri Yılmaz’ın getirildiği de yer aldı. 

   
 
       
    MSNBC News Yılmaz'a AB için iç koordinasyon görevi
MSNBC News Yılmaz'ın AB maratonu
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Başbakan Ecevit, dün Mesut Yılmaz ile yaptığı sürpriz görüşmeden sonra, ANAP liderinin Avrupa Birliği’nden sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevini kabul ettiğini bildirmişti.
       
  Kabine ve görev dağılımları
57'nci hükümet ve görevleri

       Ecevit, dün gereçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından hükümet ortağı ANAP lideri Yılmaz ile 40 dakika süren görüşme yaptı. ANAP liderinin Nenehatun’daki konutundaki görüşmenin ardından açıklama yapan Başbakan Ecevit, ABD’den dönen Yılmaz’a “Hoşgeldin ziyareti yaptığını ve aynı zamanda kendisinin Bakanlar Kurulu’nda yer almasından büyük mutluluk duyacaklarını” ilettiğini söyledi.
       
YILMAZ’A AB SORUMLULUĞU
       Bunun Türkiye açısından da yararlı olacağını ifade ettiğini belirten Ecevit, “Bu ricamı kabul etti. Bu ricamı kabul etmesini rica ettim. Kendisi kabul etti, teşekkür ediyorum” dedi. Başbakan Ecevit, şöyle devam etti:
       “Bildiğiniz gibi bundan kısa bir süre önce yasalaşan bir hüküm gereğince Avrupa Birliği ile ilişkiler, Avrupa Birliği’nin özellikle Türkiye’deki kuruluşlar arasındaki iç uyum bakımından çok önemli birim olan Genel Sekreterlik kuruluyor. Bu Genel Sekreterlik, Başbakanlığa bağlı. Ben bu konudaki yetkiyi Sayın Yılmaz’a tevdii ediyorum. Çok önemli bir görev. Çünkü bütün devlet kuruluşları ve özel kuruluşlar arasında eşgüdüm ve uyum sağlanmasını güvence altına alacak bir kuruluş.
       Sayın Yılmaz’ın devlet adamı deneyimleri, iktidar yıllarındaki deneyimleri bu bakımdan çok büyük bir kazanım. Çünkü devleti yakından tanıyor, o bakımdan devlet kuruluşları ve özel kuruluşları arasında uyum sağlamakta kendisinin çok büyük katkısı olacaktır. Bu görev konusundaki ricamı kabul ettiği için tekrar teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.”
       
BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME
       Bir soru üzerine, Yılmaz’ı ziyaretinden önce, hükümetin diğer ortağı MHP lideri, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile bir görüşmesinin olmadığını belirten Ecevit, bir gazetecinin “Bu konuda bir liderler zirvesi bekleniyordu, ancak siz tek başınıza Yılmaz’ı ziyaret ettiniz” sözleri üzerine, “Zaten hükümet içinde birlikte olacağız her zaman. Gerekirse liderler zirvesi de yaparız” diye konuştu.
       
“YAKIN İLGİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
       ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz da konuya ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, “Sayın Başbakan’ın yakın ilgisine teşekkür ediyorum. Kararname tekamül eder etmez, hükümette göreve başlayacağım” dedi.
       Başbakan Ecevit, Avrupa Birliği ile ilişkilerin daha önce Devlet BakanıYüksel Yalova tarafından yürütüldüğünün anımsatılarak, özelleştirmeden yine Yalova’nın mı sorumlu olup olmayacağı sorusuna, “Yüksel Yalova’nın başka görevleri de var, ama gerekirse yeniden iş bölümü yaparız” diye yanıt verdi.
       Görüşmede, ANAP’lı Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen de bulundu.
       
YILMAZ’IN BAKANLIĞINA ÖN HAZIRLIK
       Mesut Yılmaz’ın Amerika’dan dönmesinin ardından başkentte kabine konusunun koalisyon ortaklarının biraraya geleceği zirvede ele alınacağı beklentisi oluşmuştu. Ancak beklenen olmadı. MHP’nin bu konudaki görüşü, Yılmaz-Ecevit randevusundan bir gün önce alındı. DSP’li Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşerek Yılmaz’ın hükümette görev alması konusundaki fikirlerini sordu. Bahçeli’nin olumlu görüş bildirmesi üzerine liderler zirvesine gerek kalmadan konu Ecevit ile Yılmaz arasındaki sürpriz buluşma ile çözüldü. Yılmaz’ın kabineye girişiyle birlikte başbakanlıkta da hareketli saatler yaşandı. Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar’ın odası Yılmaz’ın makam odası olarak düzenlendi. Yılmaz ayrıca Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nin çalışma yapacağı Tekel binasında da bir makam odasına sahip olacak.
 
       
    MSNBC News ANAP lideri Yılmaz'ın özgeçmişi
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları